Франция е в състояние на война, оцени Славчо Велков

Атаките са дълго подготвяни и добре организирани според експерта
Обновена: 14 ное 2015 09:23 | 14 ное 2015 09:23, Елка Василева
18
Франция е в състояние на война, оцени Славчо Велков
Снимка: Reuters

Атаките в Париж не са обикновен терористичен акт, това е мега терористична операция, в която се използват чисто военни способи заедно с чисто терористични, заяви пред bTV Славчо Велков, експерт по сигурността.

Според него това е дълго подготвяна операция, може би няколко месеца. Най-вероятно извършителите са знаели, че президентът на Франция Франсоа Оланд е на стадиона.

Още по темата

Като извод може да се каже на базата на наличната вече информация, че с голяма степен на вероятност това е много добре подготвена, организирана и осигурена атака, особено в залата Батаклан, тъй като там терористите са преодолели системата за сигурност и са се появили през входове, които не са под контрол, допълни експертът.

Двама от тях са успели да взривят шахидски пояси. Тук е гонен големият публичен ефект, но са стигнали до там, че в залата са изстреляли почти всички боеприпаси, които са носили в себе си – около 800 - 1000 патрона, каза още Славчо Велков.

Според него те са не по-малко от 8 човека и не повече от 12 до 15 души, тъй като всяка група се е състояла от двама до трима човека.

Вече се появиха и първите анализи на специалисти – те го свързват със събитията в Сирия и Ирак, но подчертават, че една не малка част от контингента, който отива в Сирия и Ирак и се връща, остава извън контрола на силите за сигурност. Това са около 200 души. Може да се направи и аналог с атаката на Шарли Ебдо. Може да е и акт на отмъщение.

Тази жестока зрелищност, местата за събиране на много хора говори за една изключително добре подготвена операция и то в момент, в който във Виена започва опитът да бъде възстановен мирът в Сирия. Франция се намира в състояние, в което не е била от началото на Втората световна война, коментира Славчо Велков.

Обявяването на извънредно положение означава, че Франция се намира в момента в състояние на война, оцени Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Антиглобалист преди 8 години
Сега е момнтът да се противопоставим на пагубната за Европа политика на С. А. Щ, защото ако се почудим още малко време, крахът на цивилизацията ще бъде необратим
12
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
фр полиция не се взе поука от преди 9 месеца и тя е като българскатаналиват се пари в системата а резултат никакъв какво като са обявили извънредноположение ще преброят труповете и пак ще продържат по стараму франция се подведепо акъла на краварите и сега ще плащат за глупостта на оланд и меркел
11
1
 
16
 
! Отговори
НТМ преди 8 години
Само Путин и Кадиров мислят реално
10
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Всички мигранти по стадионите на европа и да играе пкм-а! Тревата на стадионите ще стане качествена. Само ЦСКА!!!!!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уви това е само началото
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички бяха заблудени. Джихадестите тръбяха, че ще нападнат Русия.Това сплашване на Русия ли е?Това е сплашване на Европа. Приемайте, приемайте мюсюлмани уважаеми държавни ръководители.Скоро, тези търтеи нахлули в държавите ни, които ни завиждат, че можем да четем и имаме работа ще започнат да ни трепят още по-жестоко.В целия ЕС трябва да се обяви военно положение и всичките пришълци , оградени с телени огради и после обратно, с военни самолети!Трябва първо да си хуманен към своя народ!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кар
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко това САЩ го режисира. Иска да сложи ръка и върхи европа
4
4
 
26
 
! Отговори
Гоше преди 8 години
все пак Франция е основния виновник за отключване на арабския ад и съсипването на Либия и Сирия.
3
0
 
18
 
! Отговори
и аз съм "експе преди 8 години
Егати експерта такива общи приказки може всеки да каже естествено ,че това не е спонтанно решение въпроса е къде са корените ,а това някак си се заобикаля.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде още един спец...
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може в такава голяма зала да няма цивилни ченгета . Защо не казват къде е била френската полиция през това време !