Путин нареди: Засилете въздушните удари в Сирия!

Престъпниците трябва да разберат, че възмездието е неизбежно!
17 ное 2015 11:32, Елка Василева
82
Путин нареди: Засилете въздушните удари в Сирия!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Бойната операция на руските военно-космически сили в Сирия трябва не само да бъде продължена, но и засилена, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

"Нашата бойна работа в Сирия трябва не просто да бъде продължена, тя трябва да бъде засилена по такъв начин, че престъпниците да разберат, че възмездието е неизбежно", каза Путин на заседание на руския съвет по сигурността в Кремъл, предаде Интерфакс.

Още по темата

"Моля министерството на отбраната и генщаба да представят съответните предложения", подчерта руският президент. Той каза, че ще провери как върви работата.

В момента Русия провежда въздушна операция срещу бунтовниците от Ислямска държава. На 30 септември Съветът на федерацията одобри използването на руски войски в Сирия след получаване на искане от президента на Сирия Башар Асад за оказване на военна помощ.

На съвещанието при президента беше обявено също така, че катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е резултат от терористичен акт. Путин обеща, че терористите ще бъдат открити, а при издирването на виновните за разбиването на А321 Русия ще се ръководи от член 51 на Хартата на ООН за правото на самоотбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"уските военно-космически сили" - уау! добре, че не са междугалактически :)
1
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ТАКА , ЗАПАЛЕТЕ ЗЕМЯТА ПОД КРАКАТА ИМ , ДА СКАЧАТ КАТО МАЙМУНИ , ТЕЗИ БУКЛУЦИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ИМА ХОРА НА ТОЗИ СВЯТ