Криза с горивата във Франция, дават по 20 литра на човек

В някои градове се стигна до бой за бензин, полицията се намеси
54
Криза с горивата във Франция, дават по 20 литра на човек
Снимка: Reuters, архив

Криза с горивата удари Франция, след като стачка блокира всичките 8 петролни рафинерии в страната, съобщи Би Би Си.

В около 1600 бензиностанции от общо 12 000 във Франция няма гориво или е на свършване, разкри министърът на транспорта Ален Виделис.

Демонстрациите са срещу новите реформи в трудовото законодателство.

Полицията се намеси, за да разпръсне протестиращите пред рафинерията “Фос сюр Мер” край Марсилия, което доведе до сблъсъци.

Властите използваха сълзотворен газ и водни оръдия срещу недоволните хора, които пък запалиха гуми. Има ранен служител на реда.

Заради кризата в някои градове имаше бой за гориво. Бензиностанции въведоха дажби по 20 литра на клиент.

Френската полиция е използвала сила при разблокирането на две от осемте блокирани петролни рафинерии в Южна и Централна Франция, предаде "Фокус" като цитира ТАСС. 

"Аз разбирам исканията на стачкуващите. Но е недопустимо протестите да парализират икономиката на страната“, каза президентът Франсоа Оланд.

На свой ред премиерът Манюел Валс директно обвини френските синдикати, че с действията си те "вземат за заложници обикновените французи“.

Той настоя, че промените в законодателството ще останат. Той бе категоричен, че страната разполага с достатъчно резерви, за да се справи с недостига на горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Франциякризагориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Cote d'Azur преди 7 години
Браво,браво,но когато си работещ човек и лампата ти за гориво свети червено от два дни,никак не е приятно. Насълзиха ми се очите като видях,че са отворили бензиностаницята до нас. Държавата е домакин на европейското първенство по футбол,държавата е в криза поради заплахите от терористични атаки.За капак движението на хората е блокирано,а правителството се е запънало като магаре на мост с проклетите си промени на трудовото законодателство
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44Тъй тъй. С тия стачки не вървят нещата на добре в гнилия запад, нали?Абе вие мужиците сте голям майтап бе:)
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю, тогава всеки имаше кола, а хората не знаеха колко струва бензина, дали 10 или 15 стоитинки, никой не се интересуваше от това.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС скоро ще се разпадне.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До брей 34Kакъв запад е разклатен бе мужик?Има стачка за нещо си в рафинериите на Франция и толкоз! Стачки има навсякъде по запада. Свършва стачката и край на проблема. Пак ще се къпят в бензин.При Мамашата ви няма стачки затуй не знаеш.То затуй и Голямата Новина идва от ТАСС и се разпространява у нас от Путиновите хибридни медии.
33
1
 
6
 
! Отговори
az преди 7 години
Постепенно че почнат да орязват французите за да осигурят пари за новите мигранти.
32
9
 
4
 
! Отговори
Няма няма преди 7 години
Верно масква тънев разкош,всичкото е Западно само диджецета е на алкаша сино ! Капитините се заинтересовали за 2 икономика в Европа!?! Масковски Ватенки ,от вас пропагандата ,от Севрна корея ядрената бомба за Сибир!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бензиностанции въведоха дажби по 20 литра на клиент."Минаваш на 3 бензиностанции и си пълен до горе ;)
30
1
 
1
 
! Отговори
Cha cha cha ole преди 7 години
Franseta da tancuvat za bulgarski zaplati 200 euro?!...:-) Jamais!
29
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю , при комунизЪма нямаше опашки за бензин по една проста причина , нямаше коли и нямаше бензин , което обезмисля опашките .
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали дефицит на стоки и услуги всяка нация даже и Френската стават като комунистическите държави от едно време . Иначе когато всичко ти е наред си много велик и плюеш другите , но поставен в техните условия ставаш същия *** социалист .
27
4
 
3
 
! Отговори
Брао преди 7 години
До ВиготураПсуАй ги е... Те нищУ не разбират.... Евала. Пуздравявам та с един хубав кючек...
26
17
 
14
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
При комунизма такива извращения като стачки нямаше. А си гъкнал, а отиваш да чукаш камъни по кариерите. Ама тия, дето цял живот сте живели с глава, навряна отзад, няма как да ги знаете тези неща. Дее.а и комунистическите от.епки
25
10
 
7
 
! Отговори
No problem преди 7 години
по-малко *** като рено ще цапат улиците ..
24
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Да видят как се чувствахме ние през 92 ра когато чакахме по цели нощи по бензиностанциите.
23
9
 
11
 
! Отговори
Русия преди 7 години
През комунизма такива извращения нямаше !
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BURZUM човече, как хубаво го каза!Чак да се чудиш как сме оцелели като цивилизация!Всъщност оцелели сме с много бой по главите-за справка виж войните.Има и друг вариант-контрол и самоконтрол, ама това не върви при консуматорското общество.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин леко им намекна във чии крачета трябват да лазят и кой кара влака. Oт много демокрация май се самозабравиха, ама като не щат моркова ще играе тоягата.
20
2
 
15
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Бяха мypгaви нашенци
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗападноЕвропейците са жалки гейове. Нищо не става от тях, но иначе с голямо самочувствие. Надути смешковци със самочувствие с нулево покритие.