Русия затяга сигурността, иска трибунал за екстремисти

Парламентът обивини Запада за възхода на "Ислямска държава"
20 ное 2015 20:48,
113
Русия затяга сигурността, иска трибунал за екстремисти
Снимка: архив Reuters

На общо заседание на двете камари на руския парламент днес депутатите и сенаторите приеха резолюция, изискваща по-тежки наказания за терористи, по-строги мерки за обществена сигурност и нови действия за борба с екстремизма, предаде Ройтерс.

Това, според агенцията, е подкрепа за кардинално преразглеждане на проблемите на националната сигурност, включително вероятно и чрез разширяване на пълномощията на руските разузнавателни служби, след като Кремъл стигна до извода, че бомба е свалила руския пътнически самолет над Египет на 31 октомври.

Председателката на Федералното събрание, горната камара на руския парламент, Валентина Матвиенко, която е от близкото обкръжение на президента Владимир Путин, посочи, че но негова заповед вече са затегнати мерките за сигурност на летищата, в обществения транспорт и на местата, където има събития със струпване на много хора.

Но според нея може да се направи още много. Сред предложенията в тази насока са: възстановяване на смъртното наказание за терористи и създаване на международен трибунал по подобие на Нюрнбергския, който да съди ислямските екстремисти.

"Има предложения за разширяване на пълномощията на специалните служби и правоналагащите агенции, както и за криминализиране не само на терористичната дейност, но и на всеки, който я подкрепя морално, финансово или информационно", посочи Матвиенко.

Шефът на Думата, долната камара на парламента, Сергей Наришкин каза, че "депутатите трябва да анализират законовата база на националната сигурност с оглед на по-добра защита на хората и стратегическите обекти".

Много от изказалите се на заседанието обвиниха Запада за появата и възхода на "Ислямска държава" и за спъване на борбата срещу нея, отказвайки общи усилия с Русия. "Западът взриви ситуацията в Близкия изток и Северна Африка и пося там хаос, кръвопролития и хуманитарна катастрофа", подчерта Матвиенко. "Трябва да се вземат мерки, за да се гарантира, че никой няма право да действа по този начин и с подобни методи в света", добави тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
коко преди 8 години
Само да припомня кой изнасяше революция в :Мозамбик,Ангола,Никарагуа,Куба,Камбоджа,Конго......?!А? И навсякъде настъпи катастрофален провал!Кой обучаваше палестинските другари?Мисля че отговорът е ясен:Русия!Мислете преди да пишете.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 92ТАКА Е. ГЛЕДАХ ДОК.ФИЛМ -НЯКОИ ОТ ЛИКВИДИРАНИТЕ ОТ РУСНАЦИТЕ ТЕРОРИСТИ СА БИЛИ ОТКРИТИ ВЕДНАГА -СЛЕД 2 МЕСЕЦА...КОЙ СЛЕД 3 Г..НО СА НАМЕРЕНИ И СА ЛИКВИДИРАНИ .
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама, Камерън, Меркел и Оланд - на международен трибунал. С тях задължително и Саркози! Тези хора трябва да бъдат обесени за престъпления срещу човечеството! Разбира се, кукловдите им в сенките също са ясни - това са еврейските интернационални банкери!
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При акцията в "Св.Врач" 1925 загиват част от министрите и генералите виновни за националните катастрофи, за стотиците хиляди убити, инвалиди, сираци, вдовици. Войни водени в интерес на германските банкери. Убиват зверски министър-предедателя. Загиват и немалко фабиканти, спекуланти, гешефтари/бизнесмени/ , натрупали богатства от военните доставки и мизерията на българските войници. Боси, на хляб от царевични кочани, докато жтото се ися за германската армия. Техните наследници са днес на власт.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Путин арестуваии незабавно Българските виновници.Освободи България.Вече сме под диктатурата на лакомниците за власт.Те арестуваха България.Винаги сте вие нашият спасител.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук са писали доста дрогирани соросо-***....сти. Трябва да започне прочистване на софия от този ***.
57
1
 
23
 
! Отговори
Тервел преди 8 години
До АнонименТерорист номер 1е Америка
56
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик е Путин и перхидроленото джудже е неговият пророк!
55
52
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина е много смешно, терорист номер едно в света Путин да се заканва на своите колеги по идеи и действия, че ще ги унищожи.
54
1
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 85Предполагам... нали предполагам само, :) защото ООН трябва да решава проблемите на световната безопасност...Ако греша, то след трибунал по Бойнга, може да има и трибунал от рода на Кой открадна кокошките на Бай Иван (образно)...Виждам обаче, версията е, че Путин се е уплашил...Нали няма да споря :)), чувства се авторитетен отговор по въпроса...
53
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Справедливост за всиТочно така, значи ще има възмездие и за главния виновник за терористичният акт над МН17 товаришч Путин. Дай боже!
52
2
 
37
 
! Отговори
Справедливост за вси преди 8 години
Трибунал ли?Вчера, в пряко предаване по Russia Today, излъчвано LIVE в целия свят, Владимир Путин заяви на РУСКИЯ НАРОД, че виновните терористи, ще бъдат намерени където и да било, в която и да е точка от земното кълбо. И когато бъдат намерени, ЩЕ бъдат наказани!Присъдата е произнесена. Скоро руските служби ще я изпълнят.Както пише в американската конституция:AND JUSTICE FOR ALL!
51
3
 
35
 
! Отговори
Там преди 8 години
Както е казала пророчицата княз Владимир е нашият спасител.
50
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Много знаеш какво е трибунал, но защо Путин се уплаши от трибунал за МН17 и му наложи вето в ООН? Понежи си много отворен по руските дела, смятам че можеш да ми дадеш смислен отговор.
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, колко чеченски терористи осъди руският "трибунал" ?
48
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...трибунал за екстремисти"Ето това е решението с тези ***.ТРИБУНАЛ!(При трибунала присъдата е ЕДНА)Руснаците ще се оправят с тези диваци но Европа и САЩ няма да се справят.
47
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато в США двете партии са в същност една партия разделена на две, то в РаСША няколкото партии са фракции обединени в една партия под ръководството на КГБ.
46
15
 
3
 
! Отговори
$оро$ преди 8 години
Много им се иска на чебурашките да са световен полицай, но съм взел мерки това да не се случи. Печатницата работи на пълни обороти...
45
9
 
6
 
! Отговори
биров преди 8 години
Руснаците говорят все едно не САЩ,ами те са световния полицай.След ''скарването'' между Русия и Запада,Меркел каза че ЕС и нейните хора нямали да позволят Русия отново да има последната дума по световните дела.Вече година не и се получава,имат ли план изобщо НАТО как да спрат ядрена държава като нея,без да измрат милиарди?
44
28
 
2
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Путин много много да не хвърля обвинения, защото три години беше осигурил безпрепятствен коридор от Чечня през Азърбайджан да териториите на ИДИЛ по който хиляди чеченски главорези се изнесоха там.Както самият той лицемерно е заявявал по добре да са там отколкото да са му в Русия, после дърдореше че по добре да ги бие в Сирия отколкото да му правят атентати в Русия се видя какъв е резултата. Путин е изср...л същите ла...на като другите, и той е оцапан колкото САЩ