Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!

Владимир Путин: Няма да им се размине само с доматите
Обновена: 3 дек 2015 13:05 | 3 дек 2015 12:30, Елка Василева
428
Турция ще съжалява за сваления руски самолет. Многократно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Турция ще съжалява "многократно" за това, че е свалила руския бомбардировач близо до сирийско-турската граница, заяви руският президент Владимир Путин, като добави, че Москва няма да игнорира "подпомагането на терористи" от Анкара, предаде Ройтерс.

Вероятно само Аллах знае защо направиха това, може би Аллах е решил да накаже властите в Турция, лишавайки ги от разсъдък, каза руският президент в годишното си послание към двете камари на руския парламент .

Путин обвини Анкара, че подкрепя терористите, но смята турския народ за приятелски.

"Знаем кой в Турция си пълни джобовете и позволява на терористите да извличат печалба", каза руският президент. „Турският народ обаче е добър, трудолюбив и талантлив. В Турция имаме много отдавнашни и надеждни приятели. Подчертавам, че ние не слагаме знак за равенство между тях и частта от днешната управляваща върхушка, която нови пряка отговорност за смъртта на нашите военнослужещи в Сирия", каза руският лидер.

Още по темата

Путин подчерта, че Русия не се готви и няма да дрънка с оръжие. Той заяви, че Русия няма да използва сила в отговор на атаката на турските ВВС срещу руския Су-24, но и няма да се спре само с икономическите ограничителни мерки.

"Не се готвим и няма да дрънкаме с оръжие. Но ако някой си мисли, че, извършвайки подло военно престъпление, убийство на наши хора, ще им се размине само с доматите или някакви ограничения в строителния и други отрасли, то те дълбоко се заблуждават", допълни Путин.

Ние още веднъж ще напомним за това, което те направиха и те още много пъти ще съжаляват за направеното. Ние знаем какво трябва да направим, каза руският лидер.

В забележка, ясно насочена към Запада, Путин изтъкна, че страните "не трябва да прилагат двойни стандарти за тероризма" или да използват терористични групи за собствените си нужди.

Путин изрази увереност, че е невъзможно силите на една единствена страна да победят. Той посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

Заплахата от тероризма нараства. Все още не е решен проблемът в Афганистан. Ситуацията в тази страна е тревожна и не вдъхва оптимизъм. А неотдавна устойчиви и между другото доста благополучни страни от Близкия изток и Северна Африка - Ирак, Либия и Сирия - се превърнаха в зона на хаос и на анархия, от които идва заплахата за целия свят, каза руският президент.

Путин подчерта, че борбата с тероризма е борба за свобода, правда и справедливост, за живота на хората и за бъдещето на цялата цивилизация. Русия знае какво е агресията на международния тероризъм, отбеляза нейният президент и посочи, че в средата на 90-те години на миналия век страната му и гражданите й са преживели тежки терористични атаки. Необходими бяха близо почти 10 години, за да се пречупи гръбнакът на престъпниците, обърна внимание Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че е необходим единен международен фронт в борбата с тероризма.

Трябва да забравим за всички спорове и разногласия и да създадем един мощен юмрук, един общ антитерористичен фронт, който да действа на основата на международното право и под егидата на ООН, призова той.

Путин каза, че онези, които са забъркали кашата в Близкия изток, са открили пътя за терористите.

Както е известно, "някои искаха да сменят неугодни за тях режими и грубо да наложат своите правила", отбеляза руският президент. В резултат на това какво стана? Забъркаха каша, разрушиха държавността, насъскаха хората едни срещу други, а после просто, както се казва у нас в Русия, си измиха ръцете и проправиха пътя за радикалите, екстремистите и терористите, констатира Путин.

Путин започна тазгодишното си послание към руския парламент с едноминутно мълчание в памет на руските военни, загинали в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 306 :Не на всякьде може да вирее демокрацията и свободата-поне не в този вид,има дьржави с много различни култура ,религия и етноси, там демокрацията не работи.Примери за това има много
236
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм комунист ,аз не съм терорист аз съм просто човек и като такъв имам право да живея свободен . Защото другари свободата която вие не разбирате и ненавиждате е човешко право . И като такев мекота да си представя да живея отново в държава в която някаква си сополив вожд да ми казва какви домати да ям и къде да ходя на почивка . Но понеже другари вие не сте . Х . О . Р . А и не сте свободни марш в ссср
235
27
 
