Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон

Супердържавата ще се провали, прогнозира Борис Джонсън
15 май 2016 09:25,
390
Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон
Снимка: Ройтерс, архив

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглавява кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, смята, че съюзът е поел по същия гибелен път като Хитлер и Наполеон, като се опитва да създаде европейска супердържава, предаде Ройтерс.

В интервю за в. "Дейли телеграф" Джонсън каза, че ЕС страда от недостиг на демокрация и от обединяваща власт и затова е обречен да се провали.

Наполеон, Хитлер, различни хора опитаха да направят подобно нещо на онова, което се опитва да създаде ЕС и нещата свършиха трагично, каза Джонсън.

ЕС е един опит да се постигне това по различен начин. Но в основата онова, което липсва на ЕС, е един вечен проблем, който се корени в това, че няма фундаментална преданост към идеята за Европа, смята Джонсън.

Няма единна власт, която хората да уважават или да разбират. Това поражда този масивен вакуум на демокрация, допълва Джонсън, който е сочен за фаворит да наследи премиера Дейвид Камерън на поста.

Бившият кмет на Лондон призова британците да се превърнат на 23 юни, когато е референдумът за британското членство в ЕС, в героите на Европа. Така той повтаря призив на премиера Уинстън Чърчил към британците по време на войната.

Джонсън освен това каза, че напрежението между страните членки на ЕС е позволило на Германия да стане по-силна в съюза, да поеме контрола над италианската икономика и да разруши Гърция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-корумпираните страни в света са САЩ и Британия. И тук говорим за корупция на най-високо държавно ниво, съсредоточаваща се главно около обществените поръчки свързани с отбранителния сектор. там се крадат ежегодно трилиони, а ефективността на отбраната и сигурността прогресивно спадат, именно заради тая висока себестойност, осигуряваща необезпокоеността на коруптивните практики сред англо-американската държавна администрация и политическите лидери там.
45
0
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
Какво обединение!? Това дето почна като един договор за търговия с въглища и стомана се превърна в нова РИМСКА ИМПЕРИЯ и в едни ИГРИ НА ГЛАДА където тираните налагат волята си над провинциите със силава на медиите и политиците на конци!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 42 относно нобеловите лауреатиТо и Обама получи нобелова награда за мир....?!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нужна е еманципация на Европа от САЩ. Четете основите на геополитиката, геополитически оксиморон е, и особено днес, когато континенталистите са вече по-силни в почти всяко отношение от морските, континенталните сили на Европа да продължават да са с неолиберална Америка. Европа е културна и има история, за разлика от САЩ, които имат само корпоративно управление и ширпотребни технологии, реализиращи се в Китай. Европа е част от Евразия, както правилно се каза. Америка е друг континент.
42
1
 
11
 
! Отговори
ем преди 7 години
Преди 15 години съм казал че ес е вавилонска кула която ще се срути с гръм и трясък. Не че съм оракул или ясновидец но знам че Краварите няма да позволят една обединена европа по силна от Фащ. Всеки който разсъждава логично може да стигне до този извод. Нима Фащ незнаеха че ако ударят чрез подставените групировки като идал няма да предизвикат преселение на бежанци към еврапа? Знаеха разбира се точно тава им беше целта и я постигнаха. По този начин започва разделението на европейските страни.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Велика Пакистания не харесаха, че тука ще забраняваме бурките. Наранихме меките им ислямски островитянски чувства и сега искат да излизат от Съюза. В Лондонстан джамиите вече свирят от 5 часа сутринта и на всеки час после се одупват да са помолят. Така е, не лъжа.
40
5
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Когато Титаник в потъвал от 3-а класа са танцували че богаташите щели да се издавят.....
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е ясно - при това притискане от страна на Русия и Китай, което се осъществява по буферите на старата глобалистична цивилизация, САЩ си спасяват кожата и престижа за сметка на разкапана и все по-разкапваща се Европа. САЩ нямат силата сами да се справят с по-виталните руска и китайска страна - те са по традиция военно изоставащи, а икономиката им е само борси и услуги, изобщо, пред перспективите на Евразия, либерално обединяваща се (а всъщност обедняваща) Европа е един жив смърдящ труп.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма бъдеще за ЕС, погледнете дори парадния хомосексуализъм и всякакви други полови извращения, които са официална политика в ЕС - и всичкото това на фона на мегаотрицателна раждаемост във всички национални държави на ЕС. Културно самобитно оцеляване на европейските нации при това положение е невъзможно - те ще бъдат погълнати от всякаква азиатска и африканска ***, под въздействието на приспивателното на политкоректността, с което днес юдокрацията ни зоби.
37
1
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Хах. Кога заминавал за Русланд , егати шрота егати. Руслан ще дойде тук. Ние ще свършим мръсната работа по копторите ви със запалителни течности.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обединеното Пакистанско Кралство още ли е в Съюза?!?!?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа е и Русия, това априорно отделяне на европейското от руското е американски пропаганден фантазъм. Специално до 44: не всичко в днешното съревнование между народите и страните се взема от арсенала на либералната модерност, приятелю, живеем в условията на постмодерн, при който самият Запад философски отдавна си разкритикува достоянията, намирайки ги за експлоататорски и антиекологични. Русия се еманципира от тая догонваща модернизация, която вече дори и за заблудени като теб не струва и цент
34
3
 
22
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
Хитлер поне е чистил! Меркел само цапа!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не иска американския ЕС (какъв геополитически оксиморон, ала жалката истина!), и без това, тя си иска Евразия. Тоя път самите западни европейци, като пропищят от корпоративната амеродиктатура, хомосексуализъм и всякакви други форми на политиконом извращения, ще искат да се подслонят под крилото на Русия и да припознаят мегаматерика Евразия за свой истинен дом.
32
12
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
И Наполеон и Хитлер са се провалили, защото са искали да включат и Русия в новата обединена Европа. Днешните политически лидери са си взели поука и няма да повтарят тази грешка.ЕС никога няма да приеме Русия в общността си, дори ако на Русия много и се иска и се натиска.А Борис Джонсън говори глупости - от една страна говори за Хитлер, а от друга копира изказване на Чърчил. Оня същия Чърчил който навремето е бил похвалил Мусолини че бил велик!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лондон вече се присъедини към Пакистан, да излизат час по-скоро.
30
0
 
13
 
! Отговори
антиЕС преди 7 години
Ако супер държавата им не се провали ще следва ислям за всички!Алаха няма да е само на лондонските автобуси! Ще влезе в домовете на всички!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука много разбирачи и анализатори.
28
0
 
10
 
! Отговори
до 32 георги преди 7 години
Разбира се. "дневник" е отходното място на нарко-***.....стията. С отварянето на вестника човек го удря мощна вълна от отвратително неприятна миризма и той загубва съзнание, освен ако не е дрогиран....
27
0
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Тоя път ще вдигнем знамето във гнездото на змиите. лондон.