Руска тв излъчи погрешка кадри със секретно оръжие

Системата с гриф "секретно" е за торпеда с ядрен заряд
12 ное 2015 08:53, Елка Василева
253
Руска тв излъчи погрешка кадри със секретно оръжие
Снимка: архив, Reuters

Руска телевизия излъчи погрешка кадри със секретна система за торпеда с ядрен заряд, която в момента е в процес на разработване в Русия.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и кадрите след това бяха изтрити" от сайтовете на тези канали, каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Надяваме се, че това няма да се повтори", допълни той.

Два канала на руската държавна телевизия - НТВ и Първи канал - излъчиха вчера кадри, на които се вижда как руски военен разглежда документ с чертежи и описание на нова система за торпеда, наречена "Статус-6".

Торпедата, чието разработване е с гриф "секретно", ще бъдат изстрелвани от подводници с цел радиоактивно замърсяване на обширни зони, които да станат неизползваеми за военни, земеделски или икономически цели за дълъг период от време, се разбира от текста на кадрите.

Заснетото видео е от среща на президента Владимир Путин с високопоставени представители на отбранителния сектор в Сочи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: Русиясекретно оръжие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
3
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Боже тия пак са открили топлата вода-ракетен двиг.с керосин и течен кислород!?!?Та още през 1943 германците са имали работещ такъв.Тичай на *** че 7 .11. мина!
98
0
 
1
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Абе, "случайно", ама малко нарочно!? )))
97
2
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Ле ле какво хуманно оръжие са направили братушките !!!Да се просълзиш!!!Нали доктрината беше отбранителна а?
96
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До някой 112Това че ти не четеш и не знаеш не значи че е така.За Космоса - АНГАРА - първата наистина модулна ракетна система вече лети. Ангара освен това за пръв път в СССР/Русия космическо дело е с нетоксични компоненти - Керосин и ТЕЧЕН КИСЛОРОД. Това означава чисто нови двигатели и то няколко типа. Читат надо както се казва.
95
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 110Пак се уля 4% от ФЕДЕРАЛНИЯ Бюджет е за Военните 33% от него бяха предвидени за Соц устройство на професионалните военни. Именно тези 33% орязаха и ги прехвърлиха да купуват оръжия. Както се досещаш част от военните са недоволни .
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо Бате БореДогодина 33% от бюджета на РФ отива за отбрана и сигурност. Това е воненновременен бюджет. Още повече, че резервния фонд е опоскан заради авантюрата на Жужи в Сирия. Дори още утре да паднат санкциите икономиката им има забавяне най-малко от 10 годиниТи това каза ли го на РФ, може да не са се усетили :)
93
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Хилари 105ЛЕЛЕ ЕКСПЕРТКЕ ЕКСПЕРТКЕЕЕЕСъс създаване на първите свръхзвукови противокорабни далекобойни ракети с въздушно базиране Американците разбират с УЖАС че СССР ракета няма глава за самонасочване???(К-22/К-20)Тактика за ползване е елементарна пуска се една ракета в посока на самолетоносача. Свалят я на 100км примерно но тя се и взривява. Ядрения взрив изкарва от строя радарите на изтребителите и ПВО корабите. Втората ракета има МЕХАНИЧЕН Автопилот минава през ядрената зона и се взрив
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей , приятели русофоби, нали знаете , че руснаците произвеждат това, което другите нямат?С климатици , хладилници и компютри светът е пълен и те си купуват готови. Не се пънат да си ги произвеждат. Е, пуснали сега една нова Лада за 8000Е за по-бедните руснаци ...
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американското орьжие е направено за пари а руското да стреля
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още Франц Клинцевич заяви че бомбите който се използват в Сирия ще са по скьпи за утилизация в Русия
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименосвен оръжия, които освен руската армия никой друг не ги купува!!!Ха ха ха :)))на втората по износ на оръжия в света никой не й купувал оръжията .СмЕх:)
88
0
 
