Турската армия в готовност след мерките на Русия

US-самолети може да охраняват операциите в района
Обновена: 25 ное 2015 21:12 | 25 ное 2015 21:10,
301
Турската армия в готовност след мерките на Русия
Снимка: Reuters

Турските въоръжени сили са наредили на военновъздушните си и сухопътни подразделения да бъдат в готовност след мерките, обявени от руското министерство на отбраната след случая със свалянето от Турция на руски самолет на сирийската граница. Това пише в."Миллиет", като се позовава на телевизия СиЕнЕн-Тюрк, съобщи БТА.

Сред мерките, обявени от руското министерство на отбраната, са прекъсване на всякакви връзки с Турция по военни канали, както и това, че изтребители ще придружават занапред руските бомбардировачи.

Още по темата
Освен това руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес, че руският ракетен крайцер "Москва", оборудван със зенитна система "Форт" - военноморски аналог на С-300, е застъпил на бойно дежурство край бреговете на Латакия и е готов да унищожи всяка въздушна цел, потенциално опасна за руската авиация.

Руските отговорни представители са били уведомени през последните два месеца за пет случая на нарушения на въздушното пространство в района на турско-сирийската граница, посочва в."Миллиет". При тези разговори руснаците са поискали да бъде установена директна телефонна линия между щабовете на двете страни. След обявения от Русия пакет от мерки тази телефонна линия, която е била на път да бъде открита, няма да може да бъде установена.

Вестникът пише и че в отговор на вероятно агресивно поведение на Русия, на дневен ред е въпросът за увеличаване на броя на самолетите, участващи в операциите.

Сред възможните мерки, които биха могли да бъдат предприети, е намиращите се в турската военно-въздушна база Инджирлик американски самолети F-15С, способни да осигуряван въздушна защита, да участват във всички операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
8
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До АнонименТака е , затова сега всички булеварди тук са в перфектно състояние , ако се опитвате да ме засегнете , няма как да ви се получи . Другото , което мога да кажа е , ние Балканските народи никога не сме обичали истината за себе си , но това е ,дупедавци сме, били сме , сме и ще продължим да бъдем.Преди да започнете да ме обвинявате в предателство към родината , вие родолюбци освен ,че активно празнувате 31 октомври , а не 1-ви ноември друго ще кажете ли?
111
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 142Прав си! Варна е руско гето и всички варненци виждаме това. Ама никой нищо не прави за изгонването на руснаците от Варна.
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Варна-какви руснаци бе...***.Ти знаеш ли кой спира османците при Виена-полския крал Собиески,със своите хусари-Ей това руския *** е голямо чудо
109
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя турци! Ние българите сме с вас. Ще воюваме рамо до рамо против руската ***, ако се наложи.
108
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СВОБОДА ЗА КАЗАН И КАБАРДИНО ВЪН рашистите
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хибридната е губите рашисти ФАКТ
106
6
 
15
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Ако погледнем в исторически план , ако не е била Русия , Европа вече щеше да е пълна само с джамии и фереджета. Великите сили , никога не са искали силни балкански държави , затова са ни .... толкова векове. На всички нас ние ясно , че Русия си позовлява много , но турската *** си повярва много в последните години с това НАТО и САЩ зад гърба им. Лошото е че ние си оставаме дупедавци , както го е показала историята многократно. Но какво може да се очаква от нас освен да сме такива.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128 виж какво е Алтай и после псувай волене а може и да буташ арматата
104
3
 
18
 
! Отговори
bobi преди 8 години
Тези пак се крият зад американците...а бе ей алайоулуууу ако ви почнат руснаците как си знаят ще насерете гащите от страх..И баба Ванга е казала, Русия пак ще ни помогне не америка...ФАКТ...
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bebok Ей, ибрик ! Когато изброиш поне трима световно известни турски математици и физици, тогава ще ми говориш за "родната Турция".Ако щатите не са зад вас сте живи загинали.
102
0
 
24
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Такива като Ердоган трябва да отиват на трибунал и след това по най-бързия път при Аллах.
101
4
 
5
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До пещо то около русия само приятели нали кевти Украйна кевти кавказ кев ти Грузия кев ти Прибалтика Всичкото със СТАН в името кипър то е на половина турски Гърция е в НАТО мечката като се качи на високо на някое дърво как пада не е истина
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е толкова глупав политик не може да има. Единственото обяснение че някои кръгове в Турция и не само в Турция са скроили номер на Ердоган за да му намажат ските
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя пък една армия ! Не може да се справи с 3-4 хиляди курдски партизани десетилетия .
98
1
 
24
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Като чета коментарите написани по-долу си мисля дали не сме народ от *** и *** няма по-неблагодарно племе от нас българите и само когато видим турското знаме да се вее на центъра на София и всички се наредим пред сюнетчията тогава нещо може и да вденем имам чувството че след 700 години историята се повтаря само че един много гротексен вид и отново ще бъдем отново там където май ние мястото в дълбините на Азия само че вече и Русия няма да си мръдне и пръста за нас!
97
3
 
12
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Малко като на телевизионна игра,ама ми е интересно,за колко седмици РФ ще успее да постави на колене Турция.Мисля,че за един месец бомбене от въздуха+сухопътна подкрепа на земята от Кюрдите и ги пиши до там
96
2
 
8
 
! Отговори
русчов преди 8 години
Нема страшно, Русия и Турция ще си продължават приятелските отношения. Това е игра на някой еврейо - американец.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердутан от доста време се е оправил с армията си а и тя е про американска в червата не се бой
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости.Последното нещо което иска Ердоган е да разчита и да зависи от армията си.
93
11
 
10
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
ако видим кюртска държава ще видим и как Хизбула трепе руснаци НА ИРАН му трябва кюрдска държава колкото на Турция и разбира се остава Асад едва ли ще му е кеф кюрдите да отлюспят 20% от сирия барабар със петролаи ЕРДУГАНЯ си е направил яко сметката и думна космическия кораб на путинцо Умен турчин и хитър политик