Над 140 са жертвите на терористичния акт в Париж

Атаките са извършени на шест различни места във френската столица
Обновена: 14 ное 2015 03:47 | 14 ное 2015 03:28,
63

Броят на жертвите от терористичните атаки в Париж надхвърли 140, съобщава Reuters.

По данни на властите във френската столица, около 100 души са убити в заложническата драма в концертната зала "Батаклан", а други 40 са загинали на различни места в и около града при нападения на джихадисти. 

Още по темата

Все още се изяснява пълният мащаб на трагедията, която френският президент Франсоа Оланд определи като "безпрецедентна терористична атака".

"Това е война срещу нас. Ще се бием заедно", призова в Twitter бившият френски премиер Франсоа Фийон.

Междувременно парижкия прокурор обяви, че терористичните атаки във френската столица са извършени на шест различни места.

Според предварителните данни, с които разполагат френските власти, в нападенията са участвали най-малко петима терористи, предаде Агенция "Фокус".

Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялата страна и затвори границите.

Около 1500 френски войници са били разгърнати в Париж в началото на терористичните атаки в петък, съобщава AFP, като се позовава на изявление от Елисейския дворец.

"Насрочен е съвет за (националната) сигурност в 9:00 (местно време) в събота. Вече са мобилизирани 1500 войници", се казва още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До читателВъв вчерашния си брой "Шарли ебдо" помести нова карикатура по повод катастрофата с руския самолет в Египет на 31 октомври, при която загинаха 224 души. Този път рисунката е публикувана на корицата на списанието и е с непристоен характер, отбелязва ТАСС, без да добави подробности.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/13/sharli-ebdo-za-polet-a321-nai-nakraia-***.283108
46
4
 
0
 
! Отговори
читател преди 8 години
Води се война между ИД и запдния свят.Ние сме неутрални.От войната бягат милионни невинни от които всяка седмица в морето се давеха по стотици,сега невинните бяха във Франция.Каквото повикало такова се обадило.Какво търсят те в Сирия?
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ви резултата от широко отворените врати за бежанци.Тези нашественици са с намерение не само да тероризират Европа,но и да я ислямизират.Толкова ли са късогледи политиците на стария континент,че не виждат заплахата,която одавна витае във въздуха и не само.Американците,които забъркаха тези каши на изток потриват доволно ръце.Европа отслабва и е толкова объркана вече преди всичко от безумните решения на Меркел,че само чудо може да я спаси.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за пореден път го отнасят пешките. Както и за пореден път се доказа, че смесването на коренно различни култури, религии и хора с различно ниво на развитие води до фатални последици...
43
0
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ!ЛОШОТО Е,ЧЕ АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ,А СТРАДАТ МАГАРЕТАТА!ТО ПЪК ЕДНИ АТОВЕ...ДА ТИ УМРЕ КОНЯТ ОТ ГЪДЕЛ!
42
2
 
4
 
! Отговори
man in black преди 8 години
Чета по-долу коментарите и не мога да повярвам колко прости българи има и какво е нивото на интелигентността у нас.
41
8
 
6
 
! Отговори
Опа преди 8 години
Баш ме брига за франсетата
40
2
 
27
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Сега искам да пуснат карикатура от Шарли Ебдо по същият както се подиграха с руския самолет. Нали всички са против Русия? Оланд бързо да отива при Путин и да му целува ***, щото американската *** ще продължи да прави атентати.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янев - Бабата е лесбо, мислиш ли, че и пука за Германия?
38
2
 
13
 
! Отговори
Актуно от Шарли преди 8 години
Шарли Ебдю ще излезе с обширно интервю на Борисов как ще събере всички бежанци от Сирия и от Европа в България и ще я направи червена точка - обучителен център за превъзпитание на терористи един вид. Така му подшушнали в едно посолство. И после с цветя ще ги връща у дома!
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее демокрацията ура тавариши
36
3
 
14
 
! Отговори
Mihatdjihat преди 8 години
Пишете свободни съчиненияфренските служби имат пръст тукасега вече франсетата дадоха жертви какво следва имат право на поголямо парче от баницата жалко за хората за обикновените хора пожертваха ги
35
1
 
26
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
ДО: ,,Тоше, евалараката за казачока дето си го друснал тука:)''НЕ СЕ ХВАЩАЙАКО НЕ МОЖЕШ ДА ИГРАЕШ КАЗАЧОК С РУСКИЯТ МЕЧОК! УТРОТО КАЗВАТ МЪДРИТЕ ХОРА БИЛО ПО-МЪДРО ОТ ВЕЧЕРТА, ДА ГИ ВИДИМ СЕГА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИ ДА УЙДИСВАТ НА АКЪЛА НА СПОНСОРИТЕ НА ..УМЕРЕНАТА'' СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯ СЪСТАВЕНА ПОЧТИ ИЗЦЯЛО ОТ ЧИСТИ ТЕРОРИСТИ,БАНДИТИ И ПРЕДАТЕЛИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ИЛИ ЩЕ ПОСЛУШАТ НАЙ-НАКРАЯ КАКВО ИМ ПЕЕ РАДИОТО / ПУТИН,ЛАВРОВ,АСАД/? ЗАЛОГЪТ Е СОБСТВЕНОТО ИМ ОЦЕЛЯВАНЕ! ЛЕК ДЕН!
34
0
 
27
 
! Отговори
SD преди 8 години
А , Шарли *** не ги ли гръмнаха ?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янев, чувал ли си за приказката дето дори яйцето да удари камъка, горко му на яйцето?
32
1
 
27
 
! Отговори
янев преди 8 години
МЕРКЕЛ КАК ЛИ СЕ ЧУСТВА ? ЯВНО СЕ ДОСЕЩА ЧЕ ГЕРМАНИЯ Е СЛЕДВАЩА
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоше, евалараката за казачока дето си го друснал тука:)
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предвиждат се терористични атаки из цяла Европа. В България също. Лижете още ЕС и Меркел...Бойко също...
29
0
 
12
 
! Отговори
даммм преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ...Прогнозата за близко бъдеще е от 40 до 55 долара за барел-зависи от политическата обстановка в Близкият Изток и Персийският залив -по точно.Иран..ами Иран още дълго ще трябва да работи,за да излезе като силен и самостоятелен играч-поне 2-3 години ще им трябва.Виж-интересното е какво ще стане с С.Арабия-реално те са във "нефтена война" със САЩ и шистовият американски газ.Та няма да се учудя,ако в С.А. избухне "арабска пролет"-не случайно в Кремъл идваха судитите-2 пъти....
28
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До: ,,..За сега 2ма от терористите са убити . Отначало нямаха идея колко са убити в концертната зала . За това се започна с26. Сега казват над 120 убити и 5 терор...''ОЩЕ ЕДЕВЕ ГИ ПИШЕХА ТРИ терористите но не знам кои броят ЗА УБИТИ защото има и две КАМИКАДЗЕТА САМОВЗРИВИЛИ СЕ! ФАКТ Е ЧЕ СА ДЕЙСТВАЛИ във 7 квартала на ПАРИЖ А жертвите от палатковият лагер край КАЛЕ КОЙТО ВЕРОЯТНО Е ПОДПАЛЕН ОТ МЕСТНИ АБОРИГЕНИ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ ВЪОБЩЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ ВЪВ СТАТИСТИКАТА! ВИЖ ИНФО ,,РУСВЕСНА''!