Русия ще координира със САЩ полетите над Сирия

Москва: Американците да дойдат, да обсъдим лице в лице проблемите
Обновена: 7 окт 2015 08:06 | 7 окт 2015 07:19, Анисия Иванова
52
Русия ще координира със САЩ полетите над Сирия
Снимка: Reuters

Русия уведоми САЩ, че е готова да поднови обсъжданията на ниво армии за избягване на инциденти между самолетите на двете страни при водените от тях паралелни кампании на въздушни удари в Сирия. Това заяви в Италия днес пожелал анонимност американски официален източник, цитиран от Ройтерс.

В рамките на своята европейска обиколка американският министър на отбраната Аштън Картър заяви по-рано днес в Испания, че е спешно необходимо да се възобновят преговорите по въпроса и осъди "наистина безотговорното и непрофесионално" нарушаване от Русия на турското въздушно пространство.

Няколко часа по-късно американски официален източник каза пред репортери във военновъздушната база на НАТО в Сигонела на остров Сицилия, че Москва е дала да се разбере, че е готова да поднови разговорите, но няма определена дата.

ТАСС цитира по-рано днес изказване на руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов, че руската армия по принцип е съгласна с предложенията на САЩ за координиране на военните полети.

Министърът обаче посочи, че все още има различия и че потенциалът за сътрудничество е "доста по-широк" от предложения от Вашингтон. Антонов каза също, че Русия е направила свои предложения, но не уточни какви са те.

"За наше съжаление американците засега казват, че нашето сътрудничество трябва да се ограничи до технически въпроси, засягащи нашите пилоти при изпълняваните от тях мисии", каза Антонов. "Американците ни предоставиха документ, по който работим. Генералният щаб по принцип подкрепя документа".

Антонов заяви още, че двете страни ще проведат втора видеоконференция по темата в "близките дни". "Но би било по-добре, ако нашите (американски) колеги дойдат при нас в министерството на отбраната, за да можем да обсъдим лице в лице проблемите пред нас", посочи той.

Американското предложение включва основни правила за сигурност, като спазване на безопасна дистанция между американските и руските самолети и използване на общи радио честоти за сигнали за бедствие, казаха официални източници. Те допълват, че правилата биха били сходни с тези в гражданското въздухоплаване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес аз съм най-голямият русофил. Благодаря ви много, "независими" български медии!
32
1
 
