US самолетът - с изключено устройство за разпознаване

Руското военно министерство: Самолетите ни летят по правилата
Обновена: 30 апр 2016 15:56 | 30 апр 2016 15:53,
256
US самолетът - с изключено устройство за разпознаване
Снимка: Архив Reuters

Руският изтребител е бил изпратен вчера да прехване американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който се приближавал към руската граница, защото му е било изключено устройството, служещо за идентификация. Това заяви днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството.

"Военновъздушните сили на САЩ имат два варианта: или да не летят близо до нашите граници, или да си включват транспондера", за да могат да бъдат разпознати, допълни министерството.

Вчера Пентагонът съобщи, че разузнавателният самолет на военновъздушните сили на САЩ Ар Си-135 е летял по рутинен маршрут в международно въздушно пространство, когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.

Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета.

"И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
21
 
7
 
! Отговори
bo преди 8 години
Що не вземат да прихванат някой боен самолет, а не някакви си шпионски....Пустата му пропаганда...московска. Защо никой не ги обича пустите му руснаци...ами защото са си главочи. Когато са в международно пространство, няма логика да ги прихващат. Простотии.
141
0
 
11
 
! Отговори
коко преди 8 години
Нашите изпълняват фигура тиква
140
7
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 8 години
До Поп Грую 193оръдието ГШ-30-1. е супер!! Хващаш го, пъхаш си го и оргазма ти е гарантиран!
139
18
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 8 години
Технологията си е технология. Ако Русия я имаше сега по международните летища щяха да кацат Ил или ТУ.Автосалоните на "Лада" щяха да са пълни с клиентиВсеки от вас щеше да има телевизор, хладилник, лаптоп, мобилен телефон, пералня или нещо от сорта .....руско производство. Да ама не!Русия да е туристическа дестинация? Въх!! Спукала се е от туристи!! Не, че няма какво да се види -хората са отвратени от тази *** Путиноидна. свободния европеец не обича сатрапите.
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 189Тц. Чета факти. И по-добре остави тази статия, не ти е силната страна.
137
7
 
20
 
! Отговори
Мър морко преди 8 години
По дяволите! Какво прави американската *** на руската граница? Казал съм8: когато руснаците се разправят с говедата, тогава в света ще настъппи мир.
136
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен 188Ако четеш новини, всичко е ясно.
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 184Не бре, не гледам американско кино.Чета. Чета за въздушните войни в Залива, Ирак, Сърбия. Чета статистики. Чета технически данни, параметри....И най-странното е , че когато ви цитирам РУСКАТА уйкипедия ми шлякате минуси!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Пълен нон-сенс. Или работодателите ви лъжат или вие!
134
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До СтранджатаС тези измишльотини дето ги пишеш, май си Турска Странджа.
133
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А хамериканците откъде ще купуват титан за техните каруци след като никой вече не иска да им го продава?! С дронове ли ще владеят света?!
132
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А фигура "бутилка водка" кога ще направят?
131
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен 174Значи според теб американските изтребители са най добри? Да не би да съдиш от американското кино?
130
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен"Да, това го умеят. И да уцелват с бомби болници и пазари-също"...Много добре се борят и срещу терористите... - КПД - 2 процента - на 50 мирни граждани един отстрелян терорист... - справка: училището в Беслан, театър Норд Ост и много други...
129
5
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
ами като не са се срещали какви локуми разтягаш тогава :) а между другото очаквах да кажеш нещо за сваления от Сирия Ф-22а между другото само базовата му цена на тоя клозет е 170 млн. долара, а с доработките отива към 400...знаеш ли Русия няма нужда да влиза във война със САЩ - просто трябва да ги остави да произвеждат такива свръхскъпи дефектни каруци - те сами ще рухнат без чужда помощ :)
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 177Не знаех, че шестте сръбски МиГ -29 са били с малайзийски отличителни знаци. Извинявай.
127
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен 169Така е и каква е идеята? САЩ са най войнствената страна в света. Отдалечена за разлика от европейските страни, не е видяла нищо на нейна територия. Печатат пари и ги обезпечават със злато. Крадат нефт и злато от където могат.
126
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 176Да, това го умеят. И да уцелват с бомби болници и пазари-също
125
10
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството"...... - тогава защо ви свалиха самальота в Турция...
124
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
F-15 няма свален по простата причина, че не смее да влезне в бой! Той може да се бие само срещу Малайзийски пътнически самолети.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И едните и другите са ***.