Задържаха двама за свалянето на руския самолет А321

Те са служители на летището в Шарм ел Шейх
17 ное 2015 13:08, Елка Василева
43
Задържаха двама за свалянето на руския самолет А321
Снимка: архив, Reuters

Египетските власти са задържали двама служители на летището в Шарм ел Шейх във връзка със свалянето на руския пътнически самолет на 31 октомври, когато загинаха всичките 224 души на борда. Това съобщиха двама официални източници от сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс.

"Седемнадесет души са в ареста, двама от тях са заподозрени, че са помогнали на тези, които са заложили бомбата в самолета на летището в Шарм ел Шейх", каза единият от източниците.

Още по темата

"Ислямска държава" пое отговорността за свалянето на руския самолет в писмени изявления, както и във видео- и аудиопослания в интернет след катастрофата, припомня Асошиейтед прес.

Организацията заяви, че нападението е отмъщение за руската военновъздушна кампания срещу нея и други организации в Сирия, където Москва иска да запази управлението на президента Башар Асад.

Групировката предупреди руския държавен глава Владимир Путин, че ще го атакува и "у дома", но не представи никакви подробности, пише БТА.

По-рано днес от Москва официално беше съобщено, че трагедията със самолета А321 е терористичен акт. Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт, каза директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников.

В отговор руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

"Нашата бойна работа в Сирия трябва не просто да бъде продължена, тя трябва да бъде засилена по такъв начин, че престъпниците да разберат, че възмездието е неизбежно", каза още Путин, който нареди да бъдат засилени въздушните удари в Сирия.

От Федералната служба за сигурност съобщиха също така, че е обявена награда от 50 милиона долара за информация за хора, съпричастни към взрива на борда на самолета А321.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Атакларъ преди 8 години
До Анонимен 37Всичко което си написал е на място, но защо пишеш на руски език в наш, български онлайн вестник където пишат българи? Моля *** да се намесят и да цензурират коментарите на езици различни от българския. Мерси!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako tazi stranica ima moral, trebva da pokaje snimkata na anonimnika napisal "Руснаците сами са си взривили самолета за да могат после да избиват сирийските деца"adresat mu ne e nujen za krilatite raketi ot koe da e more
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gadovete koito sa Svalili ruskia Sam. Kas Po kas da gi rejat ubiizi na neviinni Hora Putin unischtojsvsne gi tesi ubiizi fanatizi
20
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците сами са си взривили самолета за да могат после да избиват сирийските деца
19
1
 
7
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Chehlio shte osweti li NDK sega?
18
0
 
6
 
! Отговори
Водородник преди 8 години
Ще пада бомбата. Водородната.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 28 "Копейкаджии, как върви изтреблението на инакомислещите блогаджии?". Ако сте все още жив- лошо изпълнение на изтреблението!
16
3
 
7
 
! Отговори
ХАЙДЕ, ХАЙДЕ преди 8 години
по-голяма БОМБА от тая с бежанците дето заложиха под ЕС няма. Тия двамата РУСОФОБИ и АМЕРИКАНСКИ МАРИОНЕТКИ едва ли ще са на прицел на ГЛАВОРЕЗИТЕ на САЩ в СИРИЯ. Нали са от един отбор
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Копейкаджии, как върви изтреблението на инакомислещите блогаджии?
14
0
 
6
 
! Отговори
Йода преди 8 години
Гневът към тъмната страна най-пряк път е
13
8
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
таман Вова Наградата ще спести 50-те млн, дето ги обеща
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не искам да правя разлика между Асад , опозицията на Асад и Ислямска държава. Всички са с един Корен, наречен Коран.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли камери на това скапано арабско летище. ....?
10
1
 
13
 
! Отговори
бълг-ар преди 8 години
До do 9Бе инсталирай си кирилица и се научи да пишеш на родната си азбука,***!Такива продават българщината.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките деца, които са останали завинаги едни ангелчета, високо в облаците. Бог да пази светът ни и нас самите, по-отвратително животно от човек на тази планета няма!Последните дни скръбта е голяма за всички невинни жертви - европейци, африканци, руснаци, нека обединим сърцата си и да се помъчим, поне с нещо малко и лично, да направим този свят малко по-добър.
8
0
 
18
 
! Отговори
Joro преди 8 години
#prayforrussia
7
3
 
31
 
! Отговори
дипломатично преди 8 години
Диппломатическа трактовка:САЩ и Франция решиха да се набъркат в почти решения проблем в със ИД в Сирия след атентатите в Париж. Сега Руснаците си върнаха инициативата като обявиха официално сваления самолет за терористичен акт.Вече няма кой да ги обвини или спре за наземна операция.И пак са ход напред...
6
3
 
5
 
! Отговори
do 9 преди 8 години
abe ,toi pita dali dyrjavniqt ni glaav 6et sloji cvetq,hlipaiki i byr6eiki sopoli kato vliubena u4eni4ka
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаб 2 на руските служби за сигурност !!! Започват бомбардировки на ИД ,а в същото време имат почти 100х.души на почивка там и не взимат мерки. Знаят добре колко са подкупни египетските полицай,за 100 долара ще пуснат и атомна бомба да качат.Трябваше да качат багажите в отделен самолет,а руски агенти да проверяват ръчния багаж.
4
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8 даНякой да ти пречи да сложиш цветя пред руското посолство? Какъв ти е проблема, че още не си сложил?