Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори

Руският президент зове за общи усилия срещу тероризма
Обновена: 11 окт 2015 07:33 | 11 окт 2015 07:30, Веселина Йорданова
129
Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин нарече провокация терористичния акт в Турция, предаде ТАСС. Агенцията цитира интервю на Путин за журналиста Владимир Соловьов, откъс от което е бил излъчен снощи.

Още по темата
"Това, което стана в Турция - ще се възползвам от случая, за да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента на Турция - това, разбира се, е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и, разбира се, опит да се дестабилизира ситуацията в тази приятелска ни страна, още повече, че това се прави по време на избирателна кампании", каза Путин. "Това е явна провокация", добави той.

Руският лидер изрази увереност, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия. 

Двойният самоубийствен атентат, извършен в Анкара срещу мирна демонстрация, организирана от прокюрдската опозиция, е атентатът с най-много жертви в историята на Турция.

По-рано вечерта анонимен източник от прокюрдската Демократична партия на народите съобщи, че жертвите са нараснали на 97.

Ранените са 246, 48 от тях все още се намират в интензивни отделения.

Президентът на САЩ Барак Обама се е обадил на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, за да му изрази съболезнования във връзка с бомбените взривове, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки Анадолската агенция.

Обама е уверил Ердоган, че САЩ ще продължат да подкрепят Турция в борбата с тероризма. По-рано Ердоган каза, че целта на атентата е да унищожи "мира и стабилността" в Турция. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
16
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Ами в новините дават известни или актуални личности. Ако искаш да намериш името на Обама, търси го в някоя кръстословица. Там се пишат неизвестните.
19
16
 
2
 
! Отговори
hij преди 8 години
Ердоган е Путинът на Турция.С Ердоган Турция е по силна отвсякога.Който иска Турция без Ердоган,оближете си дланта.
18
0
 
23
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Прав си! Явно самоубийците -камикадзета идват от ИД. Защото те имат най-голям проблем с кюрдските военни, които се сражават срещу тях по-добре и от сирийската армия.Този атентат ще се припипше на кюрдите, въпреки че митингът е организиран именно от прокюрдски партии.А защо не и на Русия. За да кажат до какво води намесата и в Сирия.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малко странно, не се е чувало досега да има турци камикадзета.
16
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
моето мнение е че това е работа на турските служби за да удрят по кюрдите вместо по иддокато ердоган е на власт в турция няма да има спокойствие
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атентата в Турция е организиран от дрогирани Софийски евроатлантисти.
14
4
 
27
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Е, нормалните като теб се възхищават на тези (САЩ)които унищожават цели държави в "името на демокрацията". Да не сте преминал на "твърди наркотици"?
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как тук не са публикували новината за свален руски миг от страна на Турция. Свален с пряко попадение от Twitter.Защото новините вече ги правят всякакви ненормалници в социалните мрежи.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия от март 2011 година продължава въоръжен конфликт. В края на юни президентът Путин предложил на ръководството на Сирия и страните в региона, включително Турция, Йордания и Саудитска Арабия, да обединят усилията си за борба с "Ислямска държава", ако Дамаск счита това за подходящо и възможно.
11
1
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Да не се подценява въпроса,който дава и много отговори за атентата,кой има сега в Турция интерес от консолидация на пропрезидентската клика.Трагедията на мирните турци...облагодетелства опреден кръг и едва ли кюрдската опозиция има полза от...това.
10
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурен съм че Путин откри топлата вода. Изключително интелигентен човек...
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой организира атентата
8
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво товарищ Путин, откри Америка след като наш БГ "експерт" вече го каза :)
7
30
 
3
 
! Отговори
Huk's преди 8 години
Turciya e 80000000...bombite ne shte ya uplashat....naprotiv...tya stava po splotena..po silna...! Vragovete na turcite se broyat na prusti...ne im zavijdam.....
6
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е единствения политик който мисли 1-2 години напред.След провала на соросните *** от САЩ в Украйна и Сирия следващите цели са Латинска Америка и Беларус.Вече се строят военни бази в Л.Америка а тези дни беше и предотвратен фашистки майдан в Минск.
5
16
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Май не си чел никога история.
4
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тероризмът има едно лице - САЩ
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4украинска неонацистка пропаганда
2
10
 
51
 
! Отговори
ллл преди 8 години
Путин си знае работата, не бърза. Нека да се избият сами още малко и тогава ще се включи и той. Така ще изхаби по малко ресурси. Абе има си стратегия човека
1
8
 
33
 
! Отговори
kk преди 8 години
Maimunqka 6tql da potkrqpq Erdogan v borbata sre6tu terorizma, smeha teroristi 6te se borqt sre6tu teroristi, Putin,kakvo 4aka6 o6te iztrii gi ot lizeto na zemqta