Турската армия в готовност след мерките на Русия

US-самолети може да охраняват операциите в района
Обновена: 25 ное 2015 21:12 | 25 ное 2015 21:10,
301
Турската армия в готовност след мерките на Русия
Снимка: Reuters

Турските въоръжени сили са наредили на военновъздушните си и сухопътни подразделения да бъдат в готовност след мерките, обявени от руското министерство на отбраната след случая със свалянето от Турция на руски самолет на сирийската граница. Това пише в."Миллиет", като се позовава на телевизия СиЕнЕн-Тюрк, съобщи БТА.

Сред мерките, обявени от руското министерство на отбраната, са прекъсване на всякакви връзки с Турция по военни канали, както и това, че изтребители ще придружават занапред руските бомбардировачи.

Още по темата
Освен това руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес, че руският ракетен крайцер "Москва", оборудван със зенитна система "Форт" - военноморски аналог на С-300, е застъпил на бойно дежурство край бреговете на Латакия и е готов да унищожи всяка въздушна цел, потенциално опасна за руската авиация.

Руските отговорни представители са били уведомени през последните два месеца за пет случая на нарушения на въздушното пространство в района на турско-сирийската граница, посочва в."Миллиет". При тези разговори руснаците са поискали да бъде установена директна телефонна линия между щабовете на двете страни. След обявения от Русия пакет от мерки тази телефонна линия, която е била на път да бъде открита, няма да може да бъде установена.

Вестникът пише и че в отговор на вероятно агресивно поведение на Русия, на дневен ред е въпросът за увеличаване на броя на самолетите, участващи в операциите.

Сред възможните мерки, които биха могли да бъдат предприети, е намиращите се в турската военно-въздушна база Инджирлик американски самолети F-15С, способни да осигуряван въздушна защита, да участват във всички операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Ердоган и Давутоглу да изкарат от зандана турските офицери завършили в САЩ които са проамерикански настроени.Втората им стъпка е да не тормозят и избиват кюрдите,подобно на арменсккия геноцид.Третата най-важна стъпка е да си подадат оставката,защото подобно на Хитлер са расисти по отношение на кюрдите.Това правителство е вредно за турския народ и за съседите на Турция.
191
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шалварите се размърдаха.....мммм...смърди,смърди!!
190
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРСКАТА АРМИЯ БИЛА В ГОТОВНОСТ. НЕ МЕ КАРАЙТЕ ДА СЕ СМЕЯ С ГАЗА СИ.ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ТЕ ОСВЕН КАТО ЧИСЛЕНОСТ НИЩО ДРУГО НЯМАТ И В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ ГИ ВОДЯТ КАТО СИЛНА АРМИЯ, А ВСЪЩНОСТ:РАЗПОЛАГАТ С СТАРИ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ АМЕРИКАНСКИ КОИТО ВЪОБЩЕ АМА НИКАК НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С РУСКИТЕ.ТОЧНО ЗА БРОЕНЕ ЧАСОВЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ С МАЗНИТЕ ФЕСОВЕ БРАТУШКИТЕ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО САТАНАТО ТОЙ ГО Е СТРАХ ЗА СОБСТВЕНИЯТ СИ ЖИВОТ.ОТ ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ СЪЩО ЗАЯВИХА ЧЕ ЕРДОГАН Е САМ.И СЕГА ЩЕ ГО ГЛАСЯТ
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над Новоросийск е свален единия от десетте турски дрона.
188
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган изпраща Средиземноморският флот към Крим. Казал е, че всеки бомбардировач ще се придружава от по 5 изтребителя, а от флота ще унищожават вяка потенциалноопасна за самолетите цел. Отивам за пуканки. Скоро ще са в дефицит!
187
3
 
37
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Турски бойни самолети редовно летят без разрешение над територията на съседните на Турция държави, а това са средно около десетина нарушения на ден, вкл. и над България. Май е крайно време тези турски бойни самолети да бъдат сваляни с ракети.
186
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
Шистов газ ще видите през крив макарон у Турция, така като гледам
185
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е този път Ердоган хапна много голям залък.Не е за неговата уста
184
0
 
9
 
! Отговори
до 258 преди 8 години
Нещо по умно не можете ли да измислите?. Или толкова ви е "багажа"?.
183
2
 
46
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Този нецивилизован Ердоган - война ли иска ?? затова ли Турция приемаше бежанците - за да направи една 'емигрантска бомба" от 5-6 мил и с нея да заплашва съседите си и Европа? Турция не информира и НАТО -за атаките си- Тя всъщност е един "изтърван кон" който е с логото на НАТО но ако изтрием малко това лого- ще видим един полумесец и един фес- Това е истината ,,Дано турският народ скоро свали този ненормалник от властт !!
182
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sega shte razberat moshta na TURCIQ
181
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААСега Порошенко и Ердоган гледат като настъпани жаби
180
4
 
42
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРеално навлизането на турски или американски самолети в сирийско то въздушно пространство е незаконно и Русия може да има огледален отговор и да ги сваля.Русия и Китай да увеличат военното си сътрудничество и присъствие в региона.Зелена светлина за кюрдски държава. .САЩ подстрекава сепаратизма в Русия е Китай. Огледален отговор от Русия и Китай.
179
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
252, звездите ли ти говорят, ЦРУ ли ти го каза или някое извънземно? ;)))
178
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В готовност за какво? Да акат на поразия? Това и американците го могат. Нищо ново. Памперси си произвеждат достатъчно големи и в достатъчни количества. Ще им стигнат, миля.
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво стана с "Турски поток: ?
176
82
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция има третата по сила армия в света (без да се брои китайската) и руснаците нямат никакъв шанс пред турците, защото турците не се перчат, а действат. На руснаците гордостта са им ядрените бомби, но турците разполагат със системи, с които да им ги върнат и насочат където си искат. Русогейчетата ще бъдат тотално изненадани и първи ще сложат ***.
175
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 238 До колкото я има армия в БГ така е и по добра от тази на асад
174
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До f.....не са поискали руснаците-не са стигнали..М/у другото реално те вече са в Истанбул--щото "калибър" покрива 70% от турската територия,след дислокацията на руският флот...Само незнам ти защо се радваш-или си турчин?
173
35
 
11
 
! Отговори
f преди 8 години
Драги съветски другари, нали за 1 ден щяхте да стигнете в Киев, Варшава и Букурещ? А сега да ви видя за колко дни ще стигнете до Истанбул??