Ръководството на Турция прекрачи границите!

Лавров: Анкара рискува да се окаже в тежка ситуация в региона!
Обновена: 27 ное 2015 17:25 | 27 ное 2015 17:22, Елка Василева
104
Ръководството на Турция прекрачи границите!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Турция рискува да се окаже в тежка ситуация в региона, а ръководството на тази страна прекрачи границите на допустимото, заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със сирийския си колега Уалид Муалем, предаде ТАСС.

"Смятам, че турското ръководство прекрачи границите на допустимото и рискува да постави Турция в тежка ситуация и от гледна точна на дългосрочните национални интереси, и от гледна точка на положението в региона", подчерта руският дипломат.

Още по темата

Той изрази пред Муалем искрената признателност на Москва за това, че сирийската армия е спасила единия от двамата пилоти на сваления от турската авиация руски боен самолет.

"Не мисля, че сега имаме основание да говорим подробно за оценките ни на турската провокация срещу нашия самолет, отбеляза министърът. Нашите оценки бяха изложени по най-подробния начин преди всичко от руския президент Владимир Путин", припомни Лавров.

За преговорите за намиране на изход от сирийската криза Лавров каза, че Русия ще настоява този политически процес да обхваща всички представители на сирийското общество и в рамките на него сирийците да определят сами своето бъдеще.

Сирийският външен министър Уалид Муалем каза, че атаката на Турция срещу руския самолет е безпрецедентен акт на агресия, предаде ТАСС.

Муалем изрази съболезнованията на Сирия към близките на убития руски пилот, както и на убития член на екипажа на руския хеликоптер, участвал в издирването на екипажа на руския изтребител-бомбардировач.

Муалем изрази съгласие с изказаната от руския президент Владимир Путин оценка, че подобни действия (свалянето на самолета) са удар в гърба.

Ние в продължение на пет години говорим, че Турция помага на терористите по идеологически причини и всеки ден в продължение на пет години ни нанася удар в гърбау каза Муалем.

Той заяви, че благодарение на руските въздушнокосмически сили сирийската армия е постигнала значителни успехи на терен в Сирия.

За кратко време руските сили успяха да постигнат 100 пъти повече, отколкото коалицията под ръководството на САЩ. Единственият резултат от действията на тази коалиция между впрочем беше разпространението в нашата страна на групировката "Ислямска държава", каза Муалем.

Той добави, че използва повода на срещата с Лавров, за да благодари на Путин за усилията в борбата с тероризма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля,че Чебурашка е просто един не.до.е.бан ***.дал....Досега не съм писал коментари,но този път не издържах
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старата техника на руснаците е виновна
56
1
 
20
 
! Отговори
Всеволод Мураховский преди 8 години
До Чебурашка Ти си антисъветист и престъпник реакционер . Такива при нас руснаците се смятат за предатели . Личи си колко си глупав който не си прави елементарна сметка за личността на Путин защото не той а ти си долно джудже а той няма да поплюва на Турция. Трябва и тука в България такива като тебе да ги сполети съдбата на турците и ислямистите защото ти освен турски гърбуз друго не си . Само че ще ти кажа само едно : Времето на антикомунистите и русофобите свърши идва сега нашето време пак .
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Erdogan nese zanimavay sas tazi manerka otkasni vsicki vraski zatvaray bosvora na juji i 4au
54
0
 
19
 
! Отговори
se преди 8 години
В основата на изострената ситуация си остава Америка.Тя със своята политика от деситилетия в този район скара съседи и разбуни огнището на гражданските войни.Сегашната ситуация ще влоши житието на два народа който не искат войни но политическите *** независимо от коя страна са правят всичко за лични облаги.Турция ще страда,Русия също няма да живее по леко но американците ше потриват ръце след като с политически демокрации скараха две големи сили.Разделяй и владей .. нали..Лукави американци
53
0
 
17
 
! Отговори
джона преди 8 години
Вестник Le Monde, публикува обширна статия за 2ма журналисти, от вестник Гумхуриет публикували материали за доставките на оръжие от турците за терористи в Сирия. Грози ги от 10 до 20 години затвор. Ето и заглавието на френски:En Turquie, 2 journalistes poursuivis pour des révélations sur des livraisons darmes aux rebelles syriens
52
23
 
