Време е да се опълчим на тероризма. А сме безпомощни!

Повтарянето докрай, че исляма не е виновен очевидно не помага
23 мар 2016 18:32,
130
Време е да се опълчим на тероризма. А сме безпомощни!
Снимка: Reuters

Терористите отново избиха невинни хора. Този път удариха Европа точно в сърцето ѝ. Крайно време е да ги накажем. И да се запитаме: наистина ли трябва да продължаваме да делим исляма от терора се пита Бернд Ригерт, цитиран от "Дойче Веле".

Терористите удариха Европа точно в сърцето ѝ. Загинаха много невинни хора, а стотици бяха ранени. Насред Брюксел видяхме грозното лице на ислямисткия терор. Белгия тъкмо си беше отдъхнала за малко, след като миналия петък бе задържан един от парижките атентатори. Но ето, че сега се случи и това.

"Je suis Bruxelles"

Бранденбургската врата и Айфеловата кула грейнаха в цветовете на белгийския национален флаг. Всички европейци сега трябва да се хванат за ръце и да изкрещят на терористите: "Je suis Bruxelles!". Няма да се оставим да ни уплашите!

"Господ е велик", извика един от атентаторите на летище "Завентем" преди да се самовзриви. И той изби невинни хора в името на религията. След многобройните атентати на ислямисти ние си внушихме, че трябва да делим исляма от терора, че трябва да разсъждаваме рационално. Но вероятно трябва да преосмислим тази наша позиция. Нима можем да продължаваме да си затваряме очите за това, че терористите ислямисти са прикривани и подкрепяни от техни братя по вяра - и то не само в квартал Моленбек? Нито войните в Близкия Изток, нито пък предполагаемата сегрегация или дискриминация на мюсюлмани не могат да бъдат основание за тероризъм.

Едно е ясно: трябва да започнем да предприемаме много повече действия срещу терора. Защото терористите могат безразборно да избиват хора, да парализират цели държави, да създават хаос. Сега отговорът на държавата трябва да бъде твърд. Ако следователите и полицията се нуждаят от още повече средства, за да отвърнат на терора, то те трябва да ги получат. Защитата на данните и личните права на всеки един от нас трябва да останат на заден план. Става дума за сигурността на всички ни.

Време е да сторим нещо

"Спокойно, разумно и солидарно" - така би трябвало да реагираме сега, според белгийския премиер Шарл Мишел. Не че той не е прав. Само че най-после трябва да се случи нещо, да последва сериозна реакция. От години си повтаряме, че тайните служби в Европа трябва да започнат да си сътрудничат по-добре. Но резултатите така и не идват.

Разузнавателната дейност, а и превантивната трябва да бъдат разширени. Не можем повече да наблюдаваме безучастно как радикализирани ислямисти се връщат от Сирия или Ирак в Европа, където - докато не извършат някакво престъпление - могат да бъдат само наблюдавани. На хората, които образуват гръбнака на терористичната мрежа в Европа, трябва да им бъде отнемано гражданството още когато напускат територията й. За да не могат един ден те отново да се завърнат в Европа.
Разбира се, че се нуждаем и от по-добра защита на външните граници на ЕС. Досега гражданите на ЕС не биваха подлагани на перманентни проверки при влизане и излизане от Общността. Тези мерки обаче отново трябва да бъдат въведени. И то много бързо.

Както разбрахме, на терористичните клетки в Белгия им е било позволявано в продължение на години да се развиват и разрастват. И днес плащаме скъпо за това.

Но нима положението в другите страни от ЕС - във Франция или в Германия - е по-добро? Атаките на подлите терористи ни изпълват с гняв и ни карат да онемеем. Защото се чувстваме безпомощни. Така ли е? И наистина ли нищо не можем да направим?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
12
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Истинското решение на проблема с тероризма е отстраняването и репатрирането на диваците намиращи се в Европа, след тяхното изгонване проблема се разрешава перманентно. За да стане това първо трябва да се свалят от власт слугите на дявола и членове на тайните сатанински общества които нарочно допуснаха навлизането на масите диваци в Европа и ги улесняваха и покровителстваха по всякакъв начин. Това става с поемането на властта от патриотични формации и заличаването на крайния либерализъм.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година единият от атентаторите е арестуван,обвинен във тероризъм и екстрадиран от република Турция.Турските власти са уведоми ли както Белгийските така и Холандските власти ,въпреки това е пуснат на свобода.Срам и позор.
37
0
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
До такава степен действията на толерастите са комични, че наш Бойко изглежда в момента гигант на мисълта и политиката като затваря граници. Истината е, че за добро хората в Централна и Източна Европа са все още неопитомени от "европейските ценности и култура" и това се личи в ясните контрастни настроения между тези държави и западните християндемократи, либерали, толерасти и простотии. Следващите избори в Европа националистите ще настъпят много сериозно навсякъде, а на другите ще доминират.
36
0
 
5
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Явно е, че юдео-масонерията иска да използва тероризма за да засили диктаторския елемент в ЕС по американската формула ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ. Проблема - нарочно допуснатия тероризъм, заради нарочно допуснатите маси африкански и близкоизточни диваци. Реакция - паника, ужас и страх в населението. Решение - предварително подготвеното засилване на структури за репресии които ограничават гражданските права и свободи от същите хора допуснали тероризма и нашествието на диваците на първо място.
35
0
 