8
 
! Отговори
Xa Xa Xa Xa преди 8 години
Няма да им се размине само с доматите, ей путio крий се по кенефите че ставаш още по смешен, какво друго бе *** ? Ще се заяждаш с шофьори на триове ли ? Или ще забрани на руснаците да почиват в Турция след края на сезона ли ? Те руснаците догодина на дали ще имат пари за почивка в чужбина и къде да почиват, в Египет не става вече, в Турция също, в ЕС скъпо, в крим няма ток...що за пародия е този лиLiпут
234
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю атакист ли си комунист ли си какъвто си там . Къде ги видя тия 90% дето подкрепят големия малак комунист от кремъл къде са та вие със голям зор зорлем ,3% нямате при това от зор пръднахте та щяхте и да се наакате
233
19
 
7
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Ще плаща руският народ!Скъпи храни,често липса на цитроси,ниско качество.При цена 1 кило рубли за 1 долар.Това се получава.И газ за пиене на корем,
232
6
 
26
 
! Отговори
езичник преди 8 години
гледам и турците почнали да пишат на кирилица. най-вероятно за да не се разбере какви са тия дето плюят по путин, в когото на запад виждат защитник на християнството като цяло. а за турция мога да кажа следното : ум царува, ум робува, Ум Патки Пасе!
231
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, че дедо господ е Българин, че можеше сега да сме в положението на турция! При всичките команди от американското посолство за свалянето на руския хуманитарен кордон, ако тиквата се беше подчинил, сега щеше да ни са едикаквоси майката!
230
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Путин,...покажи им на тези леваци ,че няма шега .....
229
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин трябва да разбере, че 90% от Българския народ се разграничава от управляващите го и иска добри взаимоотношения с Русия.И това ще стане, когато очистим плювньо, бидона и останалите Българоубийци!
228
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е мъж с топки, за разлика от нашите кастрати!Яловите напъни на тиквените плюнки тук са жалки.Лилипут-милипут-мъж с топки е!Тиквеният ви вожд не е лилипут. Голям е като бидон с фекал.ии и абсолютен кастрат.
227
45
 
10
 
! Отговори
хх преди 8 години
С това сваляне на руския самолет нещата в Сирия се промениха значително.Турция съвсем ясно показа че няма да търпи руския тероризъм близо до своите граници.Като им се иска да бомбардират, имат си територии в сибир, да бомбардират там.Късото кагебейче беше здраво наритано и вече седмица лае и *** като бясно.
226
6
 
3
 
! Отговори
влак софия-пекин преди 8 години
До Анонимен 277мечти....мечти.....
225
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kакво ще кажете другарю Путин за сваления граждански южно корейски самолет над Владивосток от вашата противовъздушна отбрана? Сега ви боли, но тогава не ви болеше за стотиците загинали. Хайде да не говорим за самолета над Украйна.
224
3
 
55
 
! Отговори
за съжаление преди 8 години
Християнството напуска Европа окончателно .Навсякъде се говори само за ислям ,ислямизъм ,ИДИЛ,Аллах .Християнството отива в Африка по знайни причини - там са бедни и онеправдани ,а тук са продажни -до един .
223
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само се чудя кога авторите из тия мизерни сайтове ще спрат да си измислят разни истории и да подклаждат изкуствена омраза?
222
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Съществува ли тектонично оръжие?
221
1
 
7
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 268За "велик турски народ" ... Ти си "изгубен в превода", това си е намек - отговор на Сталин срещу статия на Эренбург - "Айде да избием германците докрак".. " не воюваме срещу гермаския народ, итн.".. Превода на български - "ако стане нещо, няма да избием цяла Турция, ще има живи"
220
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 266"Това не е вярно. Такъв газопровод никога не е бил планиран от Сирия..."Абсолютно!(По грешка натиснах надолу на това мнение, за което се извинявам. Още не съм пил кафе днеска... :)
219
20
 
2
 
! Отговори
Иран контри преди 8 години
Путин е шиит и воюва срещу Абасидския халифат на ИДИЛ (сунити)Към ИДИЛ са Турция и Обама също сунити . Навсякъде разлома вече не е християнство ислям, а сунити срещу шиити .Това чака и Европа. Папата се прави на луд и обикаля африка и търси новия папа сред ***.
218
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на тая реч, като доказателство колко го е яд на Турция, ако можеше Путин да се хапне от зад, там на трибуната .... щеше да го направи !!!