Раздор между Турция и Русия замрази ”Турски поток”

Все още има шанс за тръбата, твърдят анонимни източници
11 сеп 2015 18:22,
67
Раздор между Турция и Русия замрази ”Турски поток”
Снимка: Reuters

Турция окончателно е замразила преговорите за развитието на „Турски поток“. За това съобщава турското издание Hurriyet, като се позовава на свои източници в Министерството на енергетиката и природните ресурси.

Още по темата
Азербайджанското издание Trend допълва, че причината преговорите да спрат е фактът, че Русия и Турция не могат да изгладят подробностите по реализацията на проекта, както и неудовлетворението на Анкара от представените отстъпки от цената на газа.

Публикации в последните седмици твърдяха, че Турция не желае да бъде единствено газов хъб, а и да участва в търговията с природен газ от Русия за Европа.

Междувременно Москва активира работата по разширението на „Северен поток“ и така ще заобиколи не само Украйна, но и Турция по пътя на руския газ към Стария континент.

Все пак все още има шанс за реализацията на проекта, става ясно още от непотвърдената до момента официално информация. Дата за възстановяване на преговорите обаче не е насрочена.

В плановете на руските власти „Турски поток“ трябваше да замести блокирания от ЕС „Южен поток“. Реално обаче нито „Южен поток“ е прекратен официално, нито пък „Турски поток“ е представян официално в Брюксел.

Още икономически новини четете в Investor.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да да, хаха, надяват се турците да бъдат нещо повече от хъб. ама на кукуво лято.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
xerox за да напишеш подобна глупост ползваш ток ,произведен от мощности инсталирани още по времето на тошо,благодарение на руските технологии и техническа помощ.чехите,австрииците и немците само ти го препродават.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си уреди Северен Поток 2 и ще има газ за цяла Европа. А Германия ще е страната от която ще зависи това. Ай честито. Вместо ние да играем ключова страна в енергийната карта, това ще го прави Германия след като изпързаля по брилянтен начин нашите ***!!!
28
4
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааааа... преди 8 години
...И КВО СЕГА ....??!!!!КВО СЕ ОКАЗА.......?ПАК РУСКИ ПРИКАЗКИ "НА АНГРО"..и ГОЛИ ЧЕРВЕНИ *** НА ПОКАЗ...!!!/...нищо ново под небето за Мен-----за Вас не знам.../
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел ще дръпне още един Северен Поток , директно към Германия от Русия и ще задоволяват Западна Европа !
26
3
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 години
До xeroxПропускаш доста факти, затова не можеш да разбереш. Повече четене ти трябва, по-малко писане.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПП "Юруш" много се надяваше на Турскио паток.
24
26
 
19
 
! Отговори
xerox преди 8 години
Цяла красива София (от която не ни е срам пред гостите) - построена от Австрийци, Чехи, Германци. Църква и иконопис (с които правилно се гордеем) - вдъхновени от Византия. Пътища и амфитеатри - построени от Римляни. Национална кухня, фолклор и Възрожденска архитектура - наследство от Османци. А злодеите, донесли единствено вреди, погром и опустошение на милото ни Отечество, се оказват най-любимите същества на моите сънародници??? Моля ви, обяснете ми този парадокс, който аз не мога, не искам и отказвам да разбера.
23
10
 
17
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
*** кпментари писани от *** соросоидо-***.
22
4
 
5
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Хи-хи-хи.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно: "Южен поток" може да мине през Сирия !!!
20
9
 
14
 
! Отговори
:))) преди 8 години
ЕНЕРГИЯТА Е ВСИЧКО !!!!!!!!!!!ПОНЯКОГА И ЦЕНАТА НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ !!!!!!!!!Турция не я мислете, тя си има " Син Поток" с Русия и купува още от 6 разични ДЪРЖАВИ !!!!В момента Турция е залята от газ, и ще се залее още повече, а излишъците ще се продават в Европа !!!!А Германия, ще контролира енергията на ЕС !!!!Като нямаш ЕНЕРГИЯ, си за никъде, нито производство, нито икономика, нито живот !!!!Целта на Германия е - ЕНЕРГИЯТА ДАЛЕЧ ОТ ЮЖНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА !!!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв шанс няма, докато Европа казва !!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересни данни за някои заплати в българската енергетика, вкл. в "Южен поток Бъгария": gikotev.blog.bg/drugi/2015/09/02/energepiina-kalinka-1-v-kabineta-borisov-1-dokumenti.1388433
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разширява се северен поток. Значи пак западните страни ще са добре а свиркаджийте от източните колоний ще стават по зле.
16
8
 
14
 
! Отговори
Митев преди 8 години
Ами сегаааа, сега?! Ни турски, ни южен, ни "Боже Господи" поток. И като тръгне и от Средиземно море газ /той пък ни е под носа/ към Европа. Майчицата Рус ще я "замустачи" яко. Не бих се учудил ако и в нашия шелф изкочи някой и друг кубик газ и нефт. Жал ми е за Волен.Хептен ще се срине рублата и тогава?!
15
5
 
10
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До ВенелинТурците са супер практични хора, няма да дадат и 1 излишен долар,лира или рубла за глупост !!!!!Имат си "Син Поток" с Русия - 16 милиарда кубика, Турция предложи на Русия да увеличат капацитета на "Син Поток" - тарсето е 2-пъти пи късо, а и вече има вичко, САМО ТРЯБВА ДА СЕ ДОБАВЯТ ОЩЕ ТРЪБИ, а ако Русия иска тръби до Одрин, това си е проблем на Русия, тя да си поеме разходите!!!!!Турците ако нямат интерес, НЕ СИ МЪРДАТ И МАЛКИЯ ПРЪСТ !!!!
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Студ, студ, студ.... ще видим кон боб яде ли...
13
2
 
10
 
! Отговори
за 24 преди 8 години
И как по точно "те закача с платените си ***"? Иска ти земя за военни бази, настанява тук бежанци, източва пари към банките-майка чрез клоновете си тук или чрез веригите магазини? Я ни "светни"?
12
5
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Проблема е 100% на Турция, която е в криза и даже няма правителство. Какво ще стане след изборите ще видим, но има голяма вероятност кризата да се задълбочи и да се изострят противоречията с кюрдите. На този фон всякакви газопроводи през кюрдските територии са си чиста утопия.