Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!

Владимир Путин: Няма да им се размине само с доматите
Обновена: 3 дек 2015 13:05 | 3 дек 2015 12:30, Елка Василева
428
Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Турция ще съжалява "многократно" за това, че е свалила руския бомбардировач близо до сирийско-турската граница, заяви руският президент Владимир Путин, като добави, че Москва няма да игнорира "подпомагането на терористи" от Анкара, предаде Ройтерс.

Вероятно само Аллах знае защо направиха това, може би Аллах е решил да накаже властите в Турция, лишавайки ги от разсъдък, каза руският президент в годишното си послание към двете камари на руския парламент .

Путин обвини Анкара, че подкрепя терористите, но смята турския народ за приятелски.

"Знаем кой в Турция си пълни джобовете и позволява на терористите да извличат печалба", каза руският президент. „Турският народ обаче е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция имаме много отдавнашни и надеждни приятели. Подчертавам, че ние не слагаме знак за равенство между тях и частта от днешната управляваща върхушка, която нови пряка отговорност за смъртта на нашите военнослужещи в Сирия", каза руският лидер.

Още по темата

Путин подчерта, че Русия не се готви и няма да дрънка с оръжие. Той заяви, че Русия няма да използва сила в отговор на атаката на турските ВВС срещу руския Су-24, но и няма да се спре само с икономическите ограничителни мерки.

"Не се готвим и няма да дрънкаме с оръжие. Но ако някой си мисли, че, извършвайки подло военно престъпление, убийство на наши хора, ще им се размине само с доматите или някакви ограничения в строителния и други отрасли, то те дълбоко се заблуждават", допълни Путин.

Ние още веднъж ще напомним за това, което те направиха и те още много пъти ще съжаляват за направеното. Ние знаем какво трябва да направим, каза руският лидер.

В забележка, ясно насочена към Запада, Путин изтъкна, че страните "не трябва да прилагат двойни стандарти за тероризма" или да използват терористични групи за собствените си нужди.

Путин изрази увереност, че е невъзможно силите на една единствена страна да победят. Той посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

Заплахата от тероризма нараства. Все още не е решен проблемът в Афганистан. Ситуацията в тази страна е тревожна и не вдъхва оптимизъм. А неотдавна устойчиви и между другото доста благополучни страни от Близкия изток и Северна Африка - Ирак, Либия и Сирия - се превърнаха в зона на хаос и на анархия, от които идва заплахата за целия свят, каза руският президент.

Путин подчерта, че борбата с тероризма е борба за свобода, правда и справедливост, за живота на хората и за бъдещето на цялата цивилизация. Русия знае какво е агресията на международния тероризъм, отбеляза нейният президент и посочи, че в средата на 90-те години на миналия век страната му и гражданите й са преживели тежки терористични атаки. Необходими бяха близо почти 10 години, за да се пречупи гръбнакът на престъпниците, обърна внимание Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че е необходим единен международен фронт в борбата с тероризма.

Трябва да забравим за всички спорове и разногласия и да създадем един мощен юмрук, един общ антитерористичен фронт, който да действа на основата на международното право и под егидата на ООН, призова той.

Путин каза, че онези, които са забъркали кашата в Близкия изток, са открили пътя за терористите.

Както е известно, "някои искаха да сменят неугодни за тях режими и грубо да наложат своите правила", отбеляза руският президент. В резултат на това какво стана? Забъркаха каша, разрушиха държавността, насъскаха хората едни срещу други, а после просто, както се казва у нас в Русия, си измиха ръцете и проправиха пътя за радикалите, екстремистите и терористите, констатира Путин.

Путин започна тазгодишното си послание към руския парламент с едноминутно мълчание в памет на руските военни, загинали в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
15
 
5
 
! Отговори
До 327 Анонимен преди 8 години
До АнонименА нато все едно че няма хиляди ядрени глави и не може да изстрие Русияот лицето на земята, това не е моето мнение а факт поради който след като свалиха несваляемия СУ от космическитесили на русия путин се моли за извинение, крие се в кенефите да не получи още една заплаха от рода на не си играй с огъня че пак ще се опариш, какво друго може да направи ? Визи за туристите ? Да им забрани да почиват в Турция?
256
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nay me e yad,4e ne svaliha i vtoriya samolet...Turcite sa ludi hora,nacionalisti
255
2
 
