Двама от терористите ясни - французин и сириец

Кола е пробила полицейската блокада в района на Ив дьо Франс
Обновена: 14 ное 2015 15:15 | 14 ное 2015 15:11, Елка Василева
44
Двама от терористите ясни - французин и сириец
Снимка: Reuters

Френски следователи са установили самоличността на двама от осемте терористи, извърши снощи кървави нападения в Париж, съобщи радио "Европа 1", цитирано от ТАСС.

Единият от нападателите бил френски гражданин, а другият - сирийски.

По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона "Стад дьо Франс" е бил намерен сирийски паспорт, вероятно принадлежал на един от атентаторите самоубийци.

Още по темата

Междувременно кола е пробила полицейската блокада в района на Ив дьо Франс и е продължила в посока към Париж, като е била забелязана в предградие във френската столица, съобщава кореспондент на bTV.

Не е ясно дали в автомобила пътуват извършители на атаките от вчера вечерта, при които загинаха над 120 души, или става дума за друга група екстремисти, която се опитва да извърши нова атака.

Отговорност за серията терористични актове, извършени в Париж, пое групировката Ислямска държава. Ислямистите заявиха, че Франция ще продължи да бъде подложена на терористични атаки, докато Париж не прекрати бомбардировките в Сирия.

По-рано беше съобщено, че няколко дни преди терористичните актове в Париж в Бавария е бил задържан 51-годишен гражданин на Черна гора, който пътувал за Париж с "миниран" автомобил. В колата му са били намерени огнестрелно оръжие, боеприпаси и няколко килограма взривни вещества. Предполага се, че той е бил помощник на тези, които извършиха нападенията във френската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, никой атентатор не би носил паспорт в себе си освен ако не иска да заблуди някой. ЦРУ също не са глупави за да използват толкова евтин номер. Може да е бил Асад, за да накара Европа да се заеме по-сериозно с терористите, все пак в началото на конфликта заплаши САЩ че ако започнат война със Сирия има няколко хиляди терористи на тяхна територия.Цялата история е една манджа с грозде.
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой няма да носи паспорта в себе си когато отива да умре.. Това е фалшива версия ... САЩ и ЦРУ са направили атентата .. твърде елементарна версия подхвърлят
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Открили са "розовата пантера"