Турската армия в готовност след мерките на Русия

US-самолети може да охраняват операциите в района
Обновена: 25 ное 2015 21:12 | 25 ное 2015 21:10,
301
Турската армия в готовност след мерките на Русия
Снимка: Reuters

Турските въоръжени сили са наредили на военновъздушните си и сухопътни подразделения да бъдат в готовност след мерките, обявени от руското министерство на отбраната след случая със свалянето от Турция на руски самолет на сирийската граница. Това пише в."Миллиет", като се позовава на телевизия СиЕнЕн-Тюрк, съобщи БТА.

Сред мерките, обявени от руското министерство на отбраната, са прекъсване на всякакви връзки с Турция по военни канали, както и това, че изтребители ще придружават занапред руските бомбардировачи.

Още по темата
Освен това руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи днес, че руският ракетен крайцер "Москва", оборудван със зенитна система "Форт" - военноморски аналог на С-300, е застъпил на бойно дежурство край бреговете на Латакия и е готов да унищожи всяка въздушна цел, потенциално опасна за руската авиация.

Руските отговорни представители са били уведомени през последните два месеца за пет случая на нарушения на въздушното пространство в района на турско-сирийската граница, посочва в."Миллиет". При тези разговори руснаците са поискали да бъде установена директна телефонна линия между щабовете на двете страни. След обявения от Русия пакет от мерки тази телефонна линия, която е била на път да бъде открита, няма да може да бъде установена.

Вестникът пише и че в отговор на вероятно агресивно поведение на Русия, на дневен ред е въпросът за увеличаване на броя на самолетите, участващи в операциите.

Сред възможните мерки, които биха могли да бъдат предприети, е намиращите се в турската военно-въздушна база Инджирлик американски самолети F-15С, способни да осигуряван въздушна защита, да участват във всички операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв велик израел бе болен мозък смешен ? Русия ще прегази всичко по пътя си !
91
3
 
13
 
! Отговори
крайната победа преди 8 години
Koйто служи на сатаната и духовното му изчадие антихриста,който чака другите да свършат пъклените му планове за да седне в Йерусалим и когото Исус Христос ГосподаБог ще унищожи с КРАЙНОТО РЕШЕНИЕ И ПОБЕДА НАД ЗЛОТО ,то такъв вика най-силно срещу Сирия и Русия-пречки пред сатаната и слугите му!
90
1
 
22
 
! Отговори
бе мен преди 8 години
До Анонименне ме интересува по кого гърмят кюрдите , въпроса е защо щатите дават чадър на турците да убиват кюрди на сирийска територия. нали уж само срещо идил трябва да се сражават!!! така те узаконяват един геноцид и престъпление....нито оон или друг международен орган не е разрешил операции срещу кюрдите
89
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 8 години
До АнонименПарцалът Дневник тесен за техната душа е, затова дращят и тук. Да не им отнемаме тази жалка и краткотрайна радост... повечето са провинциални пенсионери и безработни ***, едвам скърпващи двата края. Утре вятърът ще смени посоката и тези същите леки жени ще тръгнат хорово да хвалят Русия, както са правили допреди 25 години.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа. Сто махарабадуби пукат по пилота падащ с парашута. Алах е Велик. Нали!!!В долината на широките *** ще настане плач и скърцане със зъбки. Алах е Велик но не и за страхливата *** като тази която пука по безащитен човечец.
87
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ей страхливци Майдана иде към москва
86
5
 
7
 
! Отговори
7 преди 8 години
istinata e che Turcija otmisti za ubitite ,8 i 10 raneni Turci predi sedmica ,v Sirija , konvoi koito se dvijel kim Turcija ,KAKVO ochakvahte erdogan dagi pocherpili ,zashto ne govorite nisto ,za ubitite ne vinni hora ot russnacite v Sirija nisto ,kato ne razbirate nestata ,ne komentiraite za povetrenije na ustitevi
85
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Кажете ми това не е ли гавра... - Ердоган му е пределно ясно, че Русия не може без Турция и се изгаври с нея като и даде добър урок, защото е убеден, че последствия няма как да има...
84
7
 
10
 
! Отговори
GOLQM QRAK преди 8 години
ZA BALGARITE I RUSIA
83
3
 
19
 
! Отговори
ей страхливци преди 8 години
Когато Путин каза - Крим е наш, набързо цялата гейска маса се изпокри. Що не видяхме вашите измислени сили да натиснат Русия? Айде отговорете си на този въпрос сами и си лягайте, че мама ще ви се кара.
82
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 НОВИ Турски танка се равняват на 200 руски т 72 ки
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На терористичния режим на Турция един от многот в района на войни като ционисткия и уахабистките терористични режими нещо е обещано,което да ги накара да застанат срещу най-големия враг на тероризма Русия защото военен конфликт с Турция автоматически привиква другите от нато за разчистване пътя за Велик"Израел"
80
12
 
7
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Путин беснее , не толкова заради самолета а най вече защото фактите го свиха в кюшето и не можа да пусне номера , както при падналия украински самолет. Всичко е заснето и документирано а и единия пилот е пленен и вероятно ще изпее всичко . :)).
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До баси кюрдите гърмят и по асадисти не забравяй това
78
5
 
23
 
! Отговори
nvbfg преди 8 години
Каква турска армия, какви пет лева. Авиацията им залепна за земята, сложиха 20 танка на граница 400 км. Ф-15 щели да пазят - кого и от кого, някой да е спрял ракета за ПВО? Турция се оцапа кораво, въпросът е кой и спретна този номер. Сега хем нейните хора в Сирия вече са история, хем и отрязаха петрола по 15 долара барела, хем кюрдите ще получат самостоятелност. А над Сирия вече и пиле не може да прелети без разрешението на Русия.
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган си направи харакири. В дългосрочен план тази идиотщина е солена за Турция, и най вероятно военните използват случая да се отърват от Ердоган и ислямските му глупости.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно от цялата работа еднинствено че тия дразнители странджа шоп и подобни са турци или много им се ще да бъдат
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 109 армата не пали т 90 ПЕТ години се казваше Т72м2 та такивами ти неща руски гашник
74
1
 
17
 
! Отговори
баси преди 8 години
значи сега самолетите на щатите ще охраняват турските самолети докато бомбандират кюрдите на територията на сирия??? и от кога щатите се бият срещу независим кюрдистан...бе нали за независимо косово бомбандираха белград но сега за кюрдите не може и те да си имат държава. бе какви са тези двойни стандарти не разбирам....и какво прави ес в нато???
73
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Русия не само захапа здраво куката... - но и попадна във водовъртежа...