Турските ВВС свалиха безпилотен самолет

Летателният апарат е бил навлязъл на 3 км от границата със Сирия
Обновена: 16 окт 2015 15:53 | 16 окт 2015 15:52, Елка Василева
79
Турските ВВС свалиха безпилотен самолет
Снимка: архив, Reuters

Турската армия съобщи, че нейни самолети са свалили летателен апарат с неидентифицирана националност, който е навлязъл на три километра в турското въздушно пространство на границата със Сирия, след като преди това към него били отправени три предупреждения, съобщава в."Миллиет".

В съобщението се посочва, че летателният апарат е бил свален от турски самолети, патрулиращи по границата,  в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили на трансгранични заплахи.

В съобщението се изтъква, че турските въоръжени сили решително изпълняват задълженията си в рамките на тези правила.

Установено е, че сваленият летателен апарат е безпилотен самолет, посочва в."Миллиет", цитиран от БТА.

Междувременно Москва съобщи, че всички руски самолети, действащи в Сирия, са се завърнали в авиобазата, а безпилотните самолети функционират в планов режим. Това  заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
2
 
! Отговори
ВЪЗДУХОВ преди 8 години
НЯМА ДОКАЗАТЕСТВА,НО ИМА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ,НО АКО ТЕ НАРУШАТ ВЪЗДУШНОТО НА СИРИЯ ТРЯБВА ЛИ ВЕДНАГА ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ,Е МОНОГО СЕ НАДУВАТ,ПРЕДИ ДА СЕ НАМЕСИ РУСИЯ,ТУРЦИЯ СИ ЛЕТЕШЕ КАТО ОТ ТЯХ СИ,А СЕГА МНОГО ПУШЕК ВДИГАТ.ТЪРСЯТ ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ СИРИЙЦИ.ТО СЕ ВИЖДА ПО ФИЛМИТЕ КАК СИРИЙЦИТЕ СЕ РАДВАТ ,КАТО МАЛКИ ДЕЦА ,ЧЕ РУСИЯ ИМ ПОМАГА,КАКТО НАС ПРЕЗ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА.МАЛКО СЕ КОРЕГИРАЙТЕ ГОСПОДА ДЕМО КРАДИ.РУСИЯ В МОМЕНТА ПРАВИ НОВА ИСТОРИЯ НА ДЪРЖАВИТЕ ОКОЛО СИРИЯ.
37
0
 
5
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
До Анонимен 61Не съди за хората по себе си. Това, че си продал душата си на някого, не значи, че всички българи са като теб. В случая само дадох безпристрастна прогноза, която едва ли е русофилска, ако малко си размърдаш мозъка.
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде комшу, хаирлия да е! Другия път СУ!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз МалдивНа руските лъжи могат да се възхищават само зомбурани русофили. На запад отдавна знаят, че руснаците лъжат като за световно и изобщо не вярват на приказките им.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бил американски дрон изгубен от контрол.
33
0
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
А европа от къде взема газ?.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаблюдателЗависи как е свален. Ако просто е взривен във въздуха си прав, но миналата година иранската армия приземи щатски дрон (предатор) прихващайки комуникационния му канал, който е кодиран.
31
0
 
14
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Само какъв Шах-Мат са приготвили руснаците на западната пропаганда... - обвиняват ги, че самолетите им бомбардират "Свободната сирийска армия" - а те твърдят, че бомбят само Идил и Ал Кайда, а "умерените бунтовници" ги бомби сирийската авиация.А им кажи нещо?!?!
30
8
 
5
 
! Отговори
Amudja преди 8 години
Do 13.To na turtsite im e dostatb4no da svalqt sestrati,jenati a pbk I teB moje da te svalqt po deBeliq gbz.A v Bblgariq trepqt imigranti reketirayki(riko6et to4no na 1.70viso4ina sigurno gladnoto 4enge e Bil legnal na zemqta)
29
7
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха, ха... от кога свалянето на дрон стана велико постижение със световно значение! Ха, ха...!
28
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Който се интересува да потърси в Гугъл: "oryx blog orlan-10"
27
6
 
6
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Със сигурност това е руски дрон, нова модификация на Орлан-10. Намерих много хубав блог със снимки и на други такива свалени в Сирия, ама нали пусто не може линкове да се пускат...
26
12
 
4
 
! Отговори
коко преди 8 години
Затова са ВВС за да свалят нарушителите!!!Доколкото знам в района оперира от въздуха само Русия така че ,,,,,Израелските производители ще се радват -Руснаците пак ще купят от тях!!
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия изгуби газовия си монопол в балтийските държави. От днес Естония, Латвия и Литва са свързани с европейската газопреносна мрежа чрез интерконектор между Литва и съседна Полша.
24
2
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
До ОсманЛукашенко може и да не позволява на белорусите да го иронизират, но на руснаците копче не може да каже. Намерете в Туба Мульличности, потърсете серии с Лукашенко (не са малко) и се посмейте над него, заедно с руснаците. Той е хитруша и подпиндосник и си заслужава базИка.
23
3
 
7
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
А такааа. Значи било е голямо въздушно сражение. Ама вместо със самолет, турците са могли да "убият враго" и с най - обикновена прашка (не задна прашка - то е друго).
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рускисамолет, в нетрезвосъстояние навлязъл в турска територия с несъобразена скорост!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, бе, коментиращи (и автора), не разбрахте ли, че това е "НА БАБА ВИ ФЪРЧИЛОТО" :)
20
3
 
13
 
! Отговори
Осман преди 8 години
В Ю Туб има качен клип с иронизиране на Ердоган заради театъра в Давос.Актьорът играещ Ердоган почина от рак преди няколко дни и преди смъртта си каза, че властта е забранила да излиза по телевизиите.А този клип беше изтриван многократно от Тубата. Ердоган е толкова самовлюбен, че не позволява даже да се подиграват с него.Турски Лукашенко или Ким Чен Ун.Линк от Ю Туб:watch?v=8Yf5-XpAGXw
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е руски наноробот.Руските нанороботи - най-големите нанороботи на света.