8
 
! Отговори
Малко история преди 8 години
Сина на Хрушчов,виден ракетоконструктор,пише че е имало години,в които броят на ракетите на СССР с ядрен заряд е бил пренебрежимо малък,спрямо аналозите от USA.Компенсирало се с надуваеми макети.Случвало се и спукване,при което "ракетата" увисвала като ***.Няколко години на чудене и бройките се изравнили,дори руските вече са доста повече.Това е партенка!Отдавна по бреговете на Америка са заложени бомби за ЦУНАМИ-чиста и свежа работа-пере,мие и обезмирисява терена.Нека чертеж на Шквал да видим
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО вьрви по пьтя на СССР и по пропаганда в СМИ и по надпревара в вьорьжението. Путин ви го каза просто ясно и понятно отговорьт на Русия ще бьде ефективен при това с най малки финансови загуби . Вчера Сергей Железняк обясни на един полски журналист дето не му увира главата че при ученията на Русия който тя прави за повишаването на подготовката на нейната армия в Русия заминават повече финансови средства от колкото за операцията в Сирия.
86
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 102Защото американците са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО САМОНАДЕЯНИ И РАЗБИРАТ САМО ОТ СИЛОВИ МЕТОДИ.Пример реториката срещу Северна Корея преди първия ядрен опит и СЛЕД ВТОРИЯ Ядрен опит. Ето построиха писта за Формула 1 и вече има кръг и награда на Русия за този спорт. коментарите бяха колко големи корупционни сделки са станали за да има такъв кръг, колко са откраднали. Нито един западен весник или телевизия не каза БРАВО ПРОДЪЛЖЕТЕ ВСЕ В ТАЗИ ПОСОКА.
85
3
 
5
 
! Отговори
Пейо преди 8 години
До Анонимен 102Хайде пък ти ми обясни, каква работа имаш да се завираш в къщата на руснаците и да им даваш наклон на у-я? Правят, каквото искат и каквото им трябва! Каквото не искат или не могат, си купуват, но в общи линии си имат ВСИЧКО!Айде по-добре земи да се притесняваш ние какво правиме и защо не само, че нищо не правиме вече, ами и пари немаме за помен! Преди нема и година западняшките гербаджии и седесари засмукаха едни 16 млрд. - некой да тразбра къде отидоха, щото били свършили вече
84
2
 
1
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
До БобиНе споря, въпросът е колко км. (и дали) ще прелетят тези ракети. Железен купол на елементарно ниво спира десетки ракети всеки ден, същото е и в глобален мащаб, US спътниците са на stand by.И защо мислиш, че от другата страна е по-различно ? US има првъзходство в пъти на ядрен арсенал ако ще си говорим за балистични ракети. Слава Богу никой лидер не е достатъчно луд да започне тоталното унищожение.
83
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 100Не работя в ничии генщаб просто знам какви са възможностите на системите. И след това както се казва правя елементарни сметки с калкулатор.за да е ефективна ПВО на самолетоносач радиолокационния дозор трябва да е на поне на 100км външна зона и 40 км вътрешна зона + непосредствената която е самия кораб това са ти 150-200км мин от кой да е бряг. Балтика, половината от средиземно море, Черно море, курилския архипелаг, Северно море(парни катапулти) е недостъпно за САМОЛЕТОНОСАЧ.
82
0
 
9
 
! Отговори
Бате Боре преди 8 години
Абе погрешка излъчили... айде сега - чертежи и рисунки на масата пред камерите! Само тъ-пак ще се хване! Нищо случайно няма - руснаците показват на цял свят какво ще се случи, ако американците и съюзниците им продължават да се правят на велики и да се отнасят към Русия като към подчинени, на които всеки може да дърпа ушите!Вече година и половина санкции, а руснаците не спират да пъплят по цял свят - и туристи, и не съвсем, ако имаме предвид Сирия и постоянните круизи на флота и авиацията им!
81
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Хилари 97НАТО и САЩ вече го няма този ресурс. За следващата година в персийския залив няма да има постоянно американски самолетоносач. Показухата която правят в Прибалтийските страни като прехвърлят 300 бронирани машини при условие че цялата площ на прибалтика се обстрелва от полевите руски системи както артилерия така и рсзо а прибалтика няма авиация и пво е направо смешна от военна гледна точка. А реално в Балтика Американски самолетоносач не може да влезе малко му е морето.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 93НАТО го има този ресурс проблем ли ти е на тебе ? 700млрд. е военния бюджет само на САЩ и то в мирно време, догодина ще им пуснат и още. А пари винаги ще има, даже сега, като влизаш в интернет пак правиш пари за US. Добре де ама що пилеят толкова за орьжие ? Някой ще ги напада ли ? Колко им е вьншният дьлг ? Кой ще го плаща? Тези пари една малка част от тях можеше да спре целият бежански поток който ти идва на тиквата