С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия

Машините са били управлявани от сирийски пилоти
Обновена: 23 сеп 2015 09:24 | 23 сеп 2015 09:15, Елка Василева
381
С руски изтребители удариха джихадистите в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 38 джихадисти от "Ислямска държава" са били убити през последното денонощие при удари на сирийската авиация срещу мишени на терористичната групировка в град Палмира, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА.

Сирийски военен източник, пожелал анонимност, заяви, че при нападенията са били използвани новодоставените руски изтребители, управлявани от сирийски пилоти.

Първите самолети са пристигнали в Сирия преди десетина дни и за първи път са били използвани миналата седмица при въздушните удари срещу североизточния град Ракка, фактическата столица на ИД в Сирия, добавил източникът.

Той казал също, че правителствените сили използвали срещу бунтовниците в планините североизточно от Латакия и новодоставени артилерийски системи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Сирияруски самолети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 304 прод4. Заради неуредиците в руския флот спасителите стигат късно5. след като вадят Курск от дясно се вижда входното отверстие на МК-48 американско торпедо с модерната кумулативна пробиваща технология6. Путин скрива истината7. САЩ дава безвъзмездни заеми на РФ в размер над 10 Милиарда долара последните не са връщани. (няма друг случай САЩ да даде безвъзмездни заеми на който и да е)
197
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 304ЦИНИКО КУРСК е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ на Путин. Има италиански филм за Курск в Тубето който е забранен за излъчване по про държавните СМИ както в Русия така и на запад. Един от малкото филми които са забранени и от двете страни. Там ясно е показано какво е станало.1. Курск се подготвя за учебни стрелби, но траекторията на изстрела минава много близо покрай Американска подводница2. Американеца стреля пръв3. На сеизмографа има 2 взрива 1 от торпедо 2 от боекомплекта на Курск
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo. Na Putin Bravo na vs koito iskat da sprat voinata v siria savraslika ot USA
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 314чемодан, вакзал, масква
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има елементарна група от хора, където напират да се интегрират в Белене. Спокойно момчета, ще отворим лагери за ***. Всички ще бъдете превъзпитани, ще излезнете истински православни християни!!
193
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма да се бърка вече, Путин щом има желание да се оправя сам,много европейци измряха, оставят щафетата на Русия,успех
192
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Байрям в Москва"-приятно гледане..ха..ха толкова килимчета по московските улици няма да видите никога в Истанбул..ха.ха Руският президент Владимир Путин заклейми терористичната групировка "Ислямска държава" при официалното откриване на най-голямата джамия в Москва.
191
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братушките започнаха унищожаването на американските терористични отрочета. Напред и до последно този път.
190
4
 
17
 
! Отговори
shte iadete korav преди 8 години
Skoro vreme sorosite shte go griznat korav
189
48
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са били робски народ през цялата си история. Те не могат да са освободители, защото самите са роби.Затова са били изумени от какво ни освобождават щом живеем 100 пъти по-добре от тях ;)
188
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно бе, хем клаха цвета на полската нация, а после и цялото им правителство избиха!
187
50
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Натовските самолети отдавна трепят джихадисти, а Путин дремеше до онзи ден и като изтрезня реши да прати оръжия, но го прави тайно... Мошенник!Защо не помогна на Нато още в началото?Защото е страхливо джудженце.
186
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено Русия прави нещо за решението на мигрантския въпрос. А другите стоят настрани като на рани.
185
54
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и поляците изклаха в Катинската гора, а наскоро свалиха самолета с полското правителство, което отиваше на поклонение в същата Катинска гора.Прав си, това са руснаците - убийци...
184
48
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че сирийци са пилотите, иначе пияните руснаци ще разбият новичките самолети!Както стана с прехвалената непотопяема подводница Курск.Путин изчака да измре екипажа за да няма живи свидетели и едва тогава покани западни специалисти да опитат спасителна операция.Защото пияните руснаци не можаха, но и не приеха предложението на Норвегия да докара модерна спасителна подводница още първите дни.Това е Путин. Това е Русия.
183
3
 
12
 
! Отговори
до 312 преди 8 години
Още си зелен за да коментираш световната политика.
182
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 311На управляващите в САЩ им трябва ПЛАШИЛО за да плаши народа и сената и след това да се гласуват зверски пари за ВПК - ново и ново оръжие.Пример от 1960 година. Корольов създава "Семьорката" (седмицата - седма ракетна конструкция)това реално е първата СССР междуконтинентална ракета. Пентагона ВИЕ и СУЧЕ - ТЕ ИМАТ РАКЕТАТА И 10 ПУСКОВИ УСТНАОВКИ (да заедно с прототипните и заедно с тези за космически полети) ДАЙТЕ ПАРИ ЗА НАШИ РАКЕТИ ...САЩ вече имат ракети на ядрени подводници ...
181
1
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 8 години
продължение:А стоката им може и да не е лоша, дори с мобилните рафинерии, защото не всичко е една и съща "нафта" както я слагаш под един знаменател. Това което вадят в близкия изток, особено в Либия е върхът на сладоледа: то почти не се нуждае от обработка. Предполагам че и от Сирийските кладенци не вадят битум (защото това е което добиват в много страни и то минава за нефт), вероятно е доста лека субстанция и т.н. "мобилни" котли вършат добра работа, достатъчна да го продават за $8 до $10.
180
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички *** разбирачи !Много сте умни бе, и от близкоизточна криза разбирате и от ислямисти и глобални интереси.И вие като псаки не може да различите Иран от Ирак,ама все ги разбирате и за вас все Путин ви е виновен!Такива могат да се родят само в западналата еуропка и оттатък голямата локва,там освен кока-кола,дънките и марихуаната,а, и холивудските бози нищо друго не ги интересува а и не разбират.А че плещите по"опорни точки" на краварите-не ви прави чест!Ама у вас и чест???
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОБИ, АМА И ТИ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ КРЕКИНГ БАЦЕ. ЩЕ ИЗВИНЯВАШ!