$50 млн. за главата на виновните за взрива на А321

Наградата е обявена официално от Русия
Обновена: 17 ное 2015 11:47 | 17 ное 2015 11:47, Елка Василева
29
$50 млн. за главата на виновните за взрива на А321
Снимка: архив, Reuters

За информация за хора, съпричастни към взрива на борда на самолета А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който катастрофира на Синайския полуостров, е обявена награда от 50 милиона долара. Това съобщиха от центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия, предаде ТАСС.

„За предоставянето на сведения, способстващи за задържането на престъпниците, ще бъде заплатено възнаграждение в размер на 50 милиона щатски долара“, казаха от центъра.

Още по темата

Оттам подчертаха, че „в резултат на разследването на причините за катастрофата на самолета А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, изпълнявал полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, е установено, че самолетът е катастрофирал в резултат на привеждането в действие на взривно устройство, което е квалифицирано като терористичен акт“.

„Федералната служба за сигурност и правохранителните органи на Русия осъществяват мерки за издирване на лицата, причастни към това престъпление“, подчертаха от центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

По-рано директорът на ФСБ Александър Бортников доложи на президента Владимир Путин, че „може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името на авиокомпанията беше друго, ама карай, сещаме се за какво иде реч
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопШопе, предай се доброволно.
17
0
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
Кого да предам, Вуте или Нане? По добре и двамата за да хване дикиш.
16
5
 
0
 
! Отговори
До Казичанов преди 8 години
Звучи логично, главатяря на някоя гурпировка хваща някой захлупен *** от своите и му казва предаваме те като извършители вземаме 50 млн, които ще ги инвестираме в нови атентати, а ти ставаш мъченик на вярата по този начин.
15
2
 
9
 
! Отговори
Бонд преди 8 години
Хм, имам подозрения за един човек .... бил под чехъл (домашен и политически), но показва мускули на Путин и забранява коридор за руски самолети.Май ще се облажа с $50 млн.
14
2
 
28
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
За тези пари може да получите само едната от двете глави: Обама или шефа на ЦРУ
13
14
 
1
 
! Отговори
Казичанов преди 8 години
50 млн? Бре ами то ще се намерят много кандидати да се жертват за тая сума, един вид псевдо извършители.
12
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия свят разбра от самото начало, че е бомба, но Путин иска той да командва парада и да признае, когато реши, според сметките си.
11
0
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Това е добре,ама можело и много по-тънко да минат- след като служител на летището на Шарм ел Шейх може да се подкупи с десетина долара.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се окаже, че взрива е разработен в НИТИ, а братята американци са го купили като залежала стока, а покрай покупката даже някой се гръмнал докато го пробват. ;)
9
1
 
9
 
! Отговори
До №1 преди 8 години
Абсолютише! И не само него ще предадат а и цялата му руда с приятели, а Сибирь балшой!
8
4
 
29
 
! Отговори
СЛЕДИТЕ ВОДЯТ В САЩ преди 8 години
Там са организаторите на ТЕРОРА. На всички е ясно, че това е дело на ЦРУ, ЦРУ, ЦРУ. Вонята стигна чак до БЪЛГАРИЯ. До лудия МакКейн, който е едно празно плямпало и посмешище не вярвам да се стигне, но еврейските милиарди и тези на шейховете от СА и КАТАР има да треперят оттук насетне.
7
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците спокойто можеха и 1 милиард долара награда да обяват, след което да пратят информатора на курорт в Сибир докато му преведат средствата... на куково лято.
6
2
 
28
 
! Отговори
ами преди 8 години
намерете му паспорта на терориста, който се е взривил. В USA нали го намериха след атената на 11.9. Ако не успеете извикайте тях да го намерят вместо вас.
5
4
 
30
 
! Отговори
ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ преди 8 години
на ГЛАВОРЕЗИТЕ от КАТАР и СА. Обаче не знам дали ПЛЕВЕЛА и ТИКВАТА си дават сметка като ходят да се прегръщат с катарците и ВЪОРЪЖАВАТ МУДЖАХЕДИТЕ с българско оръжие за американски пари какво ги чака след като паднат от власт
4
1
 
36
 
! Отговори
ФСБ=КГБ преди 8 години
и ще изрови из под пясъците ТЕРОРИСТИТЕ. Даже и да се скрили на УОЛТСТРИЙТ пак ще ги стигне ВЪЗМЕЗДИЕТО
3
4
 
7
 
! Отговори
tt преди 8 години
До АнонименАз съм сигурен, че ти ще го направиш и за 50 пъти по-малко :D
2
5
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 1, Вовата е умен бре, как само го е измислил, никой немаше да се сети значи. На бас, че до три дни ще ги открият виновниците и после тайга балшая и сибирска каторга.
1
1
 
26
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
НЕ Е ВЪПРОСА КОЙ Е СЛОЖИЛ БОМБАТА А ВЪПРОСА Е КОЙ ГО Е ФИНАНСИРАЛ...ЗА ПАРИ ИМА ЦЯЛА ОПАШКА ОТ ***...