Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори

Руският президент зове за общи усилия срещу тероризма
Обновена: 11 окт 2015 07:33 | 11 окт 2015 07:30, Веселина Йорданова
129
Путин: Атаката в Турция е провокация преди избори
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин нарече провокация терористичния акт в Турция, предаде ТАСС. Агенцията цитира интервю на Путин за журналиста Владимир Соловьов, откъс от което е бил излъчен снощи.

Още по темата
"Това, което стана в Турция - ще се възползвам от случая, за да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента на Турция - това, разбира се, е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и, разбира се, опит да се дестабилизира ситуацията в тази приятелска ни страна, още повече, че това се прави по време на избирателна кампании", каза Путин. "Това е явна провокация", добави той.

Руският лидер изрази увереност, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия. 

Двойният самоубийствен атентат, извършен в Анкара срещу мирна демонстрация, организирана от прокюрдската опозиция, е атентатът с най-много жертви в историята на Турция.

По-рано вечерта анонимен източник от прокюрдската Демократична партия на народите съобщи, че жертвите са нараснали на 97.

Ранените са 246, 48 от тях все още се намират в интензивни отделения.

Президентът на САЩ Барак Обама се е обадил на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, за да му изрази съболезнования във връзка с бомбените взривове, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки Анадолската агенция.

Обама е уверил Ердоган, че САЩ ще продължат да подкрепят Турция в борбата с тероризма. По-рано Ердоган каза, че целта на атентата е да унищожи "мира и стабилността" в Турция. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
21
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Ваш човек, ама ви удари през ръцете за Сирия, нали щяхте да правите безпилотна зона в Северна Сирия, къде е тя? Къде е сега непобедимата турска армия, да не би да е заета с охраната на терористите отстъпващи в турска територия при офанзивата на сирийската Арабска армия?
39
7
 
17
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
След Сирия Русия ще подготвя бойците на ПКК, за да се освободи планината Арарат в турско и да се върне към Армения. Армения е вечен съюзник на Русия, нещо като Сирия в момента.
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Разбирко. Газът пада. Иран влиза с ниски цени на пазара. Руските потоци един след един увяхват.Вярвай си !
37
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин затова не бомби ИД, за да не му се случи същото като в Анкара !
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПЕЦИАЛИСТЪТ ПО ВСИЧКО !
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПЕЦИАЛИСТЪТ ПА ВСИЧКО !
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе, то много хубаво било в Турция, а? Атентати, проверки на багажа, бежанци и война с кюрдите на изток.Ходете в Турция на екскурзия и може да не се върнете!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подполковника е благороден, дава последен шанс на заблудилия с,е да застане от правилната страна. Още повече, че ИД преветства атентата...
32
3
 
15
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Така е, Турция ще спре да купува руски газ и ще го пазари от България. Със странджата президон, а брат му - василев, премиер.
31
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До svenliv aktivist"Isliamut e opasen za jovota I zdraveto na horata! Dano slavianska, pravoslavna Rusia se spravi s opasnostta, koiata ni priblijava!"...Вярно, опасен е... - но путинизмът е по-опасен...
30
7
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До 88Кои сте вие, които ще спечелите изборите... - вече няма да помиришете власт...
29
3
 
15
 
! Отговори
88 преди 8 години
това е дела на американците , повтарям АМЕРИКАНЦИТЕ , а тия от сайта да спрът да трият , защото скоро време ще спечелим изборите и тогава жална ви майка и ще има jedem das seine
28
1
 
11
 
! Отговори
svenliv aktivist преди 8 години
Isliamut e opasen za jovota I zdraveto na horata! Dano slavianska, pravoslavna Rusia se spravi s opasnostta, koiata ni priblijava!
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, А какви са управниците на САЩ тогава? Много ограничено схващане. Не сме изкукуригали, помним, че тези "демократизиращи" и червеите в почвата фашисти от една далечна страна, таковаха мамата на десетки народи - така им е създадена държавата -така и живее - хулигански!Да не говорим, че прибраха фашистите след Втората световна война.След тях разруха и възхищение от неудовлетворен от себе си мозък.Грубиянството и лъжата не са ум и истина, а брутална безпочвена пропаганда!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 1-ви ноември в Турция предстоят избори. Партията на вечния Ердоган няма мнозинство в Парламента, кюрдите са взели 10 % и това не му дава мира, защото на тези избори процентът ще е по-голям. Кой има интерес изборите да бъдат отменени? Това е целта.За това Ердоган тича по Европа да плаши слаботелесниците със себе си.Лъснаха му истинските намерения.Не звучи добре този език на заплаха, груб и едновременно лукав.Той не иска да се пусне от властта и не прави изключение.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по последни данни това е дело на ЦРУ
24
3
 
20
 
! Отговори
луд преди 8 години
политиката на ердоган уби тези хора изцяло той е виновен дано комшиите го осъзнаят
23
0
 
21
 
! Отговори
Че преди 8 години
Я се замислете ... в коя светска държава убиват с атентати по сто човека ....Това си е само и единствено дестабилизиране на държавата.Замислете се където има ислям все някой с някого се бие и умират хора. Е с малки изключения къдато има диктатури / монархии като да речем в Кралството .... Умни хора сте съберете 2+2
22
1
 
31
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименФашистите от организирана този атентат за да посочат на Турция да слуша ..Иначе ще отцепи кюрдите ..ще ги въоръжава като умерена опозиция. ..така виждат САЩ умерените опозиции ..въоръжени да зъби..с терористични актове. .
21
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, Обама казва, че продължава да помага на Турция в борбата с терористите.