"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот

Кремъл зове да не се правят заключения за руско-турските взаимоотношения
Обновена: 24 ное 2015 14:52 | 24 ное 2015 13:55,
445
"Аллах Акбар" край трупа на единия руски пилот
Снимка: Twitter

Представители на сирийски опозиционни сили твърдят, че имат снимки и видео, което показва, че един от двамата руски пилоти, е починал.

Пред Ройтерс групата я заявила, че на кадрите е заснет мъртъв мъж в униформа на руските ВВС. Според тях кадрите са оригинални. Засега не е ясно дали видеото е автентично, но Ройтерс предава, че се чуват викове: "Аллах Акбар!". 

Междувременно ТАСС предава, че в Кремъл все още не знаят дали ще бъде отменено утрешното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Турция. 

Още по темата

Кремъл призовава за търпение, преди да бъде назована причината за падането на руския самолет Су-24 в Сирия, предаде РИА Новости, позовавайки се на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че засега руското министерство на отбраната не е посочило причината за падането на самолета, който се е намирал на територията на Сирия. Ведомството заяви, че машината е паднала и "вероятно" е свалена.

НАТО също ще направи изявление във връзка с инцидента. По-рано днес Анкара потвърди, че турската армия е свалила руски самолет, а заради случая премиерът Ахмет Давутоглу реши да се обърне към НАТО И ООН.

Междувременно информацията от Анкара и Москва за траекторията на самолета е противореива. Според турската армия данните от радара категорично показват, че самолетът е минал през турското въздушно пространство, над района на Яйлъдагъ, окръг Хатай.

От Кремъл пък твърдят, че самолетът не е навлизал в турското въздушно пространство.

"Знаем със сигурност, че самолетът се е намирал във въздушното пространство на Сирия, над територията на Сирия," каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Преди това и руското министерство на отбраната изтъкна, че самолетът е бил над сирийска територия през целия полет.

Противоречиви са информациите и за начина, по който е бил свален изтребителят. Според Анкара това са направили два турски самолета Ф-16, докато Москва твърди, че руският Су-24 е бил подложен на артилерийски обстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** могат да се радват за сваления руски самолет. Вчера американски хеликоптер падна в Южна Корея с двама загинали. Днес- друг в Тексас с четирима мъртви. И трябва ли някой да скача от радост че ако ще да е и най-фанатичен русофил?
188
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде дремат руските царе на Фотошопа? Няма ли да извадят пак снимката от свръхсекретен спътник на еднокилометров самолет, свален на сирийска територия? Какво казва испанският диспечер?
187
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Русия мълчи е винаги най лошо за русофобите!
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците потвърдиха смърта на един от пилотите родом от Чалябинск както и това че е свален и техен хеликоптер ми 24
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофобсу 24 не су 27! не сравнявай камион с формула 1
184
3
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
До Аладинвръщал се е след като е бил на Иракско- сирийската граница? Нали не мислиш че самолет се управлява като автомобил и завойте са все едно на кръговото в Надежда?
183
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се готви за война а не за световно първенство по футбол 2018,на нито един стадион не се извършва модернизация което означава ,че световно първенство няма да има.Турция ли пази небето над България ??? Честито демократи,от УТРЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА Е ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ
182
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен224ти вие сте доста назад с материала, Русия има една единствена военна база в света която е в сирия и е гарантирана там от династията на Асад баща и син, Асад син обгазяваше мирно население с отровни газове и сирийците се разбонтуваха и превзеха над 75 процента от територията на Сирия, Путин видя че падне ли Асад ще си загуби единствената база, това обеснявазащо руснаците бомбандират 90% сирийците и само 10% ИДИЛ за да спасят Асад, и Русия печели от сирийците из натовските страни
181
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НAТО ДA СИ КAЖЕ ТЕЖКAТA ДУМA, ДЕТО ВИКA НAРОДA НИ, русия дa мълчи, че ще стaне по- стрaшно
180
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маските паднаха. Сега вече е 100% ясно, че Турция е ИДИЛ.
179
10
 
4
 
! Отговори
русофоб преди 8 години
*** са яко ошашавени. Няма опорни точки. Москва мълчи. То е ясно защо мълчи - пробваха дали ще мине номера, не мина. Турците им разкатаха фамилията. Това не ви е Украйна. Не дразнете комшите, защото за 2 ще бъдат на Красня площадь.
178
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
думнат е и един ми 24 от спасителния екип
177
5
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Чиста провокация! Америка са в шах заради действията на Русия в Сирия и нямат какво да направят. Русия се сражава с терористична организация. А Америка не искат Русия да се окаже спасител в региона. Най-лесният начин е един скандал с участието на Турция. Те директно провокират и чакат реакцията на Русуя. Ясно е че Русия не може да се противопостави на НАТО открито. Това е най-лесният начин да се спре или поне забави руската операцияв Сирия за да може Америка да решат какво да правят.
176
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май ще гази пак някой руския ботуш.
175
3
 
15
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо нашият петвековен поробител, Турция, свиква Нато? Русия ли е свалила турски самолет? Или обратното, Турция сваля над сирийска територия, с ракета въздух-въздух, руски самолет, който по никакъв начин не е заплашвал Турция!
174
12
 
6
 
! Отговори
Аладин преди 8 години
А какво е правил руски бомбардировач на сириско- турската граница ? Там са позициите на кюрдите и опозицията на Асад. Направете си изводите сами ! Силите на ИДИЛ са на Иракско- сирийската граница ....
173
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
227Aми СAЩ aко дaде нa опозициятa в Сири. мaaaлко Стингъри, Рaшa без сaмолети ще остaне зa двa денa
172
2
 
7
 
! Отговори
оnz преди 8 години
и сега турски поток ше брадяса. ердоган се напраи на чък норис и сега ще яде калай и от съюзниците си от нато , и от рашняците . и с право. не сме на село на сбора всеки да стреля когато поиска.
171
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО ще свика "извънредна среща" днес по желание на Анкара, след като турската отбрана свали руски боен самолет над границата със Сирия тази сутрин, съобщава "Франс прес", цитирана от БГНЕС. То ще се проведе в 18 часа българско време.Припомняме, че машината е свалена от турски военни изтребители F16, след като тя е навлязла във въздушното пространство на страната и е пренебрегнала предупрежденията.
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Чрез действията на Турция в защита на ИД,сваляйки руски самолет петролна инфраструктура в Сирия заграбена от ИД,НАТО косвено прие ИД като свой съюзник и най-нов член!-Да,ама руснаците влезли в Турция с самолета!-ще кажат,платените НПО активисти по форумите поддръжници на ИД и Турция в България.-Да,ама защо руските пилоти са се приземили в Сирия,а не в Турция,нали самолета е свален над Турция или не е над Турция?-биха попитали мислещите хора.А европейци гинат от атентати на ИД в Париж."