Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!

Русия ще открие терористите във всяка точка на света
Обновена: 17 ное 2015 13:25 | 17 ное 2015 11:04, Елка Василева
152
Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!
Снимка: архив, Reuters

Причината за катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е бил терористичен акт. Той е бил извършен със самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент. Това съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/ Александър Бортников на съвещание при президента Владимир Путин. Това предаде ТАСС, като се позова на стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

„Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“, каза Бортников. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

Още по темата

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.

От своя страна Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.

„Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците“, заяви Путин.

Всички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене, подчерта руският президент.

Путин възложи на руските спецслужби да се съсредоточат върху издирването на причастните към терористичния акт.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Осторожко преди 8 години
Среща на Г20. Преди нея - бежанска атака срещу Германия и ЕС, бомба в руски самолет, атентат в Бейрут, атентат в Париж, небеждават бежанците, вой на путинистите в цял свят, комунистът Оланд се отмята от Запада и влиза във войната заедно с Путин. Путин почти легитимира агресията си в Украйна..комунистическото джудже Оланд припка да склонява Обама да клекне на Путин, израел доволен,Германия в изолация...плоско та хлъзгаво. Язък за мъртвите и прокудените.
109
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 8 години
До руски реотане голем ***,големо нещо....официалната информация следва окончателните данни от разследването,а кой какво е казал преди това ,не е важно
108
0
 
2
 
! Отговори
колио преди 8 години
До 79 неграмотними умньо на 10х.м. над сибир и над Сирия температурата си е все -22С така че как им прегряват двигатилите на рускките самолети ми е много чудно.Ти май никога не си се качвал в самолет,и по добре не говори глупости защото има хора като мин прекарали доста време във воени и пътнически самолети.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още като запознаха да бомбардират и обама каза 4е нещо ще се случи с руснаците! но какви му бяха думите точно не се сещам!странно обаче е 4е се случва нещото!
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези 50 млн долара награда нищо чудно бързо да стигнат до ЦРУ или МИ-6 като поръчители
105
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въ! Най-напред Путин взе Крим, после зачезна и нЕкои руснЯци казаха, че се обряза, после влезе в Сирия, после падна самолета, за който се отрече категорично да е атентат и до който имаха достъп само русняци, после треснаха Парижата и накрая рече и отсече - АТЕНТАТ! Направо смърди на КГБ, което ние знаем много добре! Но пасаран!!! Аз няма да съм Париж.
104
3
 
6
 
! Отговори
факт- преди 8 години
Вовата им се закани, а ей богу-руснаците- здраво пипат...скоро ще се чуе
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, че ще ги открие. Даже ги знае кои са ...
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За информация за извършителите на взрива бяха унищожили пътнически самолет, съобщи възлагане на $ 50 милиона Руският президент Владимир Путин заяви, че терористите, чакащи за отмъщение:. ". Ще ги намерите навсякъде по света и да накаже"
101
13
 
3
 
! Отговори
НФСБ преди 8 години
Лекa- полекa руснaците измрънкaхa истинaтa, която Щaтите им я повтaряхa вече месец! Aтентaт е рaзбирa се и рaвносметкaтa в жертви е в голям ущърб нa руснaците. Дaли ще бъдaт нaкaзaни терористите от синaйския клон нa ИД- много се съмнявaм, въздушните удaри сa въздухaрскa история, резултaтa е нулев в пустинятa!
100
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 125Защото ако е техническа повреда няколко високопоставени шефове на руската фирма превозвач щяха да влезнат в затвора. ППо руския закон
99
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Путин,бой в която и точка на земното кълбо да се намират тези ***...Без съд и присъда....просто са се изпарили...На зло куче,зъл прът...а не като нашия президент......да подложим и другата буза....
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Синайският полуостров ще се превърне в лунен пейзаж и ще истчезне в дълбините на океана.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Statusi , flagcheta ?
96
0
 
0
 
! Отговори
Каручка преди 8 години
До Анонимен 105.... или на кой цедката за приемане на емигранти е по-ситна...
95
2
 
28
 
! Отговори
До руски реотан преди 8 години
Ако няколко човека кажат че женати е бременна, ти били повярвал докато не и направят изследване. Путин е длъжен да повярва на своите специалисти които са правили разследването а не на няколко президенти, на които им се иска да е така, дори и да не е така. А има и друга версия че те са знаели какво ще се случи.
94
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпницитеВсички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене...Какво повече!
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русотъпофили , Щатскоидиотофили и всички там мъжелюбци! СВЕДЕТЕ ГЛАВА БЕ! ХОРА СА УМРЕЛИ! Толкова тъпизъм да има в тия коментари чак си мисля че ислямистите са прави да избиват това пропаднало население....
92
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината да се чете:Предстои сухоземна операция на руснаците.От ИД ще остане само това дето се скрие в Турция или се евакуира от менторите си.САЩ и запада ще се наредят да гледат отстрани с жални очи връщането на стабилността в арабския свят.
91
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109В този отвратителен режим в Сирия жените ходят по поли над коленете и без бурки.В него живеят 13 млн души - половината от сирийците. В защищавания от теб режим на жените не им се вижда нищо - опаковани са от горе да долу. Само повтаряте като папагали , без да мислите.Едни избори под строгия контрол на ООН могат да решат кого предпочитат сирийците. Ама тогава да не пищите , че всички са рубладжии.