Путин нареди: Руските военни се изтеглят от Сирия

Изпълнени били до голяма степен целите в Сирия, обясни той
14 мар 2016 21:03,
704
Путин нареди: Руските военни се изтеглят от Сирия
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин нареди от утре, 15 март, да започне изтегляне на основната част от руските военни от Сирия, предадоха световните агенции.

Кремъл поясни, че решението за изтеглянето е било съгласувано със сирийския президент Башар Асад в телефонен разговор между него и Путин. В изявление на Кремъл по повод разпореждането на Путин се посочва, че президентите на Русия и на Сирия Владимир Путин и Башар Асад са съгласували да се осъществи изтеглянето на основната част на военнокосмическите сили на Руската Федерация, намиращи се в Сирия.

Путин заяви, че се надява, че изтеглянето на по-голямата част от руските военни от Сирия ще бъде стимул за намирането на политическо решение на сирийския конфликт.

Руският президент подчерта, че руските сили са изпълнили до голяма степен целите, които са си поставили в Сирия и затова е наредил изтеглянето. Той похвали руските военни в Сирия за проявения професионализъм при изпълнението на поставените им задачи. Според Путин руските военни в Сирия са създали условията за мирния процес в страната.

Президентът поясни, че част от оставащите в Сирия руски военни ще контролират спазването на прекратяването на огъня. Той каза, че руската военноморска база в Тартус и руската военновъздушна база в Хмеймим ще продължат да работят както преди започването на руската операция в Сирия.

Руският министър на отбраната Шойгу поясни по повод думите на Путин, че руските сили в Сирия са изпълнили до голяма степен набелязаните задачи, че те са успели да унищожат в Сирия над 2000 терористи, дошли да се сражават там от Русия. Сред тях е имало и 17 полеви командири.

Путин пък каза, че е поръчал също така на руския външен министър Сергей Лавров да засили руската роля в организирането на мирния процес в Сирия. Самият Лавров каза, че започналите днес в Женева преговори за Сирия не са лесни.

По повод обявеното изтегляне сирийският президент Асад е благодарил в телефонния разговор с Путин за свършеното от руските военни в Сирия, за оказаната от тях помощ в борбата с тероризма, както и за оказаната хуманитарна помощ от Русия на сирийския народ.

Асад е изразил надежда, че преговорите в Женева ще доведат до конкретни резултати.

По повод нареденото от Путин изтегляне от Сирия говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че САЩ на настоящия етап не могат да правят прогнози как то ще повлияе на преговорите за уреждане на сирийската криза.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Лесна работасмашно!!!
247
0
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Малко ще се повторя в анализа, но е нужно - този ход е " с един куршум, два заека" - единият - по дабре да се разберат сирийците без някои да им виси над главата, а вторият - май шокошенко и харемаджията нещо са решили да правят едновременно, та, я по добре МЕЧКАТА да ги посрещне от собствената бърлога и вече свежа а не сънлива.
246
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Лесна работаВ каспаров точка ру е обяснено защо путин се уплаши
245
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ако не греша русофилите ни набиваха в главите че Путин отиде в сирия да победи над ИДИЛ и да отмъсти за руския пътнически самолет за санкт петербург свален от ИДИЛ над Египет?
244
3
 
11
 
! Отговори
man преди 8 години
Живял съм 4 години като дете в Сирия, баща ми бачкаше в електроцентрала в Баниас, до Латакия. Беше по времето на бащата на Асад (Хафес), ранните ''80. Беше спокойно време, идилия. Безопасно навред, пътували сме с жигулката му с чужди номера из цяла Сирия без грам грижа за сигурността. Идилия.Разберете, нито Асад, нито Путин са лошите. Други са лошите, и не гонят демокрация!!! Жал ми е за поредната разрушена държава.
243
6
 
19
 
! Отговори
Смит преди 8 години
За какво да седи Путин и да харчи луди пари още ? Равносметката е 3 бази и влияние в Средиземно море разположени С-400 , изчисти си старите бомби . Отново има влияние над цяла Украйна , не случайно Запада каза че Украйна ще влезе в НАТО и ЕС след 25 години хаха . Просто Запада и Русия се споразумяха .
242
3
 
