Руска прогноза: В обозрима перспектива ЕС няма да се разпадне

Единственият вариант ЕС да се свие е т.нар. Brexit
1 апр 2016 08:48, Елка Василева
27
Руска прогноза: В обозрима перспектива ЕС няма да се разпадне
Владимир Чижов. Снимка: архив, Reuters

"В обозрима перспектива ЕС няма да се разпадне", прогнозира от страниците на "Известия" посланикът на Русия в общността Владимир Чижов.

Единственият вариант ЕС да се свие е т.нар. Brexit - самият факт, че Великобритания насрочи референдум по въпроса за излизане от ЕС, и очакванията сочат "дълбоко разцепление в британското общество. Затова британският фактор очевидно отслабва единството на ЕС", както и "скорошните доста силни финансово-икономически трусове". Ако пък общността приеме в състава си Украйна или Турция, това ще е "тежък, може би прекомерен допълнителен товар за кораба на евроинтеграцията", отбелязва руският дипломат.

Той констатира в интервюто днешното "ненормално състояние на отношенията" между Русия и ЕС и споделя очаквания за "връщане към нормалните", но в "по-прагматичен вид, наистина базирани на взаимни интереси".

Във връзка с насрочени руско-европейски дипломатически разговори Чижов заявява, че Москва може да предложи на Брюксел своя "доста голям опит в борбата с терора в международен контекст (примерно в Сирия)", също и размяна на данни, но според него е рано да се говори за общи операции с Евросъюза.

Не бива да се разчита ЕС да предприеме военни операции за ликвидиране на петролния бизнес между Турция и групировката "Ислямска държава", но общността би трябвало по-активно "да следи финансовите потоци и икономическите връзки", очертаващи се в тези контакти, смята представителят на Русия в ЕС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: РусияЕСвладимир чижов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
до Един Българин преди 8 години
от друг Българин: Не мога да разбера логиката на " проверката" ти. Какво общо им гъстотата на ж.п. мрежата с това, че съм пътувал със Транссибирския влак, бил съм на Байкал, прекосил съм големи реки и съм се впечатлил от красиви градове ? А на обещанието за двойна надница не вярвам, защото е 1. Април, задоволявам се с една надница - а тя е да накарам някои хора да си раздвижат малко мозъчните клетки.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е НОВИНА, ЗАЩОТО ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ЕВРОПА БЕШЕ ОБЯВЕНА ЗА РУХНАЛА И РАЗБИТА ПЪРВО ОТ ГЪРЦИЯ И НЕЙНИЯ 170% ОТ ВЪТРЕШНИЯ БРУТЕН ПРОДУКТ ВЪНШЕН ДЪЛГ, СЛЕД ТОВА И ОТ МИГРАНТИТЕ., А САЩ ПЪК Е МНОГО ОТДАВНА ФАЛИРАЛ, САМО НЕ ЗНАМ ЗАЩО ПОТОКА С БЕЖАНЦИ СА В ТАЯ ПОСОКА, А НЕ В ОБРАТНАТА, СПОРЕД ВИДНА ВОДЕЩА ОТ НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, ЗАЩОТО- "ПЪТЯТ ИМ НЕ МИНАВА ОТ ТАМ"- ОСТРОУМНО НАЛИ.
19
2
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
ARD-Talkshow снощи: Германия е заплашена от 40 000 потенциални джихадисти вътре в страната, от които около 7500 салафисти. Ядрото се състои от 2 до 3 хиляди терористи. Армията защитава "интересите на Германия" в Хиндукуш и оставя без защита собственив си народ, благодарение на дълновидната грижовна майчинска (пардон, мащенска) политика на Меркел.
18
1
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
до номер 10: напълно сте прав(а) с Вашия обоснован разумен коментар.Примитивните коментари по-долу не заслужават нужното внимание. Аз съм на 60 г. и съм обиколил Света - бил съм в около 50 страни, в някои по 10-20 пъти (вкл. САЩ) за доста по-дълго време. От личните ми наблюдения съм си създал собствено мнение, което аргументирано отстоявам.
17
3
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Миналото лято посетих Иркутск, Новосибирск, Екатеринбург, Казан, Санк Петербург и Москва, пътувах с Транссибирската Железница. Никъде не видях подобие на Моленбек. Чисти, уредени градове с културни хора. Мюсюлманите в Казан (Татарстан) се отличават коренно от арабите наводнили Белгия и Франция. Така, че номер 17 въобще не е прав - Русия има по-голямо бъдеще от декадентската Западна Европа.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС може да се разпадне, но в това време Русия вече ще етруп, изгнил отдавна.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ще се разпадне, кога паднат на коча мад...е!Виж, Русия-съвсем скоро ще е при СССР!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГКРБЕТЧИЯТА--"турция е богата държава".....ххааахххаахххха...скъсах се от смях.......
13
2
 
