Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи

Страната подготвя промяна на закона за бежанците
Обновена: 21 сеп 2015 09:21 | 21 сеп 2015 09:12, Петя Славова
122
Австрия към мигрантите: След войната, обратно към къщи
Снимка: БТА

Австрийските електронни издания коментират интервю на австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер за утрешното издание на ежедневника "Йостерайх", в което тя заявява, че Австрия ще въведе предоставяне на временно политическо убежище.

"Но за тази цел трябва да променим съществуващия закон и това да бъде гласувано в парламента. Работим по този въпрос", е заявила министърката, цитирана от БТА.

Искането за даване на временно политическо убежище не е промяна в позицията ми, подчертава Микъл-Лайтнер. "Нищо не се е променило в моята линия. Винаги съм казвала, че Австрия се придържа към Дъблинското споразумение, затова всеки трябва да знае, че ще бъде върнат обратно в сигурна държава".

Още по темата

За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: Австриябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
9
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Kolkoto shveitsartsite vurnaxa kosovarite!
56
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА-ДА - това е двойно отрицание !!! Ще ги изгонят, ама друг път. Те като си направят тука катуни, като родят по 10-15 деца - с танкове не могат ги избута.Вчера слушах актьора Башар Рахал - той е сириец и каза,че християните си стоят по домовете.Също така каза,че това е платена кампания - идват тук, размножават се, след 30-40г променят етническата и религиозната структура на Европа.... Толерантност, толерантност ....ДОКОГА ?!? Като искат в Европа да приемат християнството, да хвърлят фереджетата
55
0
 
30
 
! Отговори
123 преди 8 години
Обратно "към къщи" - ама друг път! Те да влезнат в Европа 10-20-50-100(!)млн.души (кой знае, колко ще поискат...в Африка има 1млрд.души, половината от които не искат там да стоят, така че...) ...пък да видим, как някой ще ги върне обратно...Лоша работа свършиха "демократичните" държави - САЩ, Германия, Франция, Италия + някои други, разрушавайки им държавите, заради меркантилни интереси, свърз. предимно с редурси на големите им корпорации!
54
0
 
2
 
! Отговори
към 69 преди 8 години
В повечето страни гражданството се наследява от родштелите изключая Сащ Канада и накои др.
53
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще дойде време ние да бягаме от тия маймуни.
52
2
 
46
 
! Отговори
Ал преди 8 години
Още няколко години и самите европейци ще станат бежанци в Русия, украина, беларус! Ще бягат от това което са породили!
51
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амуджите като се настанят първата им работа е да осеменяват ханъми те си. Те като започнат да се плодят ще се видят в чудо. По закон родени на тази земя стават граждани автоматично. Как ще ги разделят е въпроса? Трябва промяна на конституцията иначе ще затрият всичко нормално в Европа.
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БАЧКАТОРМда, за съжаление. После към въшките: "Айде, като се освободи нова глава, бегайте там" Да, ама гледай ти как ще се наплодят тия въшки дотогава. Я свърши войната, я не. Дай им 5 години на тия бежанци и могат да поискат и гражданство. Ходи се май после от къде им дошло. Лошото е че все всички в една лодка. Разклатят ли се големите играчи, малките като Бг - Бог да ни е на помощ!
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДОБНИ ГРЕШКИ ОТ СТРАНА НА ЗАПАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ СПРЯМО БЛИЗКИЯ И ИСЛЯМА КАТО ЦЯЛО НЕ СА ИЗНЕНАДА ЗА МЕН. ТЕ НИКОГА НЕ СА РАЗБИРАЛИ ТОЗИ СВЯТ И СЕГА ЩЕ БЕРАТ ГОРЧИВИТЕ ПЛОДОВЕ НА СВОЯТА НАИВНОСТ. АМА МНОГО ГОРЧИВИ ПЛОДОВЕ. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, да! На Франция трябва да и се наложат и санкции и контрол отностно колониите си! Защото най-голямата арабска вълна идва от Франция и тяханта Северна Африка. Тези хора там са с френски паспорти и имат повече права от българи и румънци. За това и им гърмяха гарите колко пъти вече във Франция и за това френските полицаи се разхождат масово с автоматично оръжие, което за жалост постепенно се вижда и в други европейски държави!
47
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС трябва да си затвори външните граници и целият ЕС да прати хора и техника в България, Гърция, Италия, Румъния, че да се пазят взаимно границите. Всичките новодошли бежанци да се регистрират и контролират, преди да започнат да се гърмят по гарите ни. Трафикантите трябва много солено да се глобяват, че да няма втори път! Да се забрани безразборното строителство на джамии! Ще ме извиняват атеистите и толерантите, ама Европа е цивилизована благодарение на религията си!
46
3
 
17
 
! Отговори
do 50 преди 8 години
Че законът не те задължава да раздаваш българско гражданство на всеки стъпил на българска територия! Нито ЕС, нито който и да е било не те задължава. Това са простотиите на нашите политици, понеже им стига до там акъла. Да им тикнат паспорти и да ги пратят на запад. До в момента в, който западът не си затвори границите и после .. ха ... изненада, новите български граждани се връщат в България! Приказката: "каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи" е напълно точна за държавата ни!
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лоша идея никак. След края на войната е правилно да се върнат и, да си градят живота си у дома.
44
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги изселете после друг пьт,да се приемат само жени и деца-ще се научат да работят както работят жените ни, а мьжете да си ходят обратно да си бранят страната си,
43
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега ще се пръкне новият хитлер и всичко започва отново историята се повтаря
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дюнер, дюнер, юбер алес, Дюнер, дюнер, инш аллах...
41
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да ги изпратите на САЩ ?
40
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали казвахте на Балканите , че не са били под робство !Я Австрия и Германия да се замислят тези ако бяха с оръжие какво ставаше !Сега се сетиха , че не ги искат.Нали бяхте толерантни и обвинявахте другите че нямат европейски ценности ?защо ще ги разпределяте , те искат при вас ! Вие водехте Арабската пролет , вие им свалихте " диктаторите ",Сега да живеят демократично на ваш гръб !
39
3
 
5
 
! Отговори
Ники преди 8 години
До АнонименСами да тичат пред огнехвъргачките.
38
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога няма да се върнат! А толераските закони ги закрилят! Къде се чуло и видяло *** сам да напусне гостоприемника?! Или се лекуваш и го изхвърляш, или накрая умирате заедно.