Светската столица на Европа потопена в кръв

The Guardian: Франция, е дала най-много жертви на радикалния ислям
14 ное 2015 07:35,
37
Светската столица на Европа потопена в кръв
Снимка: Reuters

Месеци след вдъхновените от "Ислямска държава" и "Ал Кайда" смъртоносни атаки срещу сатиричното списание "Шарли Хебдо", при които бяха убити 17 души в Париж, Франция се оказа жертва на ново джихадистко клане с още по-ужасяващи пропорции, пише The Guardian.

Според повечето оценки, Франция е изгубила повече хора от ислямския тероризъм, отколкото която и да е друга държава в Европа.

Доклад на френския сенат в април показа, че най-малко 1430 от най-малко 3 хилядите известни европейски джихадисти, заминали да се бият за ИДИЛ в Ирак и Сирия, са били французи.

Франс прес пък съобщи, че тайните служби на страната наблюдават други 1570 души, за които властите вярват, че по някакъв начин са свързани със сирийските (радикални) мрежи, като още около 7 хиляди души са под въпрос, като се отчита потенциалният риск да поемат по същия път.

Френският президент Франсоа Оланд заяви в петък през нощта: "Ние знаем откъде идват тези атаки. Има наистина сериозни причини за страх", без да назове нито една отделна групировка.

Повече от 150 френски ислямски радикалисти в момента излежават присъди във Франция. Но още по-тревожен за тайните служби на страната е известният факт, че най-малко 200 френски джихадисти, прекарали известно време на територии във владение на ИД, са се завърнали в родината си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за жертвите, мир на праха им!!! Загиват невинни хора заради промитите фанатизирани ислямски мозъци! Осмислете си коментарите, не злорадствайте като жалки ***.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 8 години
До ььЩе бягаме на театър...
21
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
трябва да се осъди политиката на краварите меркел и оланд да си подадат оставкитеи да отиват на межд съд за това преселение на народите на 21 век и за това което сеслучна в европа това е резултат от тяхната просташка политика краварите си гонятинтереса петрола и оръгието а останалите какво търсят сега ще броят труповете
20
0
 
7
 
! Отговори
БОЧКО преди 8 години
Спомнете си кой създаде муджахидините, прераснали след това в Алкайда и в последствие в ИД.Та същия този е и прекия виновник за събитията в Париж.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е в Европа и навсякъде другаде докато свирят по свирката на УСА. Тия от хАмерика забъркаха голяма каша в Близкия Изток, еврогейците им се подчиняват и изпълняват квото им кажат въпреки националните им интереси, е сега ще сърбат квото са надробили. Не злорадствам, невини хора загиват, но докато не си премахнат продажните управляващи, така ще е. И при нас е така. Дано да не случват такива неща у нас.
18
1
 
3
 
! Отговори
Дзиууу преди 8 години
Ае ся да скиваме що ке надроибат шарлипедрюзи
17
1
 
6
 
! Отговори
Гюбраци преди 8 години
Нашарлиха им го!Бог да прости, жалко за невинните!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пускайте още бежанци, ощеее! Загубена работа.
15
1
 
9
 
! Отговори
маимун преди 8 години
Защо лидерите на Европа допуснаха мършатаа да се изсипе в Европа? Всички в затвора и разстрел и най-отпред трябва да е Меркел долния ***....Но сега мишките ще почнат да замазват положението.. И тоя Обама,които организира всичко ся ще ми се обяснява колко бил потресен...деиба и смешника миризлив
14
1
 
15
 
! Отговори
Доктор Гилотен преди 8 години
Пускайте гилотината!!!!
13
1
 
35
 
! Отговори
Някой2 преди 8 години
Съболезования за загиналите в Париж, но може ли сега всички, които пляскаха по гари и аплодираха разни влакове с хора, които без съответната проверка пристигат от държави, където от години се водят войни да вземат и да си *** майката . дИР НЕ МИ ТРИЙТЕ ЧАСТ ОТ КОМЕНТАРА !
12
0
 
23
 
! Отговори
ьь преди 8 години
това е че тия *** и да искат вече не могат да спрат ислямското нашествие. европа отива на кино, накъде да бягаме не е ясно
11
0
 
8
 
! Отговори
sub-zero преди 8 години
До shark, нищо не са сбъркали, точно на това са се надявали,търсете оръжия че скоро се почва
10
2
 
55
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ами като ги пуснахте тея изверги, и не просто ги пуснахте, Меркел и Оланд ги поканиха в Европа, така ще е. Не ме разбирайте погрешно, не злобея и не се радвам, това е огромна трагедия, загиват невинни хора заради подгъзуването към САЩ от страна на т.нар лидери на Европа. Излезе им обаче грешна сметката, сигурно са мислели че тея ще останат на балканите и пак ние ще го отнесем. Е не г-да и дами еврогейци, тоя път сбъркахте. След като ни съсипахте икономиката и земеделието сега ще си плащате.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато американците продължават да бомбардират по границите на Европа ще бъде така.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na tova mu se vika DEMOKRACIA. ...Jalko che ne sa opukali kogoto triabva
7
1
 
19
 
! Отговори
вм преди 8 години
започва Третата голяма касапница
6
0
 
36
 
! Отговори
Калина преди 8 години
За жалост, уроците започнаха. Следващите? Германия?Всяко поумняване става по болезнен начин.Нелепото е, че избиват нас, обикновените хорица, заради решенията на някаква шайка "политици"Атентаторите, ясно е, че няма да спрете, но хайде да се ориентирате към поо-правилните цели!
5
0
 
39
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Никой не злобее за избитите човеци !Жалко за хората ! Всички са вече озлобени на своите управници, които разпределят "квотите за мигрантите". И германци, и англичани, че и в цяла Европа обикновения човек трепери, защото той е жертвеното агне.Сега еврочорбаджиите ще обявят траур, ще смъкнат знамената, ще изкажат съболезнования и ще продължът да си бъркат в носовете. А че цяла Европа пищи от набезите на бандити - пука и на А.Меркел. Тя ще пролее най-много крокодилски сълзи - повярвайте !!!!
4
0
 
37
 
! Отговори
se преди 8 години
ШЕНГЕН ПАДНА !Отново ще имаме граници,мрежи,стени,бодли и какви ли не прегради.