Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете

Щяла да е под въпрос правомерността на използването на самолетите
Обновена: 16 окт 2015 18:49 | 16 окт 2015 17:08, Елка Василева
252
Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете
Снимка: архив, Булфото

Русия няма да обслужва българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договор за обслужване на тези машини с Полша. Това заяви пред журналисти генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков, предаде ТАСС.

Българското правителство одобри по-рано подписването на междуправителствено споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29 руско производство.

Още по темата

Ако България подпише споразумение с Полша за ремонт на двигателите РД-33, монтирани на МиГ-овете, руската корпорация "няма да има друг избор, освен да откаже" поддръжка на тези изтребители от българските ВВС, каза Коротков.

Това ще постави под въпрос правомерността на по-нататъшното използване на тези самолети, а също и сигурността на пилотите, обясни той. "Съжаляваме, че подобно решение се взема единствено от съображения за политическа конюнктура и най-вероятно се дължи на натиск отвън", заяви руският представител.

Ценовите параметри на ремонта, предложени от Русия и от Полша, са "фактически идентични", а РСК "МиГ" предлага на България десеторно по-изгодни условия в икономически план, твърди Коротков.

Той за пореден път увери, че Русия не е издала на Полша лиценз, нито я е снабдила с актуализирана техническа документация за ремонт на двигателите на МиГ-29.

"Срещу посочената сума Русия бе готова да гарантира на България двойно по-голям ресурс, отколкото Полша. Независимо от този случай, будещ у нас чувство на дълбоко съжаление, с оглед традицията на вековно приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество въз основа на международното право. При все това смятаме за възможно да оспорим правомерността на подготвяното споразумение поради очевидното нарушаване на правата ни като проектант и производител на самолетите", резюмира Коротков.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
рошав Х преди 8 години
Абе, това е боен самолет! Това не е Айфоня със счупеноя дисплей извън гаранция. Правилата за обслужване са малко по-различни! И писаните и неписаните
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано парите, които руснаците наливат във форумни *** да ги възхваляват помогнат на нашата икономика :)
58
2
 
11
 
! Отговори
25г. преди 8 години
За 9г откакто сме в ЕС положението стана по-страшно от преди тях ... в мутренските години народа живееше по-добре. Откакто влезнахме в ЕС само обедняваме ... пък уж Европа помага, НАТО помага, не сме във война ... и пак вървим надолу.
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Какви занижени характеристики бе момче, ами то ако му занижиш само една характеристика на руския самолет и моментално се е разбил в земята. Вие наясно ли сте изобщо с руската "техника"? Явно че не, щом се отнасяте така благосклонно към нея. Покарайте малко една руска таратайка и след това се качете на западна машина, разликата е от небето до земята. Ти знаеш ли че за да превключиш от една скорост на друга на КАМАЗ-а ще ти се обели ръката и ще ти гръмнат тъпанчетата на ушите.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бъркам. Руснаците имат уважение, демек шубе само от Раптор и все го мерят с техния Т 50, като се надяват техният да излезе победител, ама не било 100% , де, можело да има и маневри.
55
0
 
14
 
! Отговори
25g. преди 8 години
Положението е супер, руснаците като откажат частите оставаме без самолети, трябва да приютим новият поток бежанци, ще приемем бежанците на Гърция и Италия, че сме много по богати от тях, германците и французите ще ни пратят техните, че така се разбрали с премиера, армията ни до 2018 трябва да стане 14 000, до 2020 трябва да се затворят реакторите Козлодуй, как смеят граничарите ни да се защитават, не заслужаваме Шенген, ЕС намали депозитните лихви, не строите Белене и Южен поток-УРА ЗА ЕС И НАТО
54
11
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
До всички проруски ***! Вдигайте си партакешите и марш към Ростов на Дон - там ви е мястото! Ще бъдете напълно обслужени и задоволени хем бити, хем е-ани!
53
0
 
4
 
! Отговори
Ах морето преди 8 години
Виждам оправихте самолетите, а сега моля оправете единствената подводница щото може да рикушира перископа в лодка с мигранти!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 65Лека корекция, размени самолетите, Ф-22 е проблемният, Ф-35 още не се ползва в екплатация само се тества в така наречените реално условия.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Polha izvarhva remonti s vtora upotreba chasti koito svalia ot dvigateli dt33 zakupeni ot brakuvani samoleti demek kato si pravih osnoven remont na dvigatelia na kolata da go napravih s chasti vtora upotreba
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те янките не го искат ф35 ти искаш ние да го купим. Вече има няколко случая на техни пилоти подали оставки като отказ да летят на него. Ако ще взимаме американски самолети, само ф22 Раптор. Продаваме държавата(или каквото е останало от нея) и купуваме два Раптор-a. Те тогава и пиле няма да прехвръкне над....то няма къде да хвърчим, като няма вече държава.
49
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента потенциалната опасност за БГ е русия и да не повтори агресията си срещуа Украйна срещу нас. Как да дадеш на потенциалния си враг да ти ремонтира самолетите?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АсенБъркаш много бъркаш не са еднакви всичките МиГ 29. Има така наречени експортни варианти които вървят и с лицензи за тяхното производство и ремонт.Защото и Индия прави Су-27 или 30 ски не съм сигурен ама те са със занишени и различни характеристики от Руските, горе долу нямат нищо общо. Така че техните ,нашите и руските определено са различни. Хайде малко повече се позаинтересувайте не само да прехвърляте по малко чичко Гугъл и да пишете толкова смело.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ам ся, к'о ша праим ся... въх , чи страшну става, малей-и-и...
46
0
 
3
 
! Отговори
Аз БГ преди 8 години
До АнонименВ "Графа" съм служил само 1 година но съм сигурен, че се ориентирам добре за какво става въпрос. Кичо лайк мъни. Пониш ли това? И на *** сега това му е проблема. На мекерета не доказвам своите компетенции. А полските ВВС знам много по-добре пиздониерухана.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека си спори, проблема ще дойде като почнат да падат тия ръждави ***, поляците са пълни тикви освен да си бъркат в гъ.. друго не могат. По добре купете ако ще само два или един поне ама нов F-35.ама нали сме си балкански *** все умни.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34!!!много точен въпрос!!
43
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, поляците правеха ония малки фиатчета, че един руски изтребител ли няма да направят? Ако нещо закъсат, ще викнат Лех Валенса а той всичко оправя- кораби, държави и т.н. Вашият Путин може ли да оправи нещо? Може само да развали.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Az bg Полските барыги изпълняват всички стандарти на НАТО? ХАХАХАХАХАХАХАХАХХААААА............
41
6
 
2
 
! Отговори
Асен преди 8 години
До 47 Тук няма техни и наши самолети, а има самолети МиГ 29,които независимо дали са на полските, българските или танганайските ВВС са си все МиГ 29!И когато казвам, че поляците имат затворен цикъл това означава, че правят резервни части не само за двигатели, а за цялостна поддръжка!