14
 
! Отговори
печален преди 8 години
Покани ги в къщата си и после се мъчи да ги гониш?Защо въобще ги каниш, като нищо не знаеш за тях?Няма ли кой да направи профил на прииждащите?Аз бих започнал така: религиозни, необразовани, мързеливи, мръсни....
34
4
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Ислямиста сомоубиец не е извикал "Господ е велик" а е извикал алф***к акб***р. Да не смесваме Божието учение - християнството с религия на терора и насилието която се разпространява не по убеждение а на сила. Засилването на полицейщината, шпионирането и доносничеството не бива де се допуска в никакъв случай иначе се връщаме във унилите времена на Държавна Сигурност, КГБ и доносниците и където човешкия дух и ум бяха парализирани от тези репресивни апарати. Те и без това не са решението.
33
0
 
22
 
! Отговори
! преди 8 години
В момента по новините на Нова дадоха една забулена нова белгийка. Тя най-наставнически каза, че белгийците трябва да ходели по джамиите и да задават въпроси към ислямистите, едва ли не какво желаят те от белгийците. После Дойнов отиде да се пробва в една джамия...и не го пуснаха....А белгийците пак пеят и подскачат за любов и мир. В същото време Европа си пуска хора без документи...мен ли вас кога ще ви пуснат да прекосите Европа без документи. Пълна простотия! Самоубийствена простотия!
32
0
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Не разбира се! Както не бива да делим християнството от правдата и истината, от спасението Божие чрез Господа Иисуса Христа и живота вечен, както не бива и да делим юдео-масонството от дявола и злото и моралната и социална деградация и демонските доктрини налагани в западните общества, така и не бива да делим исляма от тероризма, насилието и убиването на невинни.
31
0
 
20
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Май е време г-н Орбан да бъде временен Водачна Европа, а Меките и Нежните мулти-култи да се пратят на секс-гурбет в Арабия.Всъщност сме във война с нашите европолитици!*** на ИД са само притурка!Стези европолитици....ще загинем!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кого щесе опълчите,ние неможем да изметем ДС и комонетата.В МОМЕНТА НАЙ ЧЕРВЕНИТЕ И НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЛАКОМНИЦИ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ НИ СМУЧАТ ДО КРАЙ.БОЙКО ЩЯЛ ДЪГИ ВКАРА,НО КЪДЕ ГИ ВКАРА В СТРАХОТНИТЕ ДАЛАВЕРИ.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няоло часа четох някъде защо няма в САЩ атентати от2001 г.Същото се отнася и за Русия.Особенно руснаците жестоко се разправиха с атентаторите и техните подбудители.Отговорния за Безслан бил отровен от писмо.Дългата ръка на чичо Сам откри Осама и го ликвидира в дома му.Европа лицето на цивилизацията създала света който има бъдеще е с най-висок БВП.Може да има най-мощното разузнаване , най силната армия и полиция.Просто трябва малко да се събуди най-големя гигант и нещата ще си дойдат на мяс
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предупредиха ни на летището ,че са намерени взривове и сапьори ще извършат контролирани взривове,хахахахаааааа това каза българин бил на летището.Аз от два дни разправям ,че това са контролирани и поставени взривове от службите ама няма кой да чуе.Говорете истини защото лъжите само ще подхранват службите за още бомби
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде Шарли-то да пуснат карикатури. Те го умеят това!!!
26
0
 
16
 
! Отговори
! преди 8 години
Мина ден и се очертава една много грозна картина за службите в Белгия. Оказва се, че май тия терористи са добре познати на белгийците, та даже единият е съден за участие в терористична клетка....и забележете е на свобода докато започне делото....Преди малко се изнесе информация, че от Турция е екстрадиран обратно в Беглия един от атентаторите.....явно пак е бил прекалено свободен. Изобщо толкова комични изглеждат действията на съд и специални служби на белгийската държава, че не е за вярване.
25
1
 
14
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 8 години
Няма ислямисти! Това са просто най правоверните мюсюлмани, следващи чинно наставленията и заветите на пророка Мохамед Първи Камило..... Хаха. Останалите *** са еретици. Абе чакат да настане и техния час. Питам аз за какво са НАТО, ООН и ЕС? Все ялови организации. Дори Русия не посмя да ги удари по суша и да й счупи врата. Добре че кюрдите поне ги трепят.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомняте ли си преди година как храбрите французи пяха "Марсилезата" на лобното място. Правеха се на смели. Ама гръмна една пиратка и-дотам със смелия хуманизъм! Иначе-стига с тия Нострадамуси и Ванги-ясно нещата са си записани в Библията. Правилно или не-но кръстоносните походи са оказали влияние в историята.Но тези кръстоносци са били радикални християни! А в момента имаме *** християни,които съчетават гейове в църкви! С *** не може да се борим с исляма!
23
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ГОСПОДА БЕЛГИЯ НЕ Е В КОНТИНЕНТА ЕВРОПА---ТАКА 4Е НЕ МОЖЕ ДА БЬДЕ СЬРЦЕТО НА ЕВРОПА МОГЕРИНИ СЬЩО НЕ ЗНАЕ ГЕОГРАФИЯТА А И НАШИТЕ МЕДИИ СЬЩО
22
0
 
30
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Я веднага Европейската комисия да се опълчи на тероризма с един гей-парад, начело с Юнкер и Меркел!
21
0
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Как беше: "Който заменя свобода за сигурност, накрая загубва и двете." .... не съм го казал аз.
20
4
 
15
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Пак се сещам за Нострадамус... От Изток , казва той, ще дойде опасност....дълги години ще се борим с нея и ще ги преборим , когато двете големи сили /в случая САЩ и Русия/ се обединят! Може и да излезе истина ....