Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

Позицията на Москва е търгуване, смята журналистката Юлия Латинина
Обновена: 29 май 2016 22:49 | 29 май 2016 16:47, Анисия Иванова
267
Кремъл действал като Кадафи за размяната на Савченко

По въпроса за размяната на украинския пилот Надежда Савченко Кремъл действа като либийския лидер Муамар Кадафи, който взе заложници с цел търговия със Запада. Така каза руската журналистка Юлия Латинина, участвала в предаването "Код доступа“ по радио "Ехото на Москва“, предаде УНИАН.

Тя припомни, че през 1998 г. в една от болниците в Либия пламва епидемия от СПИН. Спецслужбите „бързо разобличават враговете“ и те се оказват пет български медицински сестри и палестински лекар, които „заразявали деца по заповед ту на Мосад, ту на ЦРУ“. При това обвиняемите са измъчвани и те признават за извършените „престъпления“, пише "Фокус".

Още по темата

"В действителност смъртната присъда на българските медицински сестри е само покана за диалог. Никой не възнамерява да изпълни присъдата, това е само създаване на позиция за търгуване. Така покойният Кадафи разбираше геополитиката“, допълва журналистката.

По думите ѝ посещението на френския президент Никола Саркози слага край на либийската изолация, а Кадафи сключва договор за доставка на оръжия и развитие на ядрена технология за мирни цели.

"Та исках да кажа, че историята с Надежда Савченко от една страна повтаря едно към едно историята с българските медицински сестри. Но се вижда, че това, в което Кадафи успя, не се отдава на Кремъл“, казва Латинина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кремъл действал като Кадафи..." ,а Кадафи се учел от КГБ !
9
12
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
10 Сигурен ли си , че народът му живееше богато . Защо избухна тогава срещу Кадафи , защо избухна точно в Бенгази където бяха заразените със СПИН деца .
8
3
 
14
 
! Отговори
жж преди 7 години
Не стига че пратиха тая луда в украйна и не се доволни то само като погледнеш на нея става страшно от тая обратно
7
3
 
15
 
! Отговори
ха преди 7 години
Пак двойни стандарти,а защо не се каже как Киев отвлече от Донбас двамата Руски граждани и ги осъди с измислени мотиви а?за справка-прокуратурата в Украйна не можа да докаже че двамата са от ГРУ,ФСБ,ЦРУ,НСО и пр. и в обвинителния акт това беше премахнато......
6
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин действа като Кадафи и ще свърши като него...
5
12
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
3 Може би си прав , за нас Либия , Ирак , Алжир си бяха жив Запад, а и всеки от там по лесно се уреждаше и имаше средства да направи екскурзия на Запад . Но заради сестрите поне трябваше да зачеркнем дебело този сатрап иначе кога са ни интересували другите хора и това как са живеели либийците .
4
3
 
28
 
! Отговори
лудост преди 7 години
До OdysseusКакво му беше на Кадафи,народа му живееше богато,държавата плащаше всички сметки,спираше бежанците към ЕС!но някой решиха че бил диктатор?!е сега как е без"диктатора"
3
20
 
6
 
! Отговори
до одисей преди 7 години
далеч по- лошото е. че има българи, които днес подкрепят кремълския сатрап
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ СИ ПИШЕШ ТИ СИ ТРИЕШ
1
22
 
6
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
А има българи които защищават и до днес Кадафи , честно не мога да ги разбера