Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК

САЩ, Русия и Иран не правят нищо за свалянето на Асад!
30 май 2016 19:56, Анисия Иванова
212
Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК
Снимка: Bulgaria On Air

За пореден път турският президент Реджеп Ердоган отправи нападки и остри критики към САЩ, Русия и Иран. Държавният глава заяви, че тези три държави не правят нищо за свалянето на сирийския президент Башар Асад и по този начин засилват страданията на сирийците.

Нападките бяха отправени по време на реч на Ердоган в Истанбул по повод годишнината от превземането на Константинопол от османския султан Мехмед Втори Завоевателя.

Още по темата

Ердоган отново разкритикува Вашингтон за подкрепата му към сирийската кюрдска милиция, която се бори срещу Ислямска държава. Президентът не пропусна да напомни и за публикуваните тези дни снимки на американски войници в униформи с емблемата на кюрдските Отряди за народна защита, които Турция смята за терористична организация.

"Подкрепата, която САЩ оказват на Партията на демократичния съюз и Отрядите за народна защита, е осъдителна. Това не бе обещанието, което ни бе дадено. Вярвам в честността в политиката. Нашите партньори от НАТО не трябва да носят емблемата на кюрдските Отряди за народна защита. Това е недопустимо, защото това е терористична организация и всеки, който твърди обратното, не е запознат с истинската ситуация.

Турция смята Отрядите за народна защита за терористична организация, като се позовава на връзките й със забранената Кюрдска работническа партия - ПКК, която води въоръжена борба за автономия с Турция от 1984 г. САЩ, макар че не отричат напълно връзките на сирийските кюрдски сили с ПКК, разглеждат двете групировки като отделни формирования. Отрядите за народна защита са смятани за най-надеждния съюзник на Вашингтон в борбата срещу Ислямска държава в Сирия, тъй като помогнаха за отнемането на големи територии от джихадистите", заяви турският президент.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: нападкиТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някъде четох ,че тоя бил "черен турчин "от низините обслужващ персонал случайно попаднал в политиката и популист.и май е така без образование без родословие в управлението на страната с традициив бизнес средите няма нищо за него... неизвестен ***.. некъфф
18
1
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
България я е имало мнооого преди анадолските фенове на козята любов да проходят на два крака ще я има и много след тях
17
3
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
ааа, то заради щайгата ли щатския послушник Ердоган чакаше Путин по коридорите и пред тоалетните да се моли за помирение :))) ами... Русия не свали турски самолет.. тя само раздаде Игли на кюрдите и те й вършат работата :))))) а иначе безгласната буква Турция може да протестира срещу Кюрдистан колкото си иска - на никой не му пука за мнението й :))))
16
0
 
2
 
! Отговори
мартин преди 7 години
Ердоган е по голямо зло и от Обонго. Ако за виси от мен Турция ще я оградя с бодлива тел да си живеят по анадолският си начин. Тия нещастници и хамериканците донесоха само проблеми в Европа. Рашките да им пуснат няколко тополи и да се свършва.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е пълен безумец - с рогата напред първо към Русия, после към ЕС, сега към САЩ, да не говорим за ужасните отношения, които има с Израел и Иран...С такава откачалка начело, Турция не я очаква нищо хубаво
14
0
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
джамията не е турски символ, а ислямски, а исляма не е турска религия... така, че с тая джамия в Япония.. с нея ще си останат
13
1
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Ердо дали няма да свърши като Кадафи. Да му бутат пръчки отзад на живо по телевизията.
12
4
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
никой не я брои за жива тая изкуствена държавица Турция всички им се подиграват...голямата военна сила, втория в НАТО.. хахаха ами айде като сте голяма сила.. демонстрирайте сила.. само после да не стане онова, което за малко не стана след Първата световна война.. че и оня с българските корени Ататюрк го няма да ви спасява :)) добре, че бяха балканските народи да ви научат на култура и цивилизация, анадолски овчари
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам как Ердоган ще се справи с 30 милиона кюрди, които вече са една трета от населението на Турция и се разпростират на териториите на 5 държави.
10
1
 
12
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 7 години
Европа трябва да вземе пример от Япония. Правителството там е на мнение, че мюсюлманите са фундаменталисти, отказващи да променят законите на религията си. Там шариата е забранен!На мюсюлмани НЕ СЕ издава нито документ за постоянно пребиваване нито им се дава правото на гражданство. На мюсюлмани НЕ СЕ разрешава дори да наемат жилища.Всички новини свързани със държави като Турция и диктатори като Ердоган са ми противни. Термините "демокрация" и "ислям" са взаимно изключващи се.
9
1
 
10
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 7 години
Ердоганя да не се обажда много, че току-виж ,,съюзниците'' му му спретнат Турска пролет. Все пак те имат опит в това.
8
0
 
3
 
! Отговори
За тия думи глава се преди 7 години
Нема вече турски пити от златно Добруджанско жито!!!! Губи!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя ненормалник явно са му обещали нещо, което не са изпълнини и той сега откача. Лошото е, че май ще компенсират Турция с част от България, ако не цялата, много скоро
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашиста пак се обади.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
резак ..... Башар е легитимно избран от народа на Сирия.Разбира се има и такива,които не го харесват,ама кой го кльопацялото стадо.Я да попитаме кюрдите какво мислят за теб а .....???И кой си те бе да казваш кой да бъде сваленЗа сваляне си ти и оная бабичка от Берлин...и това ще стане!
4
2
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Тоя съвсем обезумя!Голям зор има от Асад и защо????Наскоро излезе истината за личната му неприязън-жената на Асад споделила,че Ердоган е голям *** и навярно не е прочел една книга през живота си.Категорично отказала повече да се среща с него.Ама нищо,Ердоги ще си го получи,точно когато се намесват лични отношения стават най-големите провали,здравия разум е заслепен и няма трезва преценка.Развитието на ситуацията показва,че точно натам вървят нещата.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя няма да си умре в леглото ...
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
терорист 1
1
6
 
37
 
! Отговори
глупости, преди 7 години
САЩ, Русия и Иран не правят нищо за свалянето на Асад!--------------------------По-лошо е, че не правят нищо за свалянето на Ердоган :D