Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК

САЩ, Русия и Иран не правят нищо за свалянето на Асад!
30 май 2016 19:56, Анисия Иванова
212
Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК
Снимка: Bulgaria On Air

За пореден път турският президент Реджеп Ердоган отправи нападки и остри критики към САЩ, Русия и Иран. Държавният глава заяви, че тези три държави не правят нищо за свалянето на сирийския президент Башар Асад и по този начин засилват страданията на сирийците.

Нападките бяха отправени по време на реч на Ердоган в Истанбул по повод годишнината от превземането на Константинопол от османския султан Мехмед Втори Завоевателя.

Още по темата

Ердоган отново разкритикува Вашингтон за подкрепата му към сирийската кюрдска милиция, която се бори срещу Ислямска държава. Президентът не пропусна да напомни и за публикуваните тези дни снимки на американски войници в униформи с емблемата на кюрдските Отряди за народна защита, които Турция смята за терористична организация.

"Подкрепата, която САЩ оказват на Партията на демократичния съюз и Отрядите за народна защита, е осъдителна. Това не бе обещанието, което ни бе дадено. Вярвам в честността в политиката. Нашите партньори от НАТО не трябва да носят емблемата на кюрдските Отряди за народна защита. Това е недопустимо, защото това е терористична организация и всеки, който твърди обратното, не е запознат с истинската ситуация.

Турция смята Отрядите за народна защита за терористична организация, като се позовава на връзките й със забранената Кюрдска работническа партия - ПКК, която води въоръжена борба за автономия с Турция от 1984 г. САЩ, макар че не отричат напълно връзките на сирийските кюрдски сили с ПКК, разглеждат двете групировки като отделни формирования. Отрядите за народна защита са смятани за най-надеждния съюзник на Вашингтон в борбата срещу Ислямска държава в Сирия, тъй като помогнаха за отнемането на големи територии от джихадистите", заяви турският президент.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: нападкиТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
до Гурбетчия преди 7 години
и като се събуди краката ти отвити :))
38
1
 
4
 
! Отговори
PD преди 7 години
А иде време, същите тези дето ги напада, да го обявят за диктатор, провеждащ геноцид по отношение на кюрдите. И това ще стане, рано или късно. И следващата държава, която ще си поделят ще бъде Турция. От всичките възможни игри които дразнят великите сили, най дразнещата за тях, е играта прислугата да се помисли за господар. Турция я създаде Ататюрк, защото се отрече от имперските оттомански амбиции. Днес вече нищо няма да я спаси. Въпроса е само кой или кои, ще бъдат нейния екзекутор.
37
1
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
аскерът толкова бой е ял последните 300 години от Русия, че страха му е наследствен.. нещо като вродения страх от тъмното при хората, който води началото си от пещерни времена :))) уплашени от Русия се раждат горките...примери колкото искаш.. цели учебници :))))
36
0
 
1
 
! Отговори
що така бе преди 7 години
той този коран толкова "миролюбив" , че всеки ден има атентати - мюсюлмани трепят християни , мюсюлмани трепят мюсюлмани .............
35
0
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Асад със същото право може да иска отстраняването от власт на Едроган.
34
0
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
Кукловодът Израел дърпа конците и марионетката Турция подскача по заповед. но иначе Израел бил бита карта.. е, те тия ако са бита карта.. то Турция трябва да е убита :)))))
33
1
 
7
 
! Отговори
Чети, анадолецо преди 7 години
Боли го анадолецът,че през 20-ти век малка БЪЛГАРИЯ яко нашоква анадолскитеканчета. Превземането на Одрин от българската армия още се изучава по военнаистория във военните академии по света. А за турската армия освен за погромитеи геноцида спрямо цивилни арменци и гърци, друго интересно няма.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питали Радио Ереван коя е най-кратката книга?- Списък на турските творци и учени.А най-дебелата?- Хронология на турските зверства
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 999999като,видя такива като теб винаги ги питам... аджеба"Какво му беше лошото на великият възродителен процес,че каквото съм чул ??ами няма лошо все хубаво за българите е било?как я мислиш?
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eрдоган сам си я надроби тази каша с подкрепата си за най-човеконенавистната организация ИД. Това му е непростим грях и трябва да му коства пълна международна изолация на Турция, докато не падне от власт.
29
1
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
един Израел, който е колкото Софийска област на територия смачка турците в морето, изтрепа ги като кучета и те нищо не можаха да направят.. ама били 8-*** сила :)))
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата държава е Турция. Кюрдите ще си вземат полагащата им се част, а тоя на снимката ще бъде обезглавен.
27
3
 
2
 
! Отговори
Чети, анадолецо преди 7 години
Турция е икономика 18 в света(данни преди да се разклати заради руските марки).Сега може да е паднала надолу. Турската армия не присъства сред 10-те най-силниармии в света.Не е лошо анадолецът с байрака да чете повече,преди да сипе грандоманскикьорфишеци в прослава на аскера
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция е 8 военна и 12 икономическа сила"---И 254-та по цивилизационен принос редом с островите Отонго Бонго и един атол, забравих му името.
25
0
 
7
 
! Отговори
да преди 7 години
ами в такъв случай Америка и Русия сигурно се съобразяват само с първите 7 в света, защото жалката Турция, която е 8-*** никой не я *** за жива :))) силни са тези на които по света им се чува думата - САЩ, Израел, Русия, Китай.. къде си тръгнал с тая препикана Турция с големите да се мериш :)))
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 999999кой ти каза това? истината е ,че кюрдите с кремъклийки ви правят лудии са ви равностоен противник толкова години вечетова е класацията..точка!
23
0
 
3
 
! Отговори
Айде преди 7 години
До 9999999Айде сине можеш ли сланина? Да ти свалим от тавана?
22
1
 
5
 
! Отговори
ined преди 7 години
"Напада" ама на думи, обаче ако Реджепа реши да свали американски самолет - от Турция ще остане само мокро петно на картата.
21
2
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
в Анкара се напикаха от страх след сваления самолет и гръмнаха телефоните на НАТО да молят за закрила.. хахахахахахаха голямата сила.. хахахахахахаха ще си силен и ще молиш за помощ :))) тя тая паркетна армия, която имат кадъните сигурно им е под наем от САЩ :)))
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчиHaКакъв зарзават, какви пет лева...Евреите ви нападнаха "хуманитарната флотилия", а Ердоган редовно ги кълве за Газа...Турция в желанието си да показва колко е велика се изпокара с половината свят