Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори

Руският президент зове за общи усилия срещу тероризма
Обновена: 11 окт 2015 07:33 | 11 окт 2015 07:30, Веселина Йорданова
129
Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин нарече провокация терористичния акт в Турция, предаде ТАСС. Агенцията цитира интервю на Путин за журналиста Владимир Соловьов, откъс от което е бил излъчен снощи.

Още по темата
"Това, което стана в Турция - ще се възползвам от случая, за да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента на Турция - това, разбира се, е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и, разбира се, опит да се дестабилизира ситуацията в тази приятелска ни страна, още повече, че това се прави по време на избирателна кампании", каза Путин. "Това е явна провокация", добави той.

Руският лидер изрази увереност, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия. 

Двойният самоубийствен атентат, извършен в Анкара срещу мирна демонстрация, организирана от прокюрдската опозиция, е атентатът с най-много жертви в историята на Турция.

По-рано вечерта анонимен източник от прокюрдската Демократична партия на народите съобщи, че жертвите са нараснали на 97.

Ранените са 246, 48 от тях все още се намират в интензивни отделения.

Президентът на САЩ Барак Обама се е обадил на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, за да му изрази съболезнования във връзка с бомбените взривове, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки Анадолската агенция.

Обама е уверил Ердоган, че САЩ ще продължат да подкрепят Турция в борбата с тероризма. По-рано Ердоган каза, че целта на атентата е да унищожи "мира и стабилността" в Турция. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 89 талибанТерористите ПКК купуват калашниците от Иран, не случайно известно време Иран беше под ембарго заради това и ядрената програма.
59
10
 
4
 
! Отговори
или преди 8 години
отмъщение,че Ердоган заплаши да купува руска газ....
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският президент зове за общи усилия срещу тероризмаЕксперта по бомбандировки на мирно население си предлага услугите и на Турция.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
95,Не е задължително всички да купуват, както са те купили теб!Аз КОНСУМИРАМ руската и съветска култура, за която ти нямаш хабер, защото мислиш, че всичко само се купува.Ситуацията е такава, че управниците само получават троха за послушание - така се прави при дресировка на кучета.По-скоро се запитай какво произвежда България и защо нищо не произвежда!Кой каза да е така и кой го изпълнява?
56
1
 
4
 
! Отговори
до 94 преди 8 години
Турция е в НАТО!
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчета, ако можете да се прочетете простотиите от гледна точка на грамотните, знаещи и разбиращи от политика хора, щяхте да се засрамите от простотията си.Какви са аргументите, че атентатът е организиран от руснаците.Направете анализ!Тъпотата ви е отчайваща!Ужасявам се от сервитьорите, в чиито ръце ще бъде България след няколко годин-мозък биличка, интелект - грахово зърно.Политиката не е за прости хора.Очаква се манипулаторите да имат някакви мисли и гънки в мозъка.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сециално до 75Ако ти едва си бършеш ***, няма да разбереш колко си примитивен и се буташ в разговор, който не ти е по капацитета.Знаеш ли какво значи тази дума?Това не са мутри, за да се бият и да си ги мерят...Това е за хора с ум и знания, не за такива , дето се продават за един хамбургер с кола.
53
6
 
3
 
! Отговори
TACC преди 8 години
Кога за последен път сте си купили руска стока, която да не е петрол?
52
0
 
2
 
! Отговори
geograf преди 8 години
До Гришаot koga amerika e v evropa?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До талибан - да арсенал вече работи и в почивни дни - събота и неделя .
50
4
 
4
 
! Отговори
талибан преди 8 години
Путин много е ,, загрижен " , а ПКК продължава да стреля с калашници .
49
1
 
6
 
! Отговори
Подозрение преди 8 години
До Анонимен 78Ами щом протестът е на прокюрдска опозиция то е ясно, че е организиран от тези които са против кюрдите - тези дето ги бомбардираха вместо ИДИЛ. А какви маши са използвали не е от значение, камикадзета все се намират.
48
1
 
6
 
! Отговори
до Соросоид преди 8 години
от Охранител.Няма да успееш, аз съм зад Путин и за секунда ще се справя с теб !!!
47
4
 
10
 
! Отговори
Бежанци влизат в САЩ преди 8 години
Новината от вчера : в САЩ пристигат бежанци обаче влизат през Мексико .Били без документи ! Ама каква пропаганда само . И понеже казвали че ги е страх и бягат от И.Д ги приемат. Как ще се качиш в самолет без документи и виза за Мексико ? Да не са преплували Океана ! Това е организирано приемане и лъжат американския народ !
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
барак обама тренира като току що влязла във фитнеса за първи път женка - гирички по два килограма, като на всяко повторение му се изкривява физиономията и ходене по пътеката:))
45
17
 
2
 
! Отговори
РБ и ЕС преди 8 години
/Това, което стана в Турция - ще се възползвам от случая, за да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента на Турция - това, разбира се, е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и, разбира се, опит да се дестабилизира ситуацията в тази приятелска ни страна !!!// Използвам случая за да Ви подканим Г-н Путин, да помогнем на братският турски народ като на сириисният, Моля Ви ! Ще сме Ви благодарни !Отървете ни !
44
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитали радио Ереван:Кои са терористите в Анкара ?Отговор: Питайте Путин !
43
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С инвазията си в Сирия Русия допринася за разпространяването на тероризма.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не обяснява кои са атентаторите ? Турция незнае и САЩ питат кой е ?
41
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 67Иран има договор с Рисия..........................................Смях. Иран иска да продава на Русия петрол, не газ. Срещу оборудване. Запасите от газ в Иран са сравними с тези в Русия и са сред най-големите в света. Иран е алтернативата за Европа. По газопровода Набуко. Нищо добро не чака Русия.