Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"

Анкара съзнателно води отношенията с Русия към задънена улица!
26 ное 2015 16:00, Елка Василева
276
Путин чака извинение от Турция за "ударите в гърба"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Говорейки на церемония по връчване на акредитивни писма от нови посланици, той каза, че с такива действия Анкара съзнателно води към задънена улица отношенията с Русия.

Путин посочи, че станалото преди два дни в небето над Сирия противоречи на здравия смисъл и на международното право и повтори, че самолетът е бил свален над сирийска територия.

Той подчерта, че смята за "абсолютно необясними предателските удари в гърба от онези, които смятахме за партньори в борбата с тероризма".

Според руския президент възникването на групировката "Ислямска държава" е следствие от пасивността на редица страни и от тяхното покровителство над тероризма.

"Смятаме, че всякакви опити за оправдаване на тероризма, за покровителство над тероризма, следва да се разглеждат фактически като съучастие в терора, съучастие в престъпленията", подчерта Путин.

Той констатира, че "терористите, тяхната незаконна търговия с нефт, с хора, с наркотици, с произведения на изкуството, с оръжие, не само бяха прикривани и продължават да бъдат прикривани, но някои продължават да печелят от това и то печелят стотици милиони и милиарди долари".

Руският държавен глава изрази надежда, че "най-накрая ще бъде създадена действително широка международна коалиция, която да действа координирано, като единна мощна сила и, в частност, ще подкрепи действията на руските военни, осъществяващи успешни операции против терористичните групировки и структури в Сирия".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
13
 
! Отговори
Син Хуа преди 8 години
А Генерал Бойко Борисов чака своя народ да се пренесе в Китай за да почне здраво работа по новата си държава.Китайското правителство ще отпусне на българите 30 хил кв километра за да си създадат нова държава .Това направи вашия генерал .
15
4
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
--Да живее Русия- Долу фесовете криещи се зад гърба на НАТО - и стрелящи без разрешението на НАТО !!! Давидоглу и всякакво ОГЛУ да ходи да сее тютюн и арпаджик - а не да убива бяла християнска раса която иска да спре ИД терора!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kravnite bratq pak 6te se zdobrqt
13
3
 
20
 
! Отговори
ИСУС Е ГОСПОД преди 8 години
ПУТИН ,НИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ И ТИ ЗНАЕШ ,ЧЕ СЕ РАЗЧИСТВА ТЕРЕНА ЗА АНТИХРИСТА,КОЙТО ДА ПОВЕДЕ СВЕТОВНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО ОТ ТРОНА СИ .ГОСПОД ДА ПАЗИ РУСИЯ ЗАЩИТНИЧКА НА ХРИСТИЯНСТВОТО И МЮСУЛМАНСКИЯ СВЯТ,КОЙТО НЯМА ДА ПРЕВИЕ КОЛЯНО ПРЕД ИЗБРАННИКА НА САТАНАТА-АНТИХРИСТА!
12
14
 
8
 
! Отговори
извини се бе преди 8 години
жужето ми прилича на един наш политик. Първо си търси шамарите , а след голямото молене като ги получи се прави на жертва..ха..ха
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САМО ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ УДРЯТ В ГРЪБ" - ГАДНИ, ПОДЛИ ТУРЦИ
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакал извинение.А какво би се случило акосамолета бе хамерикански?Сигурно ОбаматаИ той щеше да чака.Жалко за авиатора.Младчовек.Бог да го прости.
9
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНИ ЗА 21 ВЕК ПУТИН ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗТРЕБВА НАРОДА НА УКРАЙВА!!!-----------РУСКИ НАРОД ВЕЧЕ НЯМА ДАДЕ МУ СЕ ВРЕМЕ ДА СВАЛИ КАСАПСКОТО ДИКТАТОРЧЕ ТОЙ СИ ТРАЕ Е ЩОМ СИ ТРАЕ КРАЙ ВРЕМЕТО ИЗТЕЧЕ!!!СЛЕДВА ПЪЛЕН РАЗПАД НА РУСИЯ ПО ТЕРТИПА НА ЗАВЗЕТИЯ КРИМ ЩОМ ТАМ МОЖЕ И В РУСИЯ МОЖЕ!!!!!!!!
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз чакам извинение за изтрепаните ми роднини от ***. Чакам...
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неизвестен обект унижтожи турски "хуманитарен конвой" като уби 7 души и рани други 10... Конвоят е унижтожен
6
3
 
35
 
! Отговори
В очакване на Годо преди 8 години
Путин нищо не чака. Ердоган, Плевнелиев, Порошенко - тези са чакащите хора, най-вече за инструкции.
5
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ Е ПРЕД РАЗПАД!!!!!!!!!!СССР СЕ РАЗПАДНА ЗАРАДИ ПАРИ!!!!!!!СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С РУСИЯ СЕГА!!!!!!!!!!!!-----------НЕФТ ДОХОДИ НЯМА!~ ГАЗ СЛАБА РАБОТА!!!!!!! НЯМА ЗАЕМИ!!!!!!!! И ОГРОМНИ РАЗХОДИ ЗА ВОЙНИ В СИРИЯ И УКРАЙНА!!!!!!!------------РУСИЯ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ Е САМО СПОМЕН И ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НА ОБЛАСТИ И РЕПУБЛИКИ !!!!!!!!!!!!!!
4
7
 
11
 
! Отговори
ИСУС Е ГОСПОД преди 8 години
ПУТИН ,ОТ ЮДАТА ЕРДОГАН САМО ЦЕЛУВКАТА НА ЮДА МОЖЕШ ДА ПОЛУЧИШ!ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ ЗНАЕМ,ЧЕ АНТИХРИСТА ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ НО ИСУС ХРИСТОС ЩЕ УНИЩОЖИ ЗЛОТО!ПАЗЕТЕ СИ ГЪРБА ЗАЩОТО ДЕМОНИЧНО ОБСЕБЕНИТЕ СЛУГИ НА САТАНАТА ИСКАТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗА ДА УНИЩОЖАТ РУСИЯ И ХРИСТИЯНСТВОТО!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ela utre da udarim po edin 4ay i da uto4ni tvoq pilot za koy sluji6e na (cia ili mosad)
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако извинението върви без допълнителни ангажиментим, защо да не извинят
1
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ти на Украйна извини ли си бе, плешив гном?