Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете

Щяла да е под въпрос правомерността на използването на самолетите
Обновена: 16 окт 2015 18:49 | 16 окт 2015 17:08, Елка Василева
252
Русия ще оспори, ако подпишем с Полша за МиГ-овете
Снимка: архив, Булфото

Русия няма да обслужва българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договор за обслужване на тези машини с Полша. Това заяви пред журналисти генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков, предаде ТАСС.

Българското правителство одобри по-рано подписването на междуправителствено споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29 руско производство.

Още по темата

Ако България подпише споразумение с Полша за ремонт на двигателите РД-33, монтирани на МиГ-овете, руската корпорация "няма да има друг избор, освен да откаже" поддръжка на тези изтребители от българските ВВС, каза Коротков.

Това ще постави под въпрос правомерността на по-нататъшното използване на тези самолети, а също и сигурността на пилотите, обясни той. "Съжаляваме, че подобно решение се взема единствено от съображения за политическа конюнктура и най-вероятно се дължи на натиск отвън", заяви руският представител.

Ценовите параметри на ремонта, предложени от Русия и от Полша, са "фактически идентични", а РСК "МиГ" предлага на България десеторно по-изгодни условия в икономически план, твърди Коротков.

Той за пореден път увери, че Русия не е издала на Полша лиценз, нито я е снабдила с актуализирана техническа документация за ремонт на двигателите на МиГ-29.

"Срещу посочената сума Русия бе готова да гарантира на България двойно по-голям ресурс, отколкото Полша. Независимо от този случай, будещ у нас чувство на дълбоко съжаление, с оглед традицията на вековно приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество въз основа на международното право. При все това смятаме за възможно да оспорим правомерността на подготвяното споразумение поради очевидното нарушаване на правата ни като проектант и производител на самолетите", резюмира Коротков.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Всъщност поляците не ги вземали за ремонт... - а за скраб...
79
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да спорят, да обжалват, на челна стойка да застанат ако искат. България приключва с Миг-29 след изчерпване на ресурса и с болшевишкия като цяло. Идват Грипените!
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 1990 когато двете Германии се обединиха - ГДРейските МиГ-29 останаха на въоръжение в бундесвер-а. 1995-6 германците си закупиха ремонтната документация от МАПО - МиГ съвсем легално. Когато Полша закупи немските МиГ-29 - вероятно са закупили и документцията.
77
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да оспорват алкашите. Ще им изпратим български *** да ги успокоят
76
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104 Имат ги за това, за което пред това ги имаха в Германия - използват ги за "противник" при учения. САЩ също имат минимум 12 МиГ-29 - купени втора ръка от бившия СССР.
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 97 По време на израело-арабските войски имаше "военни съветници" от СССР - колко от тях не се върнаха? Само за един ден при среща на 8 МиГ-21 с израелски Мираж-и - 7 руснака повече не пиха водка.... Като свърши войната - понеже "балона" с превъзходната съветска техника се спука за пореден път по тези земи - Ануар Садат би шута на руснаците.
74
1
 
10
 
! Отговори
25г. преди 8 години
92 Ама разбира се ти си самолетен инженер, как не се досетих, разбираш много повече от някакви си мижави експерти дето с това се занимават цял живот. :D Я кажи колко на колко са били полетите? Или това е тайна? :D Много удобно премълча този факт, я кажи кой колко бойни действия е имал и в какви условия? И това пропусна да кажеш господин експерт. (освен това казваш че и американските експерти не стават за нищо ... ама те правят любимите ти ф15 и ф16) :DКакто казах само за кравар ставаш.
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той за пореден път увери, че Русия не е издала на Полша лиценз, нито я е снабдила с актуализирана техническа документация за ремонт на двигателите на МиГ-29.------------------------- Полша има 20 МиГ-29 от преди 1989, после закупиха екс ГДРейските и тяхните станаха 44 машини. Не е известно нито да имат катастрофирала машина, нито пък полските да са ходили на ремонт в Русия. Ремонтират си ги сами.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти да видиш.... Сега всички дето карат 20+ годишни коли и не ги ремонтират във фирмените сервизи - да търпнат! Очаква се VW да си вземе всички GOLF ове от Перник, а BMW да направят бургаските "батки" пешеходци...
71
1
 
13
 
! Отговори
Ремонт преди 8 години
Ремонта на техниката е свързан с подмяна на износените движещи се части и на тези които е променена якостната характеристика.целта е да се гарантира сигурността и надеждната експлоатация.Русия няма как да носи отговорност за руски самолет , на които са подменени и ремонтирани тези най съществени елементи.Освен това е абсолютна истина , че тези елементи са патентно защитени и правонарушението е повече от очевидно.Какво странно има в руската позиция?
70
1
 
10
 
! Отговори
25г. преди 8 години
88Ди и на 80 да си пак няма да съзреш логика, дори да е 25 санта и да те бие по челото. Казах ти, ходи се радвай на краварите, там е голяма гордост да си кравар, тъкмо място като за падар като теб.
69
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25г.Това че си само на 25 години обяснява защо си толкова неосведомен и заблуден от руската пропаганда. Да считаш че Русия е нормална държава и руския народ е един нормален народ е връх на невежеството.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо друго. Нали сме нация техническа? Монтьорите ни в един домашен гараж оправят коли последен модел с чук и гидоре! Имаме една руска С 300. Разглабяме, копираме и започваме да произвеждаме примерно Б 500. Може и да не цели от всеки път, но ще направим повече бройки и защитата на небесата е гарантирана. Рекох!
67
1
 
13
 
! Отговори
25г. преди 8 години
85Ами явно не ги бива по тенджерите, ама виж на тема самолети ... всеки световен експерт казва че руските самолети са най-добрите в света, ще цитирам един американец ''движат се над времето си'' Даже Обама в едно интервю призна че небето е руско. :) Ходи се радвай на каубойте, купувай тенджери от кравари, че по-голям акъл от кравар не може да вземеш.
66
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 80Хора дето не могат да направят една тенджера като руснаците си представи какъв самолет ще направят. Айде стига сте въздишали по тия некадърни и крадливи руснаци.
65
2
 
7
 
! Отговори
25г. преди 8 години
75Извинявай ама да не сравни камион камаз със самолет миг 29? Разликата е че едното е направено за блъскане, колко западни камиона за такава цел, можеш да ми изброиш дето са не на 30г, а на 15?
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До рошав Хпод Айфоня имаш предвид Дмитрий Медведев вероятно, защото точно по този начин с точна тази абревиатура е известен на рускоезичния свят.
63
0
 
7
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Извинете, вие да не сте дърт гей от подскачалите 1989 година?.
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук пишат доста платени сорисо-п.....сти при това дрогирани.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75Какви КАМАЗИ какви 5 лева ти нещо май живееш с някакви комплекси от миналото.Виждам че нищо не разбираш от авиация и затова спирам да споря с теб.Живи и здрави ще поживеем и ще се види какво ще стане. ай със здраве!