4
 
! Отговори
доган преди 8 години
Честит рожден ден на политик но1 в света.с пожелания за здраве и да не отстъпва позициите си ВЛАДИМИР ПУТИН
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честит рожден ден, Президент на Русия Владимир Путин! Ти си истински руски патриот и велик политик! Желая ти късмет, Владимир! Браво, Русия!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес САЩ помоли Русия за преговори относно Сирия. Защо се случи това? Помислете!
29
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 40Наистина си открих печатна грешка втория МиГ-21 е МиГ-29 но ти вземи си научи историята. Корейската война е от 1950 до 1952 година тогава САЩ воюват със Ф-86с/д/е/ф Сейбър а СССР с МиГ-15/м/биси двата са самолети ПЪРВО ПОКОЛЕНИЕПърво поколениеМиГ-15(1948) МиГ-17(1950) Второ поколениеМиГ-19(1954) МиГ-21Ф/П(1956)Трето ПоколениеМиГ-21М и по-нови МиГ-25(1964) МиГ-23(1967)Четвърто ПоколениеМиГ-27(1972) МиГ-31(1975) МиГ-29(1977)Пето поколениеТ-50(2010)
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Су 22 и миг 21 и 23 ги обслужвахме за полети преди 28 години в база Толбухин и Балчик.*** авиацията имат рашките ;)
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН, ПРЕЗИДЕНТ 1 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! мачкай ги !
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самолетите Миг 21 и 23 са от Корейската война. Служил съм в авиобаза, говориш глупости Бобчо !И останалите цитирани от теб са бараки.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде в погорния текста Русия не хленчи, че има нужда от АМерика, тъкмо обратното - АМерика хленчи че Русия поразява нейни бази, а Путин отговаря че те са добре дошли на масата за преговори, ако искат сътрудничество, но Москва може и без САЩ. Проблема е на САЩ.
24
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 28Ти изобщо поинтересува ли се колко голяма е авиацията на СИРИЯ? Не на ли просто плямпаш.20 бомбардировача Су-24МК изправни 4-540 Ударни Су-22 - нд50 Ударни МиГ-23БМ - 4-560 Изтребителя МиГ-21 - 4-660 Изтребителя МиГ-21 - 20+130 транспортни хеликоптера - 10+36 Ударни Хеликоптера - 10+Като теглиш чертата Руската група самолети е с по-големи възможности от цялата останала авиация на АСАД.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин завладя Крим за два дни.Путин отцепи Новорусия и докара ОСтатъчна УКрайна до частичен дефолт.Путин за пет дни свърши това което САЩ, Франция, германия, ИЗраел и Турция не можаха - и не искаха - да свършат за пет години - накара ИД да бягат от Сирия.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите рашки се направиха на мъже, но като изтрезняха (това няма да е за дълго щото те без водка не могат да дишат), разбраха, че сами нищо не могат да свършат и сега хленчат на Америка да им помогне ;)Руски ***, защо не се включиха заедно с другите, а чакаха 1 година ?!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой точно ще ги сваля руските самолети?Асада имаше разни старли руски джанти от 60-те и 70-те години а Русия има най-нова техника. Това че Съюзниците не ИД реват че има неточни попадения - не е вярно мноог са точни, щом на петия ден ИД почнаха да бягат от Сирия, а още няма офанзива.ОСвен това Русия има атомон оръжие, искам да видя кой ще я подпука?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така де Русия поиска информация от щатското разузнаване за целите в Сирия, те не я дадоха, а сега се правят на ощипани?
19
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 24Но Русия не се съобразява със САЩ от както те направиха майдана в Украйна а след началото на санкциите въобще не се интересува какво правят. Гледат само да не нарушават международни правила ДЕ ЮРЕ. Де ФАКТО си продават оръжие на Донбас но интелигентно да не ги хванат.Ако РФ беше се хванала на кукичката на САЩ щеше да окупира Украйна да стане АГРЕСОР и след това наистина да има ДЕ ЮРЕ претенции към нея.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вова жужето пак е пиян бе ;)
17
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 22КАжи ми колко е културна САрабия след като има:за миналата година 700 екзекуции с обезглавяване и това са само за мъжете за жените изобщо не се води статистика те нямат праваСАрабия спонсорира ИДилци и сие(общо понеже не знаем кои по-точно че много се навъдиха)ИМАМИ на заплата от САрабия призовават и организират ДЖИХАД срещу РусияОАЕ, Катар, Кувейт и т.н. са почти същото.Културни хора а? Имат само ЕДНА книга - КОРАНА
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия каза: Няма проблем, елате, ще говорим, ще видим...И докато се "договорят" всички американски протежета ще са дали фира :)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ядрени клещи - глупости!Никой не плаши с ядрено оръжия, защото няма да го използва, така че на Турция не и пука;)
14
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 21 22Хайде пак ОПОРНО ТОЧКОВ и хайде пак да ти напиша същото както и вчера.1. Турция е в ЯДРЕНИ КЛЕЩИ, Средиземноморския флот на РФ в момента сигурно има повече ядрени бойни глави от колкото американските в Турция и те са прикачени към ракети а не са самолетни бомби. КРИМ само с наземните си комплекси контролира Босфора и Инстанбул и достига до Анкара(500км)2. Поне два кораба в Сирия са с ПВО комплекс ФОРТ(С-300М) и според Евреите има поне един наземен или С-400 или С-300В