Руски медии: България иска да участва в "Турски поток"

Страната ни искала да стане ключов възел за руския газ
6 окт 2015 21:12,
65
Руски медии: България иска да участва в "Турски поток"
Снимка: Булфото, ахрив

България иска да участва в "Турски поток", пише Правда.ру.

Българското правителството, заради чиято нерешителност се провали строежът на газопровода "Южен поток", има намерение да се обърне към властите на Русия с молбата да обмислят възможността за продължаването на "Турски поток" до българския хъб или до строящия се газопровод между Гърция и България, коментира от своя страна и КМ.ру във връзка с изявление на заместник-министъра на енергетиката на България Антон Павлов.

"Сега заедно с Гърция подготвяме инвестиционно споразумение за строежа на интерконектор, който трябва да съединява Гърция с бъдещия газов хъб на наша територия", посочи Павлов в кулоарите на форума Kazenergy. 

"Ако Русия може да се договори с Турция за строежа на втора тръба до Гърция, ние сме готови да обсъдим доставките на газ", заявил е още той.

Още по темата

Според настоящите договорености между лидерите на Русия и Турция първата тръба на "Турски поток" трябва да достигне границата между Турция и Гърция. По този начин България остава встрани от проекта.

"България е готова да участва в "Турски поток" е заглавието и на публикация в "Новости 24 часа", цитиран от "Фокус".

"България отново възнамерява да се присъедини към "Турски поток", пише и Еpochtimes.ru. Изданието коментира, че София, която е наложила вето върху реализирането на руския проект "Южен поток", планира да предложи на "Газпром" да изгради интерконектор от газопровода "Турски поток" до нейната територия.

България, която в края на 2014 г. наложи вето на реализацията на руския проект "Южен поток", сега иска да стане ключов възел за разпространяване на руския газ, пише руският вестник "Известия".

Българският заместник-министър на енергетиката Антон Павлов заяви пред изданието, че правителството в София ще настоява за продължение на "Турски поток", който заменя проекта "Южен поток", до строящия се газопровод между България и Гърция. Така България ще се превърне в своеобразна врата в европейската газопреносната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
шутки/шеги / преди 8 години
Хаааааахахахахаааахаааааааааахахахахоохохохохохоохо, ехеееееееей! Аха,верно е.
18
5
 
12
 
! Отговори
11 преди 8 години
Тревожа се само, че ако все пак някакъв поток някога стигне до нас, ББ няма да е на власт да среже лентичката. Тъжно!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смех!Най-стария номер на света от най-древната професия.Има ли още такива балъци да кълват на ''ощипана мадама'',или ''прелъстена и изоставена''.Хайде да сменим школата вече а?!
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лъжливото овчарче веке никой му не верватова е закопаха ни тия краварски марионетки и това си еобрулена територия и на нея едни идоти управлявани от продажни антибългари
15
13
 
7
 
! Отговори
Д. Макейн преди 8 години
До АнонименБългария вече издуха супата с Южен поток. Късно е сега булка за китка, късно...----------Издуха го русия, и още много ще има да духат. Колко пАтоци ще бъдат провалени, не е истина...
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne im davaite gaz pradajnici sa tia balgari ,takv im e mantaliteta ,plus tova sa i neblagodarnici....
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия прилича на човек чиито съседи си казват "по добре да нямаме вземане даване с този".
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен относно готовността на нашия министър.Нашичт министър просто се изказва дипломатично. Така трябва. Няма да започне да се криви и заяжда я!
11
5
 
6
 
! Отговори
съветски трол преди 8 години
За мен най-явторитетните медии са ИТАР-ТАСС, Комсомолская правда и правда.ру.От тях ще научите 100% истината според Кремъл!
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mдааа, правда.вру е много авторитетна медия ...Лъжат колко бега бързио влак. Само че тия лъжи минават само пред тъпите рашки. Като им се дигне самочувствието да забравят, че яденето им стана двойно по-скъпо заради Пинокио.Преди половин час Газпром обяви, че намалява проектирания капацитет на газпровода двойно защото няма интерес. А на Ердоган и това му е много и отказва да подпише договор.А интерконекторите се изграждат с финансиране от ЕС и крадливия Газпром там никой няма да го пусне.
9
9
 
16
 
! Отговори
започнаха врътките преди 8 години
руската пропаганда насам-натам, така ще въртят и сучат, сякаш ние, БГ-то, падаме на земата ничком, по корем, хващаме се с две ръце в прегръдка на братскката сапога и с проливни, даже поройни, сълзи молим за прошка и искаме газ, газ и само газ
8
17
 
14
 
! Отговори
Експерт енергетик преди 8 години
Какво представлява "Южен поток"? Това е рекордно скъп газпроводен проект на стойност 16 млрд. евро (подводната част само се оценява на 10 млрд. евро), който най-вероятно щеше да излезе още по-скъп, защото у нас никой никога не е забранявал раздуването на сметките. Най-главното обаче е, че това щяха да бъдат пари, безсмислено хвърлени на вятъра.
7
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България вече издуха супата с Южен поток. Късно е сега булка за китка, късно...
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен5 Змията хапе най-много когато умира . Змията, с дълг над 18 трилиона е в предсмърта агония . Та като умира, защо иска и другите да повлече . Там е проблема ,че не могат да се примирят че вече не е 1.
5
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хъбче искал ,хъбчеее. Червената Тиква се о..ра като Карпатска мечка с Южен поток и сега тихичко се опитва да се прикотка ,ама на мук . Затова много не се дава гласност на четките към Кремъл . Щото като не стане -резил . Та затова ,тихомълком .А, ако стане ,(за което и ТОЙ не вярва )те тогава какви чалъми,хвальопръцкания, текмета ще има .
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия циркаджии не спират с лъжите и пропагандата,не спират да слагат думи в устата на Ванга които никога не е изричала.Да си взимат самолетите ,танковете ,да се струпат със САЩ на един полигон и тям да си трошат кратуните и да се избиват а да не въвличат света във скапаните им войни
3
3
 
16
 
! Отговори
ъ преди 8 години
А стига с тия потоци вече. Само болните мозъци още си ги цъкат...
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
<<България, която в края на 2014 г. наложи вето на реализацията на руския проект "Южен поток">>верно тия са се разпрали от лъжи
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-лъжливата преса на света