Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК

САЩ, Русия и Иран не правят нищо за свалянето на Асад!
30 май 2016 19:56, Анисия Иванова
212
Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК
Снимка: Bulgaria On Air

За пореден път турският президент Реджеп Ердоган отправи нападки и остри критики към САЩ, Русия и Иран. Държавният глава заяви, че тези три държави не правят нищо за свалянето на сирийския президент Башар Асад и по този начин засилват страданията на сирийците.

Нападките бяха отправени по време на реч на Ердоган в Истанбул по повод годишнината от превземането на Константинопол от османския султан Мехмед Втори Завоевателя.

Още по темата

Ердоган отново разкритикува Вашингтон за подкрепата му към сирийската кюрдска милиция, която се бори срещу Ислямска държава. Президентът не пропусна да напомни и за публикуваните тези дни снимки на американски войници в униформи с емблемата на кюрдските Отряди за народна защита, които Турция смята за терористична организация.

"Подкрепата, която САЩ оказват на Партията на демократичния съюз и Отрядите за народна защита, е осъдителна. Това не бе обещанието, което ни бе дадено. Вярвам в честността в политиката. Нашите партньори от НАТО не трябва да носят емблемата на кюрдските Отряди за народна защита. Това е недопустимо, защото това е терористична организация и всеки, който твърди обратното, не е запознат с истинската ситуация.

Турция смята Отрядите за народна защита за терористична организация, като се позовава на връзките й със забранената Кюрдска работническа партия - ПКК, която води въоръжена борба за автономия с Турция от 1984 г. САЩ, макар че не отричат напълно връзките на сирийските кюрдски сили с ПКК, разглеждат двете групировки като отделни формирования. Отрядите за народна защита са смятани за най-надеждния съюзник на Вашингтон в борбата срещу Ислямска държава в Сирия, тъй като помогнаха за отнемането на големи територии от джихадистите", заяви турският президент.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: нападкиТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
11
 
! Отговори
някой преди 7 години
Тоя така ще се изръси по гръб, че ще се чуди откъде му е дошло !
58
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
пьрво да се свали ергоган а после асад турция удря по кюрдите и така засилва мигранскияпоток никакви визи пари и хум помош на турция всичко ще бьде окрадено искамесветска турция без ердогоанаган тои е терорист
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите все едно Админа сам си ги пише , един смислен коментар няма
56
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Велик Кюрдистан!!
55
4
 
7
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Тоя в желанието си да налага волята си над вилаетите ба бившата Османска Империя, взе да изперква! Кой му е казал, че Русия и Иран искат Башар Асад да бъде свален, че да трябва да правят нещо по въпроса?
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе пичове, някой може ли да ми купи такова сако като на султаня;много ми харесва. Някой ще ходи ли скора на Капалъ Чарши да му поръчамда ми търси такъв костюм. И ако има маратонки Аби Абас.
53
6
 
2
 
! Отговори
Ахмет преди 7 години
Великия турски ходжа от Бурса - Иман Сехти де рам Исмаил е казал, че идва края на англо-гя-урите, така казват луната и звездите и сега е най-подходящ момент да бъде нанесена смъртоносна рана на гей-орела отвъд голямата локва.
52
7
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Задокеанските гя-ури са сложили да ги води нечист черен човек - те са проклети, луната благоволи великия морски поход срещу неверните пидали отзад океана. Напред Ерди покажи им силата на ятагана. Операция "Чабук джолан"
51
2
 
5
 
! Отговори
Кемал преди 7 години
Турция ще смаже сащ, османската сила напред, давай Ерди сложи американците на мястото им - покажи им силата на Баязид...
50
1
 
1
 
! Отговори
Хищника преди 7 години
До ТурчиНа 116 - Няма начин турците покорно служат на извънземните и ще паднат в техния капан, който скоро се затваря....ХОХОХХОХОХО хахахахахахахаха хОХОХОХОХХООХО.........
49
0
 
0
 
! Отговори
E=mc2 преди 7 години
Един милион турци на туризъм в фащ, всеки си купува оръжие, и войната започва. Мощна милионна групировка на територията на врага. От такава гледна точка фащ е много лесна за превземане. Не случайно там слухтят по яко от Щази-всички са въоръжени, само ги организирай и никакви ядрени ракети и самолетоносачи няма да ги спасят...
48
1
 
1
 
! Отговори
Хуху преди 7 години
Като *** посещава Туркей, Ердоган да го плени да го сложи на колене и със собствени ръце с ятаган да му отсече тиквата. Дали няма да е екшън...
47
2
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Искам Ердоган да обяви война на Фащ Е то ли няма да е екшън Искам първи да нападнат турците с хам ядемни рокети по техните кифочи....
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Горд Турчиностави го МОДА.той си знае и се радвай,че аз не съм мод. на сайта...
45
1
 
2
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Stoyanа християнството как ще вирее?
44
5
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Ердогане! Размажи ги!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Горд Турчинчуй ся .Важното е че си наясно вече ,надявам се какво мислим ние българите за турците.пропастта е огромна и става все по голяма между нас.Това е истината.Затова ни християните в нашият свят България.Вие турците във вашият Турция.Хващай си пътя за там.Без обида ,без насилие..
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радио Ереван пък съобщи,че кюрдите утрепали 10 000 заптиета...за 10 месеца...!??
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 95 мечти....мечти......
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли държава, с която Турция да поддържа нормални отношения ? С всички на нож - от съседните им страни, до ЕС, Русия и САЩ...Нищо хубаво не ги чака.