3
 
! Отговори
чегевара преди 8 години
лавров е евреин,вербуван от американските служби
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, това ако те е професионален ***.. Та чак и снимка си сложил, ***.
50
2
 
22
 
! Отговори
Всеволод Мураховский преди 8 години
До Чебурашка Виждам от предишни коментари че си много *** щом обиждаш президента на свята Русия Владимир Путин като го норичаш московски диктатор - той московски пръв ръководител а не диктатор . Ти освен турско и антикомунистическо *** на американците друг не си . но руската армия ще разгоми всякакви изродливи илюзии на такива като тебе като навлезе в Турция и тогава явно ще ви хване психокризата.
49
4
 
31
 
! Отговори
Всеволод Мураховский преди 8 години
Руската армия ще навлезе в Турция и ще я унищожи. Ще бъде поставена на колене за 3 часа Турция. И ще се откажат западните страхливи плъхове завинаги от опити за преврат срещу законния президент на Сирия Башар Асад
48
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руска техника, ни приема, ни предава. Руски специалисти, запознати с радиото R-862M VHF, разположено на Су-24М, заявяват, че този модел изисква превключване на допълнителен режим на работа на приемника, за да се получи информация по канал за спешни ситуации в диапазон ултрависоки честоти (UHF) и високи честоти (VHF).
47
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко седмици египетски терористи-изпълнители на ЦРУ поставиха бомба и взривиха руски пътнически самолет. Всички на борда загинаха ...Поредното престъпление организирано и финансирано от САЩ!
46
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В своих воспоминаниях пилот перехватчика Геннадий Осипович отмечает,что он не пытался связаться с самолтом по радио-это требовало перехода на другую частоту.Лтчик признался, что не смог идентифицировать самолт-нарушитель. Мы не изучаем гражданские машины иностранных компаний.И все поверили, что он не смог идентифицировать самолет нарушитель.Получается, что Верим когда это выгодно и не верим когда это выгодно Четете,ватенки !Руснаците дълго лъгаха, че самолетът завил в неизвестна посока.
45
0
 
26
 
! Отговори
Друг анонимен преди 8 години
Мин. година украински неофашисти, спонсорирани и най-вече КОМАНДВАНИ от САЩ свалиха малайзииски пътнически самолет с 267души на борда над Украйна. Всички загинаха!Целта беше да обвинят Русия за това престъпление. Последвалото резследване от страна на холандски следователи (повечето загинали бяха холандски граждани) недвусмислено доказа кой и откъде е изстреляна ракетата свалила самолета!Сащите потриваха ръчички в началото и си изядоха опашата от яд в края!Сега ще бъде същото!!!
44
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През септември 1983г. руски изтребител свали южнокорейски самолет над Сахалин.Загинаха 270 човека. Пилотът Г. Осипович си спомня,че дори не се е опитал да се свърже със самолета и не го е идентифицирал.Трябвало е да се смени честотата на радара.И всички руснаци му вярваха.Сега същото.Пилотът на СУ-24М не бил предупреден?! Радиото R-862M VHF, разположено на Су-24М, изисква превключване на допълнителен режим на приемника, за да се получи информация по канал за тревога. Руска техника....Или лъжа.
43
1
 
17
 
! Отговори
USambs до Чебурашка преди 8 години
Агент ЧебурТашак - не си губете времето да отговаряте на разни провокатори!Атакувайте по-агресивно, повикайте си сюъзници ако щете, че останахте малцинство тук! Така няма да си заработите $!!Хайде всички еврогейове и евролесбоси, барабар с косматите женки на дружен отпор срещу Путин!!Това е лично нареждане от Макак Обанго!
42
0
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 56Чебурашке, Путин вече прави разлика между опозиция и ИД. Просто не оприличава всеки турски изтребител в Сирия като съюзник , а КАТО ВРАГ! Тепърва ще говорим за съююзници!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СоросоидТи ги затапи всичките бе братче , браво, сега ще те заринат как Турция ще фалира като Русия и как руското оръжие е най страховитото
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен52 точно дъщерята на Сергей Лавров е в капана за балъци, а зимата ви казах че Сергей Лавров и другите от руския елит са балъци да си пращат децата там
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТя не знае руски екатерина лаврова, какво ще прави в Москва ? Ще продължи да учи в американския университет ли ?