Две версии, една истина: Къде е свален Су-24?

Турската и руската карти са доста различни, кой е прав?
Обновена: 25 ное 2015 08:45 | 25 ное 2015 08:36, Александър Попов
266

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница! Снимка: Военно министерство на Русия
Турция е свалила руският Су-24 по правилата! Снимка: Reuters

Общо гласували: 1347
Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!
83%
Турция е свалила руският Су-24 по правилата!
17%

Сваленият руски самолет от турските военновъздушни сили внесе смут в отношенията между Русия и Турция. Мнозина коментатори предрекоха, че напрежението ще ескалира далеч повече дори след атентатите в Париж от 13 ноември.

От Русия и Турция разпространиха карти от инцидента, като всеки защитава своята истина. А каква е вашата?

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!

Генералният щаб на руската армия заяви, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской. По думите му самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава.

"Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи още Рудской.

Турция е свалила руският Су-24 по правилата!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна е твърд, че Турция е атакувала единият от двата руски самолета, нахлули във въздушното й пространство, "както е по правилата". По думите му всички трябва да уважават правото на Турция да защитава собствените си граници.

"Турция искрено подкрепя опозиционни сили в Сирия. Но никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент", добави президентът.

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
8
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Не мога да проумея тези младоци които мразят Русия, какво лошо те ЛИЧНО са видяли от Русия и на кого ще разчитат, ако Турция реши да завладее български територии, или пък да наводни България с араби и африканци. Защо тези русофоби РАБОТЯТ СРЕЩУ ЕСТЕСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА РОДИНАТА СИ, или може би България не е тяхна Родина ?
151
3
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Токущо съобщиха по немската телевизия, че АМЕРИКАНСКА експертиза установила свалянето на СУ-24 над СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ. Предполагам е документирано от НАТО-вски радари или от космически спътници.
150
6
 
2
 
! Отговори
егати преди 8 години
Толкова е елментарно хаха пресякъл е неправилно и е свален след това кво се правят всички на луди айде нова студена война :)
149
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 170Ти се извади най големия специалист бре, Помисли малко преди да ръсиш глупости.Ако са се отклонили от вятъра защо не са отговорили на опитите за връзка с тях.
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много интересно - как имаше камера насочна в небето точно там където на 6 километра височина (самолета е с размер на точка) бе бомбардировача та да заснеме удара?Определено изгледа като подготвено! Това е захода за кацане на летището - всички самолети при определен вятър минават от там - и турците добре го знаят.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мммАми да беше служил бе ланкооолу ! Щеше да знаеш много неща, а сега ...../ по 37.60 евро взимам за такива лескции /
146
0
 
5
 
! Отговори
ммм преди 8 години
интересно, какво би разказал спасилият се пилот... не му разбирам много, но се питам, колко време и каква траектория, като километри, предвид и въздушни течения, височина и куп други неща сигурно, може да прелети катапултирал човек... колко е навлязъл самолетът в турска територия, щото пилотът се е отзовал в сирийска... общо взето, много неизвестни има за нас, но едва ли за участниците в това...
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Помнещ отдавнаНа този "български" "генерал" внуците му - МУТАНТЧЕТА сега пищшат тук с любов за Русия !?
144
3
 
19
 
! Отговори
До троловете преди 8 години
абе такива, колко долара ви дадоха , че продължавате да ръсите тъпотии по адрес на руснаците. Те като нямат място в гражданската война в Сирия, какво правят там американски съветници, турски разузнавачи, араби от Катар и СА. Кой купува нефта на ИД и ги финансира? Обществена тайна е - синът на Ердоган /турския президент/ сега вдявате ли защо свалиха руския самолет - не защото е преминал границата, а защото е унищожавал турски цистерни с контрабанден петрол. Ама ви това няма да го осъз
143
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамолетът е разтоварил бойния си товар над ИД и се е прибирал празен. Русия не бомбардира турски територии и не е в състояние на война с Турция. Каква опасност представлява празен бомбардировач при тези обстоятелства?- - - - Ти на коя седалка седеше в този самолет та видя че е празен ????Смешковци ! Смешковци ! Смешковци !
142
4
 
16
 
! Отговори
Помнещ отдавна преди 8 години
Спомням си когато през 1986 год. гръмна Чернобилската АЕЦ, Тогава българските комунисти скриха този ужас от народа и изкараха хората, барабар с учениците и децата от детските градини на 1 май на манифестация под радиоактивния вятър и дъжд. Тогава се намери един български социалистически генерал, който пред Дойче Веле заяви, че бъгарите били толкова задължени на Съветския Съюз, че и да били умрели 3 - 4 милина българи малко щяло да е! И сега има такива ***, да им *** ***!
141
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предвид колко често руските самолети нарушават нашето въздушно пространство в така наречените си рутинни полети през Черно Море изобщо няма да се учудя ако турците се окажат прави!
140
4
 
2
 
! Отговори
до Край преди 8 години
Естествено, че има - не дават и пиле да прехвръкне. Какво по-добра сигурност от това?
139
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те Русия и предния път не си признаха...но след няколко дена го направиха. Сваляй *** и толкова.
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно, какво ли ще каже спасеният пилот... нали единият останал жив... не знам на какви отклонения и колко далеч може да се приземи пилот при катапултиране от мястото на същото... той паднал на сирийска територия... колко е навлязъл руският самолет в турска територия и колко е летял пилота, че да падне в сирийска... ??? все интересни неща...
137
0
 
2
 
! Отговори
бобо преди 8 години
До АнонименНе си остър
136
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрайПреди два месеца се обсъждаше Турция да пази българското небе. Още ли има мераклии.=========къф ти е проблема? Като решат и свалят наред щайгите на алкохолиците.
135
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алкохолиците нямат навигационна система. Не им е за пръв път да не знаят къде се намират.
134
1
 
38
 
! Отговори
по темата преди 8 години
МЕДИИТЕ ОТМЕСТВАТ ГЛАВНИЯ ВЪПРОС:Турция защитавала ли се е или е извършила акт на агресия?Щото нарушенията на турски самолети по гръцката граница надвишават ХИЛЯДИ!Гърците ако сваляха всеки втори самолет, сега Турция да е с делтапланери!
133
0
 
13
 
! Отговори
аааа, не така преди 8 години
До АнонименКъв вътрешен конфликт бе аланкоолу, в Сирия са се намъкнали ислямисти-терористи от цял свят, подкрепяни от ФАЩ и европедалите.