Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"

Анкара съзнателно води отношенията с Русия към задънена улица!
26 ное 2015 16:00, Елка Василева
276
Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Говорейки на церемония по връчване на акредитивни писма от нови посланици, той каза, че с такива действия Анкара съзнателно води към задънена улица отношенията с Русия.

Путин посочи, че станалото преди два дни в небето над Сирия противоречи на здравия смисъл и на международното право и повтори, че самолетът е бил свален над сирийска територия.

Той подчерта, че смята за "абсолютно необясними предателските удари в гърба от онези, които смятахме за партньори в борбата с тероризма".

Според руския президент възникването на групировката "Ислямска държава" е следствие от пасивността на редица страни и от тяхното покровителство над тероризма.

"Смятаме, че всякакви опити за оправдаване на тероризма, за покровителство над тероризма, следва да се разглеждат фактически като съучастие в терора, съучастие в престъпленията", подчерта Путин.

Той констатира, че "терористите, тяхната незаконна търговия с нефт, с хора, с наркотици, с произведения на изкуството, с оръжие, не само бяха прикривани и продължават да бъдат прикривани, но някои продължават да печелят от това и то печелят стотици милиони и милиарди долари".

Руският държавен глава изрази надежда, че "най-накрая ще бъде създадена действително широка международна коалиция, която да действа координирано, като единна мощна сила и, в частност, ще подкрепи действията на руските военни, осъществяващи успешни операции против терористичните групировки и структури в Сирия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно, ако в Руското въздушно пространство не навлязъл самолет на НАТО какво щеше да направи *** и щеше ли да се извини след това
35
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарушаваш постоянно чуждо пространство и чакаш извинение? Остава и Украйна да му се извини на тоя нагъл диктатор.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато турция нахлуе с войската си под предлог ,че защитава месните турци и отцепи половин България,тогава ще се почувствате предадени,спазарени и разочаровани от Русия,помнете ми думата,а Бойко остава все така скрит в Китай
33
1
 
23
 
! Отговори
! преди 8 години
Путин е последната преграда за падане на християнския свят ,Бог да те пази Путин!!!
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да чака.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте как се създава независим Кюрдиста,сега разбрахте ли как е създадена и България? Следва да им героизират 20,30 революционери и да обявят Русия за освободител,историята се повтаря,учете се.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nemoje da nari4a6 velika edna strana sled kato izbiva i arestuva 6 godi6ni deca ako OSMANLIQTA deystva6e taka bezmilostna nema6e da se razru6i
29
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Путин чака извинение от Турция" - Ама наистина ли?! Прав или седнал чака?! Боже, Боже... БГ журналистика като БГ политика и БГ отбрана...
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдистан ще е под влиянието на Русия,но,ще реагира ли Русия когато турските войници нахлуят в България и завземат територия ? Аз мисле не,ето за това ИДИЛ не е обявила война на България
27
1
 
28
 
! Отговори
Дежа вю преди 8 години
Историята винаги се повтаря. Когато стане напечено и някой трябва да свърши истинската работа, то това са руснаците. През Втората световна война Сталин изнесе цялата тежест а САЩ и Великобритания се включиха когато мачът беше вече свирен. Сега Западът отново очаква Путин да свърши съществената работа срещу ИДИЛ, а когато изходът е предрешен да се включи в овациите за победата ... следва нова "Ялта" и поредно разделяне на зони на влияние ... този път в Близкия Изток. Стар, проигран сценарий.
26
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
От Утре ще сеем ориз - защото Бойко се уверил с очите си - че китайският народ е гладен беден и скъсан - дори влаковете им са бавни едва с 420 км в час се движат ( MAGLEV) Спасителят Бойко ще уреди на китайският народ бързи кредити ДЖЕТ ИЗИ и всякакви банки - стига те да ипотекират земиците си ! Даже ще им помогне в затварянето на всякакви АЕЦ ТЕЦ ВЕЦ - и ще ги уреди доживотно с Зеленоскъпа енергия) Бойко ще помогне и на полиция и армия - като им осигури по един велосипед и без право на пенсия)
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това е нож в гърба ми." - каза удивен Путин на Ердоган."Не е нож." - възрази Ердоган и леко се изчерви."И не е в гърба ми." - съгласи се Путин и също се изчерви.
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя диктатор му остава още съвсем малко време.
23
7
 
2
 
! Отговори
ист преди 8 години
Руските самолети са несваляеми. Те сами могат да паднат, но не от американските трошки. Или ако им е свършил кюмюра.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turciq uvajava Rusiq no te izbivat tehnite sanarodnici ami sori gospoda matro6ki koga 6te zapo4vate da voyuvate sas armiq
21
1
 
2
 
! Отговори
действай преди 8 години
Мюфтията на Русия: Казах на Путин да анексира Израел и Сирия"Докато обсъждахме Сирия, предложих на Владимир Путин да постъпи с Израел така, както направи с Крим, но той отказа."Това заяви т Върховният мюфтия на Русия и председател на Централното духовно управление на мюсюлманите на Руската федерация.На конгрес на башкири в Уфа пред около 400 делегати и 200 гости думите на Талгат Таджуддин са били посрещнати със смях и аплодисменти, пише местно издание.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народна Република България и СССР, ВЕЧНА ДРУЖБА! АТАКА ПОБЕДА!
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Путин не търси извинение, а натисни копчето на атома и изпепели !
18
24
 
6
 
! Отговори
СССР2 ПРОДЪЛЖЕНИЕТО! преди 8 години
ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ВЪВ ТЕЗИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ГРАНИЦИ!!!ВЪВ УЧЕБНИЦИТЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ПИШЕ ПУТИН УНИЩОЖИ РУСИЯ ВСЯЧЕСКИ!!!!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
Този "хуманитарен конвой" бе на IHH Humanitarian Relief Foundation - същите дето са известни за пренасяне на оръжия... Опит за пробиване на блокада от Израел на Газа 2010 си е тяхната работа...