Две версии, една истина: Къде е свален Су-24?

Турската и руската карти са доста различни, кой е прав?
Обновена: 25 ное 2015 08:45 | 25 ное 2015 08:36, Александър Попов
266

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница! Снимка: Военно министерство на Русия
Турция е свалила руският Су-24 по правилата! Снимка: Reuters

Общо гласували: 1347
Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!
83%
Турция е свалила руският Су-24 по правилата!
17%

Сваленият руски самолет от турските военновъздушни сили внесе смут в отношенията между Русия и Турция. Мнозина коментатори предрекоха, че напрежението ще ескалира далеч повече дори след атентатите в Париж от 13 ноември.

От Русия и Турция разпространиха карти от инцидента, като всеки защитава своята истина. А каква е вашата?

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!

Генералният щаб на руската армия заяви, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской. По думите му самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава.

"Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи още Рудской.

Турция е свалила руският Су-24 по правилата!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна е твърд, че Турция е атакувала единият от двата руски самолета, нахлули във въздушното й пространство, "както е по правилата". По думите му всички трябва да уважават правото на Турция да защитава собствените си граници.

"Турция искрено подкрепя опозиционни сили в Сирия. Но никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент", добави президентът.

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Край 149Ако я пази ще имаш защитено небе а не да ти падат бомби в двора.
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент"МОЛЯ? Да предотврати не означава ли да НЕ стреля и да сваля самолета?"...в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет"СЕГА ПЪК ДВА САМОЛЕТА! Един бива - патрулира, вижда, стреля. Сега ДВА! Мирише ми на ЗАСАДА!!!!!!!
130
0
 
6
 
! Отговори
iTroll преди 8 години
баго у свободата на словото щом се трият коментари, браво, евала !!
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Относно анкетата по-горе:Ами ще им отговоря както ми отговориха някои по- долу ! В мен е фулмастерчето, в мен е листа ! На който искам, на него ще отбележа повече % !!!!! ...... и моля ви, не ми казвайте че това е невъзможно ......
128
6
 
22
 
! Отговори
Край преди 8 години
Преди два месеца се обсъждаше Турция да пази българското небе. Още ли има мераклии.
127
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 8 години
Нарушаването на правила, дори и да е станало е само повод да убиеш някого причината е друга Ердоган да каже къде го стяга чепика.
126
13
 
4
 
! Отговори
до 138 преди 8 години
Вярно е,че когато се отговаря на Русия с удар,хората се страхуват.Защо ли.Защото Русия управлявана от Путин е неконтролеруема.
125
0
 
10
 
! Отговори
vovo преди 8 години
До някойСамолетът не е летял с цел провокация,а е лятял да атакува уж общият враг ИДИЛ.Турция можеше да замълчи,както мълча Израел по време на първата война в залив ,когато в/у територията му падаха ракети Скъд.
124
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе разсъждавайте кой е по виновен- - - Не бе, ние не разсъждаваме кой е по виновен, а питаме какво правят руските самолети в Сирия и защо бомбандират сирийските граждани ????? Там има гражданска война която изобщо не засяга Русия ? Това си е обикновен вътрешен конфликт !!! Нека си се оправят сами !!! От къде на къде Русия ще бомбандира противниците на Асад ???? Ами ако те се обърнат за помощ към НАТО или Америка ??? Какво ще стане тогава ????? Аман от Московски *** !!!
123
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139Ами виж сега, можеш всичко да кажеш, че обичаш Путин, Русия, Съветския съюз, че ти е мило, че сме братя, че вярваш на Путин. Но!!! Когато западни журналисти и политици говорят, в техните думи има далеч повече истина от думите на всеки правителствен руснак. Просто е в Русия няма, не може да има и е подсъдно, а понякога и завършва със смърт другото мнение, ха смей да кажеш това, което Путин не харесва. В Цивилизацията това се нарича - свобода, нещо което на теб не ти трябва
122
5
 
5
 
! Отговори
555 преди 8 години
Давутоглу тази сутрин каза, че и един метър да минат ги свалят и никакви прошки няма да правят. сутринта потеглиха и конвои с оръжия за турските племана и давутоглу каза че ще ги защитават на всяка цена, а за Путин каза не ме интересува какво казва един диктатор на чужда държава. Хаха не си поплюва
121
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 137Ама разбира се, България вярва на всичко каквото каже Путин, ако утре писне бомба в София и каже, че е за добро, ще има същото одобрение. Какво да ги правиш русофилчета, за тях Бъгария е руска територия
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е интересно, когато Русия напада и убива не се говори за война, за това, че ставало страшно, затова че започвала Третата световна. Когато обаче отговорят на Русия, така беше и в Украйна, изведнъж всички стават много тревожни. Защо ли?
119
7
 
20
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Какво значение има дали е навлязал за 10 секунди, 2 км или 5км? Вижте как се измества темата!Инциденти с навлизане в чуждо въздушно пространство стават всеки ден!Турция има право да свали чужд самолет, АКО ТОЙ ПРЕДСТАВЛЯВА НЕПОСРЕДСТВЕНА ОПАСНОСТ! Такава опасност не е имало и Турция трябваше да протестира навлизането, защото то е напълно безобидно! Вместо това обаче те решиха да стрелят! Защо?
118
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО РУСКИЯТ САМОЛЕТ Е МИНАЛ ПРЕЗ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО, ЩЕ ВИ КАЖА, ЗАЩОТО РУСИЯ СЕ СМЯТА ЗА БЕЗНАКАЗАНА, СМЯТА, ЧЕ ИМА ПРАВО ДА Е АГРЕСИВНА И ДА НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА НИКАКВИ ПРАВИЛА, САМОЛЕТИТЕ И ПОДВОДНИЦИТЕ ПРАВЯТ ТОВА ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА И ТО НАВСЯКЪДЕ. РУСИЯ КАКТО ПРЕСТЪПНИКА ЗНАЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА НАРУШАВА ЗАКОНА, НО ИСКА ЗАКОННОСТ ВИНАГИ КОГАТО СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД СЪДА, ЗАТОВА РУСИЯ СЕГА Е ШОКИРАНА, ЗАЩОТО СМЯТАШЕ, ЧЕ Й Е ПОЗВОЛЕНО ДА НАРУШАВА ПРАВИЛАТА, СЕГА ОБАЧЕ ТЪРСИ ЗАКОН И ПРАВИЛА
117
2
 
15
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Абе хора слушахте ли Пасито какви ги говори . Още един път се убеждавам , че нашите са ненадминати .......евроатлантици Разказа случка , че когато той е бил министър по времето на царя , непознат самолет се е доближил опасно близо до АЕЦ Козлодуй , това станало малко след атентатите с кулите в САЩ и те добре че не го свалили този самолет , защото после се оказал немски и на всичкото отгоре после министъра на Германия го е нахокал , защо бил събудил немския посланик в София през нощта
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разсъждавайте кой е по виновен,а се молете здравият разум да победи,.В противен случай ни чакат тежки дни.
115
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По логиката на турците, Гърция трябваше да ги остави без самолети. Само тази година турците са нарушили над 1300 пъти въздушното пространство на Гърция.
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ясноКакви турски племена по границата със Сирия бе чоджум ??? Това значи ли че и у нас има турски племена ???
113
0
 
11
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
дори и да е мина както е по турската версия това ще да е било за 10ина секунди като се има предвид скороста с която се движи и няколкото километра ивица която е на картат ... иначе 5 минути го предупреждавал и били отпаравени 10 предупреждения - на баба им фарчилотосега остава да почнат и те да свалят турските самолети дето прелитат на Сирия