Гърция ще ни цака с данък "чужд автомобил"?

ЕС може да охлади ентусиазма за новия налог
92
Гърция ще ни цака с данък "чужд автомобил"?
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство обмисля нова транзитна такса за автомобили с чужди номера. Целта е е ясна - да се съберат повече средства в хазната, съобщи bTV.

Освен това гръцкото правителство се опитва да спре и практиката да се регистрират гръцки фирми в България, а служебни им коли да се водят на български фирми. Това е един от най-разпространените начини за избягване на плащането на данъци в южната ни съседка.

Гърция е една от най-предпочитаните дестинации за почивка на българите. Анкета на телевизията показа, че повечето от тях биха преглътнали подобна такса. Основните мотиви са, че почивките там са по-евтини, сред плюсовете са храната, гледката и обслужването.

Експерти прогнозират, че въвеждането на новата такса може да предизвика негодуванието на Брюксел. Причината е, че то ще наруши един от основополагащите принципи на Европейския съюз – този за свободното преминаване на стоки и хора.

По данни на турооператорите, над 50 000 българи са избрали да изкарат почивните великденски дни в Гърция. Голяма част от тях ще слеят и предстоящите дни около Гергьовден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: данъкГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
:):):) преди 7 години
"Основните мотиви са, че почивките там са по-евтини, сред плюсовете са храната, гледката и обслужването."Кой ги пише тези глупости? В Гърция е поне 2 пъти по-скъпо, но е 1000 пъти по-добре за почивка и не е заради гледката, а заради липсата на българската хотелиерска СЕЛЯНИЯ и фекалиите в морето ! "Почивката" в България си е мазохизъм. Говоря за Бетономорието. В планините все още е поносимо, даже приятно.
66
0
 
0
 
! Отговори
Дякон преди 7 години
Какво ше ме цака,от първия абзац разбирам ,че автотаксите в гърция са по високи от българските.
65
0
 
1
 
! Отговори
АПИ НЕМА преди 7 години
Няма как да стане. Немците преди тях се сетиха за тоя приход , ама Европа не дава ! Трябва същите такси да ги плащат и гърците. А сетете се дали ще искат !
64
0
 
0
 
! Отговори
Christo преди 7 години
A taka, nie sme dobri christiani - da sme solidarni i po choveshki s bednite bratia gracki - da im pomognem s pari! V goliama nujda sa!
63
0
 
2
 
! Отговори
Cayac kite преди 7 години
Inovativnite bulgari patuvat s voden i vazdushen lichen transport za holiday v ellada i turkiye...:-)
62
3
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Това е за благодарност,че не затворихме границата за Великден!
61
13
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Само се чудя кой мазохист може да "мине" през великите Родопи например и да се е запътил към Гърция на почивка. Абослютен мазохизъм
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 72 - да бе, оня ден на Разпети петък си вадих картофи от градината на хазаина на вилата дето наемаме от три години насам, там бера и плодовете.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ги типичния *** -ходи да бере мандарини от дърветата в Гърция......Този 100% си носи яденето от България.
58
2
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 7 години
Човека е ял в хубаво скъпо заведение затова е дал 20 евро,какво те учудва? Има и заведения където октопода е по 100 евро. Аз съм ял и на 5 евро ако става на въпрос ,но съм виждал и на 80. Повечето си мислите ,че като отидете някъде и всичко сте видели......
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Редовен турист - зехтин от магазин в Гърцив? в Априлци от магазина кво си купи? и понеже пътуваш от години, не си ли се сетил, че студено пресован зехтин се прави по вековна технология и можеш да го купиш от производотеля /за 5евро/, както и виното/2евро/, а рибата рано сутрин от лодката на рибаря изчистена пред тебе. аз пътуеам март и април в Гърция, тогава се берат портокали, мандарини - не ги купувам от магазина, бера си ги от дървото, и не се обръщам, като шишче под слънцето, като тебе
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е добре за България.
55
1
 
6
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 7 години
Съвсем не ми е ясно къде точно на Халкидики си ял 2 пипалца за 20 евро баси.. /да те цитирам/...Порцията в нормалните кръчми е от 7 до 9 Евро и съвсем не е две пипалца /както у нашенско/...
54
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е къде пък точно в Гърция почиват тия българи, та чак им излиза по-евтино от тука? Като ходих миналата година по Халкидики, цените бяха 2-3 пъти по-високи от нашите. 2 пипалца от октопод на скара 20 евро баcи! Верно е по-хубаво, ама в никакъв случай по-евтино.
53
8
 
10
 
! Отговори
МНОГО ЯСНО: преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ И ЛЕВИЧАРИТЕ --НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СА ЕДНИ И СЪЩИ!!!!ВСЕ ГЛЕДАТ-----КАК НАЙ- ДЪЛБОКО ДА ТИ БРЪКНАТ В ДЖОБА!ЦИПРАС ---Е СЪЩОТО ЧЕРВЕНО ЛА""О , КАТО ДРУГАРИТЕ СИ ОТ БЪЛГАРИЯ!АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ , КАТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ-----ПО ЦЕЛ ДЕН МИСЛЯТ , КАК ДА НАЛОЖАТ НОВИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ!!АМА ОТ КОМУНИСТИ , ЛЕВИЧАРИ И ....ВСЕКАКВИ ТАКИВА ЛИБЕРАСТКИ ПО.МИ.Я. РИ......!!!
52
4
 
17
 
! Отговори
Редовен турист преди 7 години
Сега ще ви кажа какви са българските туристи в Гърция.По пътя от Солун си чеснат лянове от пътя и ги слагат да си ги вкоренят във вода. На ферибота за Тасос майки си бият децата а бащи викат като разпрани. Само българска реч се чуваше. Най-евтините кръчми бяха фул. Влязох в един магазин да си купя зехтин, ами те повечето българи си купуваха хляб за хотела...... Нагледал съм се на ганьовси номера в Гърция.....И после същия този ще ми говори какво било в Гърция.
51
6
 
23
 
! Отговори
Редовен турист преди 7 години
От 98 *** обикалям света.Тогава като бях в Монако и като се върнах в Бг разликата беше колосална.Истината е ,че туризмът 2016 г. в България няма нищо общо със ситуацията през 2010г или 2000г. Нещата са в пъти по-добре. Гърция е страхотна ЛЯТНА дестинация обаче да се забиеш зимата или пролетта там а не в Българските планини си е пълна простотия.Какъв планински туризъм може да имаш в Гърция? Какво море ще изкараш през Април? Връщам се от страхотен преход на Априлци и съм супер доволен от всичко.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че в България освен мутренски хотели има и частни квартири. В квартирите хазяите сами си чистят, условията са не по-лоши от хотелските, а цените са в пъти по-ниски.
49
8
 
22
 
! Отговори
уви преди 7 години
имам скапаното чувство ,че тази мярка на българина никак няма да му се отрази защото той повече обича да е грък отколкото българин...
48
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При положение, че хора от цял свят идват да почиват именно в България аз до ходя в пикливата Гърция, където е поне пет пъти по скъпо??