Queen: Тръмп да спре да използва песните ни

Не е искано и не е давано разрешение, заяви Брайън Мей
Обновена: 10 юни 2016 07:29 | 10 юни 2016 07:17, Елка Василева
9
Queen: Тръмп да спре да използва песните ни
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Брайън Мей, китаристът на британската рокгрупа Queen, поиска републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп да престане да използва песните й в предизборната си кампания, предадоха Франс прес и ДПА.

Доналд Тръмп се появи по американската телевизия във вторник вечерта на музикалния фон на прочутата песен на Куин "We are the champions".

В съобщение в интернет сайта си Брайън Мей казва, че оттогава е получил "лавина от възражения". "Това не е официална декларация на Queen, но мога да потвърдя, че не ни е поискано, нито сме дали разрешение за използване на нашето парче", добавя Мей.

 "Консултираме се, за да решим какво да предприемем, за да не допуснем това да се повтаря. Независимо от нашето мнение за платформата на г-н Тръмп от морални съображения никога не сме позволявали музиката на Queen да се използва за политически цели. Нашата музика дава израз на нашите мечти и убеждения, но тя е за всички, които искат да слушат и да й се наслаждават", гласи съобщението на Брайън Мей.

Queen е още едно име в дългия списък на състави и музиканти, които заявиха, че отказват музиката им да се свързва с американския милиардер. Сред музикантите и съставите, които поискаха Тръмп да спре да използва песните им, са Ролинг Стоунс, Нийл Йънг, Ар И Ем, Аеросмит и Адел, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 7КОЯ НАЦИЯ? В АМЕРИКИТЕ НЯМА НАЦИИ. ИМА САМО СБИРУЩИНИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, ЗАРАДИ ФИНАНСОВ И ДРУГ ИНТЕРЕС.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е трън в очите на нацията , а не след дълго ще бъде и трън в петата и .
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
магнатът май ще се окаже комунист, непрекъснато опитва да минава гратис с ползване на чужда собственост. Отколе познат у нас похват.
5
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой Qeen, че правата не принадлежат на групата, а на музиклни компании май?
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо, Тръмп НЕ Е републиканският кандидат за президент, все още!И второ, поздравления за Брайън Мей и QUEEN за позицията!
3
14
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
ПОБЕДА за Тръмп!!!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно човекът и неговите хора имат добър музикален вкус.А в кампанията на Хилърито дали някой иска разрешение за музиката?
1
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ми става все по-симпатичен.