Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!

Спрените енергийни проекти в полза на САЩ възмутиха руския министър
Обновена: 13 окт 2015 21:35 | 13 окт 2015 20:30,
545
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!
Снимка: Reuters, архив

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия NTV, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

Още по темата
“Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В изказване на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток" са били спрени в полза на САЩ, посочва ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.

"Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", добави Бойко Борисов на среща с американски дипломати и бизнесмени.

Българският премиер призова да му се окаже необходимата помощ за решаване на енергийните проблеми, за отменяне на визовия режим и оказване на помощ при придобиване на нови военни самолети, допълва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
18
 
5
 
! Отговори
НАТАШКАТА преди 8 години
Вониии! Уф,че алкохолна гнъс!
178
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.В България срам няма. Най продажното племе сме ние затова никой няма да ни уважава, дори Американците. Жалки бедни и крадливи подобия на човеци, ей българче да се наричам първа радост е за мене.
177
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Лавров ви казва добър ден, погледнете къде е слънцето. Не сме му задунайска губерния, естествено че американците ще слушаме.
176
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РОШАВАми вярвай си на руските клипчета това си е твой проблем. Ти какво очакваш от руските ченгета да ти кажат че убийците на жени и деца са руските наемници изпратени от Путин. Наимвник си и такъв ще си умреш.
175
1
 
24
 
! Отговори
От САЩ преди 8 години
293.Гледаш и не виждаш !Всички получават газ от Русия , особено Германия с два тръбопровода ? За тях няма санкции !Обаче хванаха България да е независима ??Търговията иска акъл , а Борисов го няма !Доналд Тръмб го каза , не се сърдете на Китай, Япония, Русия .. Когато сключват договори в полза на държавите си ?Защото са умни !! Тръмб сключва договори с тях и ги оценява реално ! И в политиката е същото с преговорите ... Такива дато Борисов работят самоза чужди интереси ..
174
2
 
15
 
! Отговори
РОШАВ преди 8 години
До Анонимен 292"С мърляви прoстаци които продължават да вярват на идиoтската руска лъжлива пропаганда е безсмислено да се общува."Лапе, влез в ютубе и гледай реални клипчета, как украинска войска стреля с оръдия по блокове пълни с хора: жени, деца, старци. Как обстрелват линейки....Помисли с малкото мозъче, защо не ги показват тези кадри по българската телевизия, по американската, защо няма журналисти там-да снимат. В Ирак имаше, в Украйна няма .Такава е поръчката от ЦРУ .
173
14
 
5
 
! Отговори
Блейко преди 8 години
Мале ама *** народ..!Искат му се още руски бизнесмени да влязат и да вкарали пари..!? Майко мила! 80 % от значимите български фирми са руски или с руско участие.Цените и заплатите се диктуват от руските монополи чрез газта и бензина, от 300 000 руски фирми нито една не е платила данък печалба от как са регистрирани.Руските пиявици са застанали на входа и изхода на енергетиката и ни душат с непосилно високи цени на тока.Руснаците и русофилите прогониха 2 000 000 от БГ.И той пак..***, та ***...
172
5
 
17
 
! Отговори
САЩ:Да го използваме преди 8 години
Какво може да се очаква от население (вече няма нито народ, нито нация), което 2 пъти избира мутра с криминално минало, който е въртял бухалката, за когото американски посланици пишат в грамите си: "Борисов е готов до обслужва американските интереси, затова: "Да знаем с какъв човек имаме работа - участие в престъпни групировки, контрабанда с цигари, незаконна търговия с амфетамини, пране на пари - лични и на престъпни групи в банката на приятелката му Цветелина Бориславова, но да го ИЗПОЛЗВАМЕ".
171
2
 
17
 
! Отговори
РОШАВ преди 8 години
До Анонимен 279"Абе aхмак, русия помля най-близката по кръв държава Украйна, той чака него да защитава."Абе ц.ъ.р.в.ул , украинците избиваха руски жени и деца . Русия трябваше да размаже цяла Украйна, но не искаха да се цапат. Украинците са бедни , като българите за какво са им на руснаците. По телевизия и радио те обработват американските агенти, после пишеш г.л.у.п.о.с.т.и в сайта . Папагал ГЕРБАВ .
170
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те,българските политици ,не знаят що е то срам....Както и национални интереси,чест ,още по-малко отговорност пред народа си...Обърнали са бузки към американците,с цел лична облага,очевидно в блажено неведение за факта,че никой не обича предателите.България би могла да се възползва от геополитическото си положение,ама де тоз късмет,де ги тези държавници
169
5
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Лавров, както винаги, е прав!
168
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийствени думи !!! Боко проглуши ушите на всички в България, че Орешарски е виновен, че Станишев, Доган, Местан... Ето как изглежда българската политика отвън. Всички я знаем, чак ни се повръща от нашите слагачи, но демагогията и лъжите им действат на бедните души и умове, като еликсир !? А, по-умните българи от такова слагачество се чувстват като попаднали в порноканал...
167
5
 
19
 
! Отговори
Александър преди 8 години
До ъхъ"Ако беше станал Южен Поток, Русия щеше да ни дои дори повече от сега."Те гърците и турците много прости и с усмивка приемат руския газопровод, Турция строй АЕЦ като гламави, ние нали сме умни ***, ток не ни трябва .Смях през сълзи .ГЕРБ ни закопа в земята .
166
19
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
Ако беше станал Южен Поток, Русия щеше да ни дои дори повече от сега. Сега поне има някакъв шанс за истинска диверсификация в следващите 10-на години.
165
5
 
25
 
! Отговори
РОШАВ преди 8 години
Ако газопровода беше построен през България, Русия щеше да ни защитава, щеше да вкара руски богати бизнесмени, щяха да развиват туризма, газта щеше да ни я продават евтино.Съседите щяха да ни се подмазват, не се знаеше, можеше да се сдружим отново с Русия. Американските агенти изтръпнаха и насъскаха европейските кучета срещу газопровода .Загубихме милиарди, колко сме глупав народ, кой гласува за ГЕРБ ?
164
14
 
6
 
! Отговори
Лавра преди 8 години
Моля те да си приберете белокосия пудел, че като шибне 4 одеколона и почва да броди из нощните улици на София и да налита на бой на всеки срещнат.
163
7
 
10
 
! Отговори
до 27б преди 8 години
Не е трудно да се досетиш. 100 000 руснака дойдоха да живеят у нас и 0 българина заминаха за Русия. Къде ли е по-хубаво? Мдааа, въпрос със повишена трудност.
162
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.----------- Да трябва да са заедно само че едната е *баната страна сещате ли се коя е?
161
3
 
19
 
! Отговори
МунчО преди 8 години
Сега е времето когато Винету пак трябва да получи хипертонична криза. Националните предателства започнаха да зачестяват и вече без никакъв свян да се говори за тях. Сега започва да придобива смисъл Протестна мрежа, сенаторите туристи, Южен поток, КТБ и прочие. Бяха ни приготвили украински бисквитки, но ни се размина защото гражданското ни общество е безгръбначно. Трябва нов курс иначе ще ни обрежат.
160
2
 
23
 
! Отговори
САШО+ преди 8 години
К.л.о.у.н.а Бойко Борисов да си подаде оставката.Няма толкова г.л.у.п.а.в премиер в цяла Европа.Срам за нас българи .