Румъния и Полша – на мушката на Русия

Путин: Ще предприемем действия срещу ПРО на САЩ
28 май 2016 08:14, Елка Василева
324
Румъния и Полша – на мушката на Русия
Влдимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, предаде Ройтерс.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, предаде ТАСС.

 "Ако довчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си", каза Путин.

 "Същото важи и за Полша", допълни руският държавен глава.

Руският президент не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не предприема първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия - която казва, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия - задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана.

На 12 май в румънската военна база Девеселу бе организирана церемония с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по привеждането в оперативна готовност на противоракетната система "Aegis Ashore".

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви също така Владимир Путин.

Руският президент каза, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект.

Путин каза, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vseka drjava zaslujava lideri kato Poroshenko i Sav4enko...a za nas Buda i Kuna....sa baba u toiletnata ima dve testeta izreski ot vestnici. ednoto s BB a drugoto s Kundeva.. ikalane.. da ga ru4at i da ga piata razmazanoto...a horata si imat Poroshenko i Sav4enko... a nie Buda i Kunda
101
5
 
34
 
! Отговори
Рязана бургия преди 7 години
Накрая като почне войната първите които ще го отнесът руския пиян к..ц ще са Румъния Украйна България Полша и Балтийските държва.... А "Запада" ще гледа от страни и ще казват: Ние осъждаме насилието... Прекратете това насилие... А краварите и саксонцити ще седят като обрани евреи и ще гледат... Как руски танкове газят наред.... В Русия наистина вече се говори за война....
100
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До До 153Хахахаха, вицът на деня. Щом е за Русия, не ми я хвали.
99
3
 
3
 
! Отговори
Вулкан Фаланкс преди 7 години
Те си свиркат и за нищо не мислят, защото се уредиха с ПРО от САЩ. Пък нали ние тука чакаме да ни похетят и после да ни изоставят..
98
5
 
7
 
! Отговори
ген Хурко преди 7 години
Голям,славянски поздрав и от Черна гора братушки! И православен!
97
0
 
16
 
! Отговори
До 155 преди 7 години
А нещо за пенсиите в Украйна няма ли да ни кажеш.Примерно колко пъти са по-ниски от тези на пенсионерите в Крим.Можеш да ни кажеш и за две години колко пъти поскъпна живота в украйна и как средната заплата там стана от 290 на цели 190 долара в момента
96
6
 
23
 
! Отговори
До 153 преди 7 години
Божееее ,колко простотия има по света.Я сега след като имаш компютър виж колко и какви природни богатства има на територията на Русия.И защо тази тъй опасна според теб страна Русия има само 10 бази по света ,а тази тъй миролюбива Хаберика има над 1000.Що тъй бе тутманик
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
169. Ако знаеше само колко си прав. ТРЕБА И АКЪЛ! Ама откъде?. А сега вземи ти картата и погледни къде САЩима бази по света. И виж къде Русия има бази. Чий го дирят всичките им бази все на другия край на света? Сигурно ходят там да се отбраняват. Трудно им е , разбираме ги и им съчувстваме. Друго си е ако се отбраняваха някде по-близо до собствената си територия ама какво да правиш. Съдба!
94
3
 
16
 
! Отговори
До Оди Сей преди 7 години
На 52 съм големия.Достатъчно годинки за да знам ,че по-силния ,винаги има право.Сега Крим вече е най-модерно и най-много въоръженото място в света.А дали американците са искали или не са искали да правят нещо там вече е без значение.Ще стоят от страни и ще подсмърчат.А до какво водят действита на САЩ можеш да видиш и сам какво става сега в Украйна ,Сирия ,Либия ,Ирак ,Венецуела и т.н и т.н.А да не пропусна и България-цъфтим и връзваме
93
6
 
10
 
! Отговори
До 133 преди 7 години
До Ха- ха- хаСладурчето на мама! Подаде ми топката на бомбето на обувката! Академик проф. д-р Савченко, Герой на Украйна, новопроизведен майор, летец, който не е управлявал никога самолет, психиатричен случай, пияница, убийца на журналисти, утрешен гост на Хага, ще бъде новият президент на Хохолистан! Хак им е! Заслужават!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе, бате? Ми преди да се заемат здраво с Украйна нали за това реваха години наред - че колко не била демократична, и че трябва да се помогне на здряавите сили там. И помогнаха хората, колкото можаха. И май продължават
91
4
 
10
 
! Отговори
До Оди Сей преди 7 години
Ами в Севастопол имаше колкото руски ,толкова и украински войници-американски снайперисти ,които имат опит в стрелянето в гърба на демонстранти убиват няколко руски и няколко украински войници. Братята започват да се избиват ,а После по молба на Порошенко САЩ се намесват да помагат.Това са отиграни сценарии на ЦРУ и е правено десетки пъти по целия свят
90
3
 
6
 
! Отговори
До 156 преди 7 години
Ахахахаааа.Черно море било маловажно и блато.Личи си ,че си образован по американски модел.Те даже не знаят ,че има и такова нещо като Черно море.Чий го търсят тогава непрекъсното разни кораби и самолетчета на НАТО и САЩ из него като е без значение
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееех, друго си беше база в Крим, ама Путин им отряза мерака. Мъка, мъка. А пЪк преди да нападнат Ирак оревха махалата, че Саддам щял да ги напада с химическо оръжие. Те просто отидоха на другия край на света да си се защитават. А пък рАзни русафили си мислят лоши работи за САЩ.
88
3
 
6
 
! Отговори
До Оди Сей преди 7 години
Абе ти уж се правиш на умен пък говориш за договори.Ами слагат си един Порошенко на власт и той разваля договора.Ня *** да е нито първия нито последния договор който се нарушава.А пък те точно на теб от НАТО ще ти докладват какво и кога планират да направят.Иначе тъпите американци си мислят ,че руснаците пак ще направят грешката да се вържат на надпревара във въоръжаването и малко далавери в цените на петрола да я гътнат така както стана със СССР.Само ,че получиха юмрук в зъбите и сега вият
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Odysseus 145Мързелив и тып, съчини нещо ново - това вече си го пускал!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами не в Комсомолская правда. Самият Кери си го каза човекът. Ако и на него не може да се вярва - на кого?
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr STARBUCKSНещо ти бръмчи в скъла, Mr STARGUZ! Ти на това ли смешно ли му викаш? Защото аз - Т#ПО!
84
6
 
5
 
! Отговори
Ванга преди 7 години
Путин ке падне.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ирак цивилните жертви на вйната на краварите са 1 000 000. Сега продължават да им помагат. Те и ИД създадоха със същата хуманна цел.