US самолетът - с изключено устройство за разпознаване

Руското военно министерство: Самолетите ни летят по правилата
Обновена: 30 апр 2016 15:56 | 30 апр 2016 15:53,
256
US самолетът - с изключено устройство за разпознаване
Снимка: Архив Reuters

Руският изтребител е бил изпратен вчера да прехване американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който се приближавал към руската граница, защото му е било изключено устройството, служещо за идентификация. Това заяви днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството.

"Военновъздушните сили на САЩ имат два варианта: или да не летят близо до нашите граници, или да си включват транспондера", за да могат да бъдат разпознати, допълни министерството.

Вчера Пентагонът съобщи, че разузнавателният самолет на военновъздушните сили на САЩ Ар Си-135 е летял по рутинен маршрут в международно въздушно пространство, когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.

Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета.

"И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До даКогато фактите говорят даже и аз си мълча:) Да, Ф-15 никога не е свалял Су-27. Това е велико постижение на руската авиация. Единствената причина е, че...........просто не са се срещнали:)) За сметка на това има десетки МиГ-29 които не се различават кой знае колко от Су-то. За останалите *** МиГ-21, 23, 25, Су -24, 25.......да не говорим. И пак ме предизвикваш да ти кажа!!!!!! Ф-15 СВАЛЕН ВЪВ ВЪЗДУШЕН БОЙ НЯМА!
121
0
 
5
 
! Отговори
**** преди 8 години
Разликата не вбюджета,а качеството.
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не по-кофти са иранците, те направо им ги презимяват на своите летища, руснаците ги облитгат с маневри от висшия пилотаж, сърбите прекратиха програмата стелт...
119
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ф-22 и разните му там стелтове..те тези сърбите ги ядът като топъл хляб, руснаците изобщо няма да могат и да се доредят до тях да ги свалят.
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
500 милиарда е военния бюджет на САЩ.60 милиарда е военния бюджет на Русия.Разликата е очевадна.
117
6
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
Ф-15 е свалял Су-27 на руската авиация някъде.. в съня ти :) а на тая каруца Ф-22..Раптър ли.. Адаптър ли:)).. цял свят разбра, че най-силната му страна е.. катапулта :) щатските пилоти редовно го ползват по време по време на сблъсък.. ама не с руски изтребител, а.. със земята :))
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 166От Зимбабве. Ако те замерят с банани е по-опасно от "безаналоговите" руски оръжия.
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че да направиш фигурата "бъчва" само на 30 метра отстояние е доста професионално, това е висш пилотаж, къде видяха непрофесионализъм?:)))
114
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До даВече ти написах, че за Ф-22 да свали всеки руски самолет е толкова трудно, колкото аз да убия муха с палката. Факт. Той дъртия ф-15 ги сваля когато си поиска та какво остава за Раптора.
113
3
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
нормално е Америка да прави провокации - след като беше изметена от Близкия изток заедно лакея си Турция - направиха си сметката без кръчмар - наскоро онова водно колело Доналд Кук, което Су-27 направи за смях пак леко го лапна:)
112
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношенияНаскоро Путин се оплакваше от удар с нож в гърба. Впоследствие се оказа, че не било нож и не точно в гърба. Явно му е харесало :)
111
8
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
единствените пилоти, които се страхуват от Ф-22 са американските :) тоя *** за нищо не става
110
8
 
25
 
! Отговори
тъй де! преди 8 години
Четейки американофилските глупости на човек му става пределно ясно, че за да си американофил трябва яко да ти хлопа дъската или да си от малцинствата.
109
21
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Не си мислете, че някой се плаши от руските простотии. На всеки му е ясно, че просто размахват юмруци, но ги е страх да ударят. Просто това е добър повод да се напомни на света какво представлява руският фашизъм. Подобни идьотщини правеха и китайците, докато на един китайски умник американците му срязаха главата с пропелерите.
108
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Матрьошките си играят с огъня и после пак ще ронят крокодилски сълзи като им свалят поредния ръждясал летящ леген
107
23
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонименруската стратегия засега е по-успешна от американската, защото предлага всеки да бъде себе си--------------- Това може да го напише само тотално изтрещел човек, пребиваващ мнооого встрани от шосето и нагълтал се с руска пропаганда. Всъщност е точно обратното - руснаците предлагат всички да станат руснаци или... да умрат. Руснаците са завършени фашисти.
106
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или Русия да се огради с ограда и да си правят там *** каквото си искат или САЩ да прати 10-на Ф-22. Достатъчни за за всичко. Впрочем на този свят ден има и добра новина. На Граф Игнатиево кацнаха няколко Ф-15.
105
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно под професионално прихващане американците разбират самолета им да е бил свален. Както професионално действаха турците с руския бомбардировач. Те го прихванаха професионално.
104
3
 
13
 
! Отговори
До 152 преди 8 години
Руските самолети няма нужда да летят около границата със САЩ. Нямат такава нужда.
103
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е руски разузнавателни самолети да почнат да летят около границите на сащ,стига само обратното,лавров недей да чакаш