4
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До моята молитва: По-конкретно какво можеш да кажеш за своето твърдение. Само не оная комунистическа мантра, че белогвардейците влезли в заговор да свалят правителството на Стамболов с най-черните монархо-фашисти в България. Щото аз мога да кажа, че с белогвардейците у нас са дошли високоинтелигентни хора на брой колкото сме си имали до момента. Или ще ги сравняваш с тая *** дето чакаме всеки момент да ни пуснат от Турция. 1926г в България при 5 500 000 население имало 19 700 руснаци.
241
1
 
7
 
! Отговори
Войната свършва... преди 8 години
Европа ще се зарадва!? Ли. Може да се надява на спиране на имигрантска инвазия. Има и шанс за Меркел, която попадна в бежански капан. Икономисват 6 милиарда за Турция, част от които може да пренасочат на възстановяване на мирни процеси в Сирия.
240
0
 
7
 
! Отговори
рускоезичен преди 8 години
На тез , дето се правят , че пишат на руски , някой руснак ако им прочете писаниците , ще се пукне от смях .
239
1
 
6
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Обяснявам на глупавите умните ракети вършат каквото трябва и където трябва.
238
8
 
6
 
! Отговори
до 646 преди 8 години
На 25 Април 1920 г Полша обявява война на РСФСР навлиза на 200- 300 километра в територията и и взема много пленници от които разстрелва над 20000. Е как числите Сталин можели да забрави това.
237
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАЗАРДЖИКВинаги помагат да, особено ако ги поканиш и после не искат да си тръгнат. За справка виж Полша - 38-9 година, как са им помогнали да си ги разделят с техните германски приятели!Аман от заблудени русофили! СССР не е царска Русия разберете го най после!
236
7
 
25
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Защо Русия да държи войски в Сирия? след като показаха на света че могат да нанасят удари по терористите и от каспийско и от средиземно морета с крилати ракети без да може някой да ги види и засече. и то от разстояние над 15000 км.
235
18
 
8
 
! Отговори
НИЛАТС преди 8 години
РУСКИТЕ ВОЙСКИ, КОИТО ВСЪЩНОСТ ГИ НЯМАШЕ, СЕ ОТТЕГЛЯТ ОТ СИРИЯ?! ОТ АФГАНИСТАН НАВРЕМЕТО СЕ ОТТЕГЛИХА С 15000 ПО-МАЛКО! СЕГА ПУТИН ЗАСЕКРЕТИ БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ! СКОРО РУСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛЯТ И ОТ РФ!
234
8
 
13
 
! Отговори
Велик стратег преди 8 години
Логично!Постигна целта!Отмъсти на ЕС за изолацията в която го поставиха заради Украйна и срина рейтинга на Меркел като изпрати над милион бежанци в Германия. Браво Путин! Велик стратег!
233
6
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До очакване - НЕ защото към бежанците от Арабия и Африка ще се добавят и тия от рассия.
232
7
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 663- лет через 40 россии не будет. Будет московское кяжество с размерьй Лихтенщайна...
231
7
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До да-Нещо много оклюман ми се вижда тоя "победител".Изглежда като да го е гонил смок...
230
8
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ ПОМАГАТ КОИТО ИСКА ПОМОЩ ОТ ТЯХ РУСКАТА ДУША Е ЩЕДРА. СВОБОДОЛЮБИВА.ПУТИН ПОКАЗА НА СВЕТА КОИ Е ТОЙ.КАКВА СИЛА И МОГЪЩА Е РУСИЯ....
229
5
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
Русия се оттегля като победител и като фактор, контролиращ събитията.. на фона на това Америка никога не е била толкова безгласна буква, колкото е днес, а разпадаща се Турция е с дискредитирана и изолирана-шах и мат :) без да воюва срещу американци и турци - Русия ги разби..!!