5
 
! Отговори
anrydisappear преди 8 години
Направо да се почват тези двамата,пък гледаш и щатите поизядат и те някой друг кютек
254
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е време веднъж да профитира от създалата се ситуация. Да запълни дупките от спряния турски внос, да задейства и вкара в сила южен поток... Българските пристанища да са готови да приемат руски стоки и да ги извозват те, ако Турция в случай на затваряне на Босфора. Турците голям проблем си докараха, може да са купили колкото си искат въоръжение от янките и да имат голяма армия, но ид.иотите сякаш забравят че Русия има хиляди ядрени глави да затрият Турция от лицето на земята, при нужда.
253
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия така напада Османците 1878 година , през предупреждения , Путин си го отнесе
252
4
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До Анонимендо 320 За кубинците-ясно,ама как украинците доплуват до Америка с надуваеми лодки не мога да разбера???? (хи-хи)
251
8
 
39
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
След като Сирия и Ирак са осакатени държави,Путин трябва да подкрепи кюрдските партизани и създаването на Кюрдистан. Турция да му мисли. Кюрдите са 35 милиона. Заслужават държава.
250
5
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Турция ще си получи каквото и се полага-рано или късно(не много късно)!Което е добре за нас,общо взето-прекалено много започна да поглежда насам.Една Кюрдска държава "добре" ще им се отрази.....
249
3
 
29
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Браво на Русия!Кучетата нека си лаят, Русия си върви и ще се справи, както винаги.А ние ще си превеждаме "Аллах акбар" като "Велик е Господ"
248
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 319 ами питай украинците и кубинците преплуват до Флорида в надуваеми лодки , защо така бягат от руската демокрация, кандидати за руската демокрация няма нито за брикс нито за евразийския съюз, а кой бяга от собственото си Добро тъпариш
247
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 309 317Ако фашисткият режим в Украйна за тебе е демокрация горещо ти препоръчвам да му се насладиш лично. А за американска демокрация говори на някои абдали. Тя съществува само за американски граждани, а другите се радват само на сладки приказки...
246
9
 
2
 
! Отговори
siko преди 8 години
erdo mnogo yasno go kaza nedeyte dasi igrayete sas ogania
245
15
 
4
 
! Отговори
До 309 преди 8 години
До Шаран_БГАмериканската демокрация видима в западна Европа, Англия, Австралия, Южна Корея , Япония, Дубай...руската демокрация видима в Латинска Америка, Сирия, Северна Корея...Украйна и Куба вече се освободиха от руско робство
244
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тя313 бежанските вълна от сирийците дойде веднага след обаждането но Путин по телефона до Асад след като ЕС въведе санкции срещу Русия, проблемите на ЕС и НАТО са празни за руснаците тъпариш
243
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази медия, която гледаш явно е съставена от хидроинженери и кабелджии само не и от обективни журналисти понеже няма такова животно като обективен журналист и медия.. дори да има журналисти, които имат кауза , то те са мачкани и заплашвани. Не ме наричай другарю.. детството ми е минало след 90те. Така че това обръщение си го запаси за наборите. :)
242
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз другарю гледам телевизия в която журналистите поднасят информацията обективно и не вземат страна . Което.между другото е основен принцип и първо правило е журналистиката ,другото другарю се казва пропаганда . А да и да незабравя тероризма си е свое роду комунизъм
241
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти коя телевизия гледаш, бтв, много обективно няма що. Приемете , че някои се мъчат да разсъждават и не приемат сдъвкани заключения на платени журналисти.
240
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю 308 престани да гледаш алфа че от тази телевизия на съветската истина чисто ще откачиш
239
5
 
26
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Сваленият самолет су24 свали маските на много държавни глави. Меркел се показа като пълна ханъма. Ердоган като подло мекотело. САЩ подмолни янки. България като помиярче , което свило опашка и чака Обонго да го ритне отзад, за да излае ''нещо''. Единствените които казват в очите на к...вата Европа и САЩ са Русия, те са в коалиция с/у Русия.. а терористите са часрни войки, които мародерстват из поставени на мушка държави от САЩ.
238
3
 
22
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Демокрация по нормите на САЩ - това са само кръв и сълзи. Такава демокрация налага чичо Сам, при която да може да взема националните богатства на съответната страна. А че там гинели хора, човеци, млади, стари, жени, деца -- пука им, че им дреме. Всяка мощна и голяма държава си преследва алчните егоистични цели, но това което правят Щатите, не е на добро Ако не стоят здраво зад гърба на Турция, щяха ли комшиите да съборят руския самолет? Едва ли......