8
 
! Отговори
ЧЕТИ БЕ..-то не боли преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯХааххааа..Само че днес Ню Йорк Таймс написа"Днешна Украйна която я създадохме преди две години е блато на корупцията и престъпноста.".....А тази медия е рупор на правителството на САЩ.А статията е по повод изказването на Порошенко и молбите му за пари към американският сенат.МВФ ги отряза,след като украинците отказаха да си погасяват дълга към Русия...Така че твойте фантасмагории стават само за глатки мозъчета.....
12
9
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Ако пък общността приеме в състава си Украйна или Турция, това ще е "тежък, може би прекомерен допълнителен товар за кораба на евроинтеграцията", отбелязва руският дипломат.НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СТРАХ НА РУСИЯ Е ТУРЦИЯ И УКРАЙНА ДА НЕ ВЛЯЗАТ В ЕС! ТУРЦИЯ Е БОГАТА ДЪРЖАВА И ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ФИНАНСОВО ЗА РАЗВИТИЕТО И СТАБИЛИЗАЦИЯТА НА ЕС ,КОЕТО НИКАК НЕ СЕ ХАРЕСВА НА РУСИЯ ! УКРАЙНА Е БЕДНА ДЪРЖАВА ,НО АКО СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ВНАСЯ И ИЗНАСЯ СТОКИ БЕЗ МИТО И СТАВА ИКОНОМИЧЕСКИ НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EС - не, други - да!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиЕдно си баба знае, едно си бае! Как може толкова прими.тивно и досадно постоянно едно и също? Измисли нещо ново! Ама не можеш, не ти достигат малките сиви клетчици! Тези, които ти плащат, са също толкова умни като теб. Антипропаганда си вършите от безмоз.ъчност. Дерзайте!
9
3
 
14
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
На всеки трезвомислещ човек му е ясно(но не и на спама отдолу) че Русия винаги е искала силна Европа и да има тясни връзки с нея-политически и иконом.А след предложението на Путин за нов модел на сътрудничество наречен-Владивосток-Лисабон-през 2009 г. САЩ се изплашиха че ресурсите на Русия и технологиите на Европа ще и отнемат световното господство-затова и станаза тези Арабски пролети и Майдани-защото са пред вратите на Русия и Европа-и те ще съберат негативите от това-Това е реалито-накратко
8
9
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Лъжа, Волгин твърди, че ЕС загива, а ние вярваме само нему
7
7
 
12
 
! Отговори
истината преди 8 години
На тая планета, ЕС е най-доброто място за живеене. На други планети скоро не съм ходил и не знам как стоят нещата там.
6
8
 
13
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Каква ли нова опорна точка ще измислят сега ибриците на ДПС от ЮРУШ на сидер ага за ЕС, щом от Москва ги обориха?Чуждопоклонници!Да живее България!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пак сменихме опорните точки. Ейййй, дайте малко почивка на троловете бреее. До вчера едно, днеска друго, утре не се знае.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bloomberg назова най-пострадалата страна в ЕС от руските контрасанкции. Литва жива да я оплачеш.
3
24
 
11
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Тези пък един автомобил не могат да направят, прогнози за бъдещето ще правят.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС няма да се разпадне, защото в законодателството му няма заложен алгоритъм за доброволно или принудително излизане от съюза. Тази структура ще продължава да гние и вони. Ще се напълни с амуджи и ще се превърне във взривяващ се по всички шевове Европейски Халифат.