Бежанци в Германия с паспорти като на камикадзета?

Според германско издание властите са изгубили следите им
Обновена: 22 дек 2015 19:00 | 22 дек 2015 19:00,
16
Бежанци в Германия с паспорти като на камикадзета?
Снимка: архив Reuters

Около дузина мигранти в Германия разполагат с подправени сирийски паспорти, като тези на двама от камикадзетата от атентатите в Париж, за които пое отговорност групировката "Ислямска държава", съобщи германският вестник "Билд". Информацията обаче не е потвърдена от германските власти, предаде Франс прес.

Тези сирийски паспорти, представени от "около дузина бежанци", имат "същите характеристики" като тези на двамата атентатори самоубийци от атентатите от 13 ноември, посочва таблоидът, позовавайки се на източници "от правителствените среди".

Още по темата

Вероятно става въпрос за истински паспорти, откраднати през 2013 г. в Ракка (бастион на джихадистката групировка в Северна Сирия), които впоследствие са били подправени.

Според "Билд" германските власти са изгубили следите на тези бежанци, които са представили фалшиви паспорти на влизане в Германия преди парижките атентати. Властите не са взели пръстови отпечатъци на бежанците, но са запазили копия от паспортите им.

Германското министерство на вътрешните работи отказа да коментира твърденията, но подчерта, че е наясно за опасността от използването на фалшифицирани сирийски паспорти, пише БТА.

"Предвид настоящия миграционен поток към Германия, не можем да изключим възможността сред бежанците да има и хора от престъпните среди, военнопрестъпници, членове на терористични организации или лица с екстремистки разбирания", обясни за АФП говорителят на вътрешното министерство Йоханес Димрот.

В неделя германският в. "Велт" съобщи, цитирайки западни разузнавателни служби, че "Ислямска държава" се е сдобила в Сирия, Ирак и Либия "с десетки хиляди" празни паспорти, които биха могли да се използват от псевдобежанци, за да влязат в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците и другите предателски държави включително и нашето правителство,ще сърбат супата.....сами си копаят гробовете.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете меркелица да си ги издирва - нали ги покани1
9
0
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Е...ако доходите са под 500 000 евро на година, пак има мерки.Над тази сума, има мерки, ама са доста смекчени. Ако си в някоя партия и имаш добър адвокат- съвсем без мерки ще се разминеш. Мерки....Канцлеристката наруши за един ден 3 закона, дето самата тя ги е подписвала и кво? Какви бяха мерките? Не знаехме ние, глупаците, колко си беше добре през социализъмът. Хак ни е сега. Мерцедеси ни се искаше да караме. Хак ни е! Сега като пуснем клима-та и на *** мирише. Да лапаме домати от найлон.
8
2
 
12
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Да не се притесняват за тези , чиито следи са изгубили ...........на Коледа ще ги усетят !
7
0
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Мерки има в Германия само ако не си платиш за лъжливата телевизия, или ако се изплюеш на улицата. 1. Мерки има само за хората които ПРИТЕЖАВАТ нещо, което може да им се вземе.2. Мерки има само за коренното население.3. Мерки има само за изповядващите християнска религия4. Мерки има само за разбиращите езика5. Мерки има само за тези, които плащат данъци и спазват законите.6. Мерки има само срещу белите хора (Срещу черните е расизъм)Мерки му се приискали на 2, че пак да го отнесем....
6
0
 
7
 
! Отговори
Редактор преди 8 години
"Бежанци" в Германия с паспорти на камикадзета.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно на всеки 50 г. в Германия най-силната държава в Европа се явява лидер който иска да я затрие .
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАМИКАДЗЕТА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАЩОТО СА СТРАХЛИВИ,А ЧЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ ТО Е ЯСНО.
3
0
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Дузина е числото 12, нали така? А колко е дузина х 50 000 или х 100 000. Тея от БИЛД пак ни приспиват. Да спинкаме спокойно и хич да не му мислим. Мама Меркел ни пази! И ци-ца ще ни даде да си цокнем, ако е нужно. Само да не се пробуждаме. Те от полицията си признават, че не знаят 500 000 изобщо къде са, а БИЛД ни приспиват с 12. BILD war dabei!
2
0
 
25
 
! Отговори
КЪДЕ СА МЕРКИТЕ преди 8 години
Е добре де , а къде са мерките? Продължавате да седите с отворени крака , нагъзени , приемащи още черен ислямизиран ***. Къде са мерките? КЪДЕ СА МЕРКИТЕ БЕ ???
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха добро утро