Защо една умерена опозиция разстрелва пилот?

Сирийският външен министър с критики към турските власти
25 ное 2015 16:08,
65
Защо една умерена опозиция разстрелва пилот?
Снимка: архив Reuters

Въоръжената сирийска опозиция не трябва да бъде наричана умерена след разстрела на руския пилот, заяви сирийският външен министър Уалид Муалем след среща с председателя на руския парламент Сергей Наришкин, предаде ТАСС.

Още по темата

"Как може една опозиция да е смятана за умерена, след като разстрелва пилот по време на неговото катапултиране с парашут?", попита Муалем.

Това е военно престъпление, каза той и добави, че Сирия съжалява, че терористи, които са подкрепяни от турското ръководство, са разстреляли пилот. "Много съм щастлив, че вторият пилот е бил спасен", допълни той.

Дипломат номер едно на Сирия посочи още, че действията на Русия за унищожаване на позиции на терористичната групировка "Ислямска държава", са "обидили" Турция.

"Усилията на Русия за унищожаване на позиции на ИД, на Джабхат ан Нусра и на други терористични групировки са обидили в известен смисъл ръководството на Турция, ето защо тя по такъв агресивен начин наруши суверенитета на Сирия и атакува руския самолет на сирийска територия", отбеляза министърът.

"Ръководството на Турция се обиди, че въздушнокосмическите сили на Русия са унищожили онова, от което се финансират терористичните групировки, а Ердоган се ядоса от това, че сирийската армия успешно напредва в редица райони на Сирия, особено в северната провинция Хама", каза той.

Успехите на сирийската армия разрушават всички амбиции на Ердоган за Сирия, подчерта Муалем. Според него инцидентът с русия самолет е показал на целия свят, че Ердоган и цялото турско ръководство помагат на терористите на територията на Сирия.

Муалем каза, че Русия прави в борбата с тероризма в Сирия сто пъти повече отколкото коалицията, оглавявана от САЩ.

На пресконференцията Муалем увери, че Дамаск е изпълнил всички задължения по унищожаването на химическите оръжия, които е притежавала Сирия, предаде ТАСС.

Накрая той посочи, че датата на срещата на сирийското ръководство с представители на сирийската опозиция ще стане известна след руско-сирийски преговори на ниво външни министри. Муалем ще има среща с Сергей Лавров на 27 ноември.

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убийците на пилота- от "сивите вълци". Мнооого умерени!
42
12
 
1
 
! Отговори
Чочко преди 8 години
До АнонименВ никакъв случай не правят по-лоши неща от него!Убийството на майор от Руските ВВС,който до преди малко е бомбардирал де що му падне не е престъпление.Престъпление е когато бомбардираш с касетъчни бомби,които са забранени за употреба
41
33
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Защото само няколко минути по-рано е пускал бомби върху тях. Та какво да правят? С локум ли да го черпят?
40
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умерени главорези=умерена опозиция! Фактите са налице!Турция играе с ИД, САЩ също. Русия им обърка алъш-вериша. И тия си изпуснаха нервите.
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо една умерена опозиция разстрелва пилот?...obiknovenno zachistvane na sledite i svidetelite...primer, podoben na obstrelvaneto s raketi grad na miastoto na padane na malaiziiskia boing...
38
51
 
6
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
майсторът на хибридните войни и на сюрпризните провокации Путин, този път удари на камък...
37
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички са еднакви. Турция е съучастничка на ислямското приселение в Европа
36
6
 
24
 
! Отговори
АТЛ преди 8 години
Второ слънце край Босфора ще "научи" комшиите да не стрелят по руски самолети и парашутисти га им е кеф
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на този с дебелата гуша изобщо не му вярвам. И Асад и опозицията и ислямисти и джихадисти и турци и саудиици са ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.Всички са под един знаменател наречен - халифат.А за богатите *** от Катар да не говорим. Всяка година дават милиарди за доставка на оръжие от Америка. За какво им е на катарците това оръжие, са по-малко от половин милион, 400 000 хибяди катарци с един милион чуждестранни слуги които нямат войска а купуват оръжие за милиарди . Къде отива това оръжие ?
34
2
 
27
 
! Отговори
Един преди 8 години
К'ви умерени опозиции, к'ви водолази, к'ви 5 лева? Всички са павиани, всички под шпагата.
33
21
 
6
 
! Отговори
най- вероятно... преди 8 години
До 123най- вероятно защото преди това същият пилот ги е бомбардирал. Нали не си мислите, че самолетът просто се е разхождал над туркмените?
32
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая вечер е голяма тишина , съсела иво инджев ( одисей 1) се е покрил дълбоко, като и шопа и още няколко олигуфренчета , сигурно са изпаднали в душевна кома
31
2
 
58
 
! Отговори
123 преди 8 години
защо една умерена опозиция разстрелва пилот--уместен въпрос на който всеки може да си отговори,руснаците не са объркали--врагът е там
30
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30защото сирийските опозиционери са фракция на ИДИЛ. лично гледах интервю на един сириийски опзиционер, който в прав текст каза, че ИДИЛ са техни братя, че си помагат и уважават. Кое не е ясно тогава?
29
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина се издъниха с това заснимане на инцидента с падащия самолет То си личи, че е предварително подготвено, а не направено от човек, намиращ се случайно на точното място, в точното време. Дори и да е навлязъл самолетът в турска територия, престъпление е да се разстрелва катапултирал летец. Шито с бели конци! Виновен-невиновен, Ердоган ще го отнесе, а НАТО отсега го оставя сам да се оправя.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Божоне говори глупости
27
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се върнем малко назад, през Априлското въстание някои западни страни също са говорили за "умерените" османски башибозуци и техните "умерени" зверства.
26
2
 
50
 
! Отговори
джона преди 8 години
До Анонимен 30, тези които викат аллах акбар, те ли са умерени? Айде, не на мен тия, защо ИД ги е оставила на мира ако наистина се бият срещу тях? Умерени само за парлама, само че след Либия, тия вече не минават.
25
48
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Тези, които защитават диктатора путин, са фанатизирани и заблудени, тези които защитават диктатора Ердоган са фанатизирани и заблудени !!! Българските интереси са различни от диктаторските интереси на тези двама "приятели" !!!
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо моите ценности не го разбират това да си опозиция на диктатор и да вършиш по лоши от него работи !