Ким Чен Ун разпореди: Ядреното оръжие в готовност!

Заповедтта му идва след новите строги санкции на ООН
Обновена: 4 мар 2016 08:04 | 4 мар 2016 08:00,
80
Ким Чен Ун разпореди: Ядреното оръжие в готовност!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наредил ядреният арсенал на страната да бъде приведен в режим на готовност за превантивна употреба "по всяко време", в очаквано развихряне на реториката след приемането от Съвета за сигурност на ООН на нови строги санкции срещу Пхенян.

"Ние винаги трябва да сме готови да изстреляме нашите ядрени бойни глави по всяко време", заявил Ким Чен Ун, цитиран от официалната информационна агенция на Северна Корея KCNA.

Още по темата

Ким също така предупредил, че ситуацията на разделения Корейски полуостров е станала толкова опасна, че Северът трябва да промени своята военна стратегия към готовност за "превантивна атака".

Веднага след това Министерството на отбраната на САЩ призова Пхенян да се въздържа от провокативни действия, които могат да доведат до нарастване на напрежението.

Бил Ърбан, говорител на Пентагона, съобщи че ръководството на американските въоръжени сили знае за изявленията на Ким.

"Следим внимателно ситуацията на Корейския полуостров заедно с нашите регионални съюзници", добави той.

Ърбан призова Северна Корея вместо провокативни действия "да се фокусира върху изпълнението на международните си задължения и ангажименти".

"Анализът на американското правителство не се е променил. Не сме видели Северна Корея да показва способност да миниатюризира ядрена бойна глава и да я инсталира на балистична ракета", заявява представител на американските въоръжени сили, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
21
 
! Отговори
Параноя преди 8 години
Тлъстото момче е христоматиен пример докъде може да стигне един диктатор!Народът му изнемогва,а той живее с параноичните идеи че може да контролирасветовната политика.Дори и Китай(основният му поддръжник)го осъжда.Рано иликъсно хората в СК ще разберат,че има и друг начин на живот(завесата ще падне),и тогава ще му търсят отговорност за профуканите за оръжия милиарди.Акоизучаваше история,щеше да разбере причината за краха на СССР и свет.соц.система и че той бодро води народа си натам.
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МРАВКАс толкоз едър шрифт ли ти написаха листчето от руското посолство или това са ти възможностите?
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДИСАГИТЕЕто това е началникначалник, ама се крие да не го видят батковците и да го опляскат. А *** му се радват.
41
7
 
25
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Ето това е началник !!Каквото реши това прави ,не цепи басма на говедата от ФАЩ!!!
40
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този е пич и не му пука от нищо
39
2
 
22
 
! Отговори
ZFix преди 8 години
Гледам и се чудя, този може ли да направи клек до долу.При това на всички снимки които съм виждал е на фона на хорица които му се нанасят няколко пъти на ширина.
38
5
 
26
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
Ще изстрелят една и после к'во? Северна Корея ще се превърне в радио-активно поле.
37
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я колко мераклии за северно корейци! Ами хайде, купвайте билетите и отлитайте, щом там всичко е цъфнало и вързало, да се кланяте на Кимчо.
36
8
 
23
 
! Отговори
Колио преди 8 години
В света има точно 5 дьржави които могат да изтрелят нещо в космоса русия,китай,индия сащ,северна корея.между тях не е нито една държава от ЕС май технологично са пред южняците а за нас са си направо в космоса.Земеделската им продукция не е ГМО здравеопазването не е курумпирано такаче не е сигурно кьде се живее по добре там или тук.
35
11
 
32
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Дано скоро САЩ да са по зле от Сомалия ! Тази измислена раса е дявол облечен в костюм и говорещ на вие !
34
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето пишат глупостите че в Северна Корея имало глад да вземат да прочетат статия в Нешънъл Джиографик озаглавена "Гладуващата Америка" Не знам как при тази цензура и в това пропагандно списание се е промъкнало такова признание от самите американци, които си признават че 14-17% от населението на САЩ гладува. Бях много изненадан.
33
11
 
19
 
! Отговори
Амбасадор преди 8 години
България и КНДР имат дипломатически отношения. Поради това няма съмнение, че Ким Чен Ун е изпратил поздравителна телеграма по случай Националния ни празник Трети Март до свой български колега. Вместо да премълчават този факт, добре е българските медии да уточнят до кого от колегите на Ким е адресирана телеграмата - до държавния глава Росен Плевнелиев или до първия ръководител на управляващата в България партия ГЕРБ д-р Бойко Методиев Борисов.
32
4
 
22
 
! Отговори
Shark преди 8 години
И тоя го хапе щъркела. Само не мога да проумея народа на Северна Корея толкова ли е оглупял и наистина ли им врява на тези ***, които живеят охолно, а те гладуват.
31
7
 
22
 
! Отговори
До чон преди 8 години
Санкциите с/у Иран паднаха, за да може Иран да залее света с петрол и да поставят Русия на колене, което и става. Докато тоя севернокорейски ***, дето няма 5 ст. да пръдне, не представлява никакъв интерес за цивилизования свят. Рано или късно целият Корейски п-в ще бъде капиталистически.
30
4
 
20
 
! Отговори
Помните 1953г.!!! преди 8 години
Накрая Ким като изтреска некоя държава ще видите... Тогава... Тия са по- страшни и от джихадистити..
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само голямата зелка на Празчо Ким може да роди такива велики глупости!
28
0
 
21
 
! Отговори
чон преди 8 години
Никой не може да пипне СК,затова са и тези санкции които ще паднат както паднаха санкциите срещу Иран.
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВескоНаистина ли мислите че има дори 1% шанс, някоя ракета да достигне до америка?Ако да, то вие сте толкова зке колкото шишкотоЗатова ли кюнецо така се насмита от Ким, щото няма и 1% шанс?
26
2
 
16
 
! Отговори
до Хей Комунета преди 8 години
Дървите ли го при такива новини?при теб отдавна е омекнал, а?
25
5
 
19
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Наистина ли мислите че има дори 1% шанс, някоя ракета да достигне до америка?Ако да, то вие сте толкова зке